İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - El Freni Kolu

Gürsel Şen

Recommended Posts

Gürsel Şen

sabah sabah başıma geldi arkadaşlar. bankaya gittim aracı park ettim el freni çekim dedim. el frenin başında bulunan bastığımız düğme dışarı çıktı 2-3 cm kadar.sanayiye gittim sonra. el frenini yerinden çıkarttılar dediler bu değişcek. maliyeti 300 tl dediler yan sanayısı yokmus.bende kendı ustama gıttım. elfrenini söktü parçaladı. içinden el fernini çekmek için başına bnasıtgımız aparatı çıkarttı tamamen plastıkten yapılma bir aparat. usta dediki boşuna 300 tl verme hemen bunun aynısı tornacıda yaptıralım metal olarak onu deneriz olursa az bı mıktarla kurtulursun olmazsa mecbur 300 tl gıdecek.

baska bı cozum oalbılır mı arkadaşlar. yada bu elfrenının yerine baska bşi aracın elfreni takılabilrimi hanı daha küçük olmus olur hemde.yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Usta olabilecek en ekonomik ve en güzel çözümü önermiş, yenisini almanın anlamı yok zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
(düzenlendi)

Sıkıntı yapmayın.Aynı düğmeyi tornacıda yaptırabilirsiniz. Ancak yapılan demir düğmeyi pürmüzle veya çakmakla bir müddet ısıtın, daha sonra kullanılmış motor yağına batırarak soğutun.Böylelikle parçayı boyamanıza gerek kalmayacak ve ömür boyunca siyah rengini koruyacaktır. :flowers:

tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

eksik yazmısım arkadaşlar kusura bakmayın. el frenini indirmek için bastıgımız düğmenın diğer ucu kırılmış.içerde kalan kısmının ucu yani. bakalım metal yapılacak inş olur. yoksa acıyorum 300 tl ye

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Sıkıntı yapmayın.Aynı düğmeyi tornacıda yaptırabilirsiniz. Ancak yapılan demir düğmeyi pürmüzle veya çakmakla bir müddet ısıtın, daha sonra kullanılmış motor yağına batırarak soğutun.Böylelikle parçayı boyamanıza gerek kalmayacak ve ömür boyunca siyah rengini koruyacaktır. :flowers:

Silahçıların yaptığı meneviş kaplama yöntemi yani :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Aydın Sarıağaoğlu

Metal olmasını arzu etmiyorsanız gene tornacıda başka bir meteryalden yaptırabilirsiniz, örneğin siyah derlin oldukça sağlam ve uygun bir malzemedir.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

valla abicim malzeme olsunda beni 300 tl masrafa sokmaktan kurtarsın yeter ki :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Oraya güzel bir düğme uyarlanabilir. Olmadı tornacı. yenisine gerek yok bence de.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

arkadaşlar elfreni muhabbeti olmadı tornacı yapamadı içteki malzemeyi. trabzonda gittiğim servisle görüştüm bana 2006 fiesta nın elfreni kolunun maliyetini 310 tl olarak söyledi. ama ben bu sitede http://www.yedekparc...08-ORJiNAL.html 257 tl olarak fiyat görüdm. bu siteden alsam bi sıkıntı çıkar mı yoksa gittiğim servise mi getirtim malzemeyi. yardımcı olabilirmisinz

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

s.a arkadaşlar elfreni muhabbeti olmadı tornacı yapamadı içteki malzemeyi. trabzonda gittiğim servisle görüştüm bana 2006 fiesta nın elfreni kolunun maliyetini 310 tl olarak söyledi. ama ben bu sitede http://www.yedekparc...08-ORJiNAL.html 257 tl olarak fiyat görüdm. bu siteden alsam bi sıkıntı çıkar mı yoksa gittiğim servise mi getirtim malzemeyi. yardımcı olabilirmisinz

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239051-ozunur-otomotiv/

Bu firmadan fiyat alın. Oldukça uygundur ;)

Yorum bağlantısı
Yasin Akbudak

s.a arkadaşlar elfreni muhabbeti olmadı tornacı yapamadı içteki malzemeyi. trabzonda gittiğim servisle görüştüm bana 2006 fiesta nın elfreni kolunun maliyetini 310 tl olarak söyledi. ama ben bu sitede http://www.yedekparc...08-ORJiNAL.html 257 tl olarak fiyat görüdm. bu siteden alsam bi sıkıntı çıkar mı yoksa gittiğim servise mi getirtim malzemeyi. yardımcı olabilirmisinz

SELAMLAR 1,5 AY FALAN BEKLERSENİZ YURT DIŞINDAN GELECEK MALIMIZIN İÇİNDE EL FREN KOLU VAR FİYATI 160TL

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

çıkma baktınız mı,hiç lafı edilmemiş.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

SELAMLAR 1,5 AY FALAN BEKLERSENİZ YURT DIŞINDAN GELECEK MALIMIZIN İÇİNDE EL FREN KOLU VAR FİYATI 160TL

yok hocam malesef bu aralar sürekli şehir dışı yapıyorum mecburiyetten.

çıkma baktınız mı,hiç lafı edilmemiş.

valla bakımı yaptırdığım yere sordum bu malzemenin çıkması bulunmaz pek satılmayan bir parça olduğu için dedi.

Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük

aynı şey benimde başıma geldi. Çıkma aldım 100 tl ye, kendim monte ettim zaten basit 100 tl ye halletmiş oldum. İzmirde hakan oto var ordan almıştım kargoyla gönderdiler.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

trabzonda bulunmuyo ki çıkma malzeme. bi bulsam takacam zaten de ama yok.bende en makul fiyatla kurtarmaya çalışıyorum

Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük

valla bende izmirde taktırmadım zaten taa ağrı doğubeyazıttan sipariş ettim. sahibinden com da hasarlı araçlar bölümünde ford a girin elinde kazalı araçlar olan firmalar var. Ordan söküp gönderiyorlar bence burdan birkaç yerin numarısını bulup sorun derim en ucuza çıkmayla kurtulursun

Yorum bağlantısı
Ramazan Akkaya

Geçmiş olsun benim arac garanti kapsamındayken aynı şey başıma gelmişti, garantiden değiştikten sonra fiesta ghialardaki el freninden çıkma bulup taktırdım.Ghialarda o parça metal.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ibrahim Tuncer
On 18.01.2013 at 19:40, Erkan Ambarkütük yazdı:

aynı şey benimde başıma geldi. Çıkma aldım 100 tl ye, kendim monte ettim zaten basit 100 tl ye halletmiş oldum. İzmirde hakan oto var ordan almıştım kargoyla gönderdiler.

merhabalar,

aynı sorun benimde başıma geldi çıkma el freni buldum ama ustaya 100 tl falan vermek istemiyorum.

siz kendim taktım demişsiniz bende takmak için uğraşacagım dikkat etmem gereken birşey varmı yardımcı olurmusunuz?

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...

Hocam hayırlı akşamlar aynı sorun benim araçta da oldu nasıl yaptırdınız acaba

Yorum bağlantısı
Fahrettin Doğdu
Emin Ak yazdı:

Hocam hayırlı akşamlar aynı sorun benim araçta da oldu nasıl yaptırdınız acaba

iki kez başıma geldi hocam. Kırılan parça yapılmıyor. Yeni el freni kolu aldım internetten onu taktırdım sanayide. Şu an fiyatı 205 tl

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...