Arif Karakaya 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 (düzenlendi) S.a arkadaşlar bugun mehmet özyürek abimizle görüştümde onun bilgisi var. Araç motor arıza ışığı yaktı. sistemden baktılar (P0443 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi ) Arızası bu görünüyor. bir türlü arızayı gideremedik. bu arıza hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim. 18 Ocak 2013 tarihinde Arif Karakaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Karakaya 18 Ocak 2013 Yazar Paylaş 18 Ocak 2013 Ford serviside bulamadı arızayı daha önce karşılaşmamışlar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 http://www.obd-codes.com/p0443 Şurada ingilizce yazılmış. Kısaca özetlemek gerekirse; Seleonid valfinden bahsetmişler, arızalı olabilir demişler. Sürüşe engel değil diyorlar. Yorum bağlantısı
Arif Karakaya 18 Ocak 2013 Yazar Paylaş 18 Ocak 2013 arıza lambası yakıyor söndürünce 1 dk sonra tekrar yakıyor çözüm ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 MAP sensörünü çalışan bir araçtan değiştirerek deneyin? Yorum bağlantısı
Arif Karakaya 18 Ocak 2013 Yazar Paylaş 18 Ocak 2013 sani bey bu map sensörü farklı bir parça görünüyor serviste farklı bir parçadan şüphelendiler. emme manifoldunun sol alt kısmında bir parçayı falan söktüler bu parçadan olabilir dediler ama halen bulamadılar arızayı bu parçaya benzer bir parçadan şüphelendiler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 sani bey bu map sensörü farklı bir parça görünüyor serviste farklı bir parçadan şüphelendiler. emme manifoldunun sol alt kısmında bir parçayı falan söktüler bu parçadan olabilir dediler ama halen bulamadılar arızayı bu parçaya benzer bir parçadan şüphelendiler Bilgim yok maalesef Olanı çağıralım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 benzin deposundaki buharı toplayıp, emme manifolduna yollar ve yanmasını sağlar, genelde evap sistemi temizlenince giderilir bu arıza, depo yanında bir kanister vardır, emme manifolduna giren yerde de bir valf. Yorum bağlantısı
Arif Karakaya 18 Ocak 2013 Yazar Paylaş 18 Ocak 2013 benzin deposundaki buharı toplayıp, emme manifolduna yollar ve yanmasını sağlar, genelde evap sistemi temizlenince giderilir bu arıza, depo yanında bir kanister vardır, emme manifolduna giren yerde de bir valf. abi bu dediğin nasıl yapılıyor temizleme işi nasıl oluyor neyi temizlememiz gerekiyor ?? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 abi bu dediğin nasıl yapılıyor temizleme işi nasıl oluyor neyi temizlememiz gerekiyor ?? onu ustası yapıyor, temizliği, çok sıkışırsanız Fatih e ulaşın, tarif eder 0212 346 44 10 bu arada Çağlar abi arıza kodu denmişken tiguan da p2006 manifoltta sensör hatası veriyor air flow sensör diyor Akifle tanışmamış VW olamaz diyordum İstanbul da, referans Süha da Yorum bağlantısı
Servet Işık 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 Selam arkadaşlar aynı arıza benim başımada geldi, Arkadaşın bahsettiği gibi servise gittim, böyle bir arıza ile daha önce karşılaşmadıklarını söylediler, yani arızayı yapamadılar. bende kendi uğraşlarım sonucu arızayı giderdim. Arıza olan parça diyelim (aslında arıza yapacak bir parça değil) Ateşleme bobininin hemen yanında yani aynı kütüğe tutturulmuş, Benzin deposundan gelen bir hotum giriyor çıkış yapan hortum emme manifoltuna giriyor. amacı benzin deposunda buharlaşan benzini emme manifoldundan motora vermek. Arızayı gidermek için önce voltajını kontrol etmek lazım, kontağı açalım yeşil-mavi olan kablo ile akünün eksi ucu arasında akü voltajını görmemiz lazım. voltaj yok ise F40 numaralı sigortayı kontrol edelim sigorta sağlam halen voltaj yok ise F40 numaralı sigortadan çıkıp ventile giden yeşil-mavi kabloyu kontrol edeceğiz. Eğerki voltajda bi sıkıntı yoksa ventilin iki ucu arasındaki omajını kontrol edelim 50 ohm civarında olması lazım. yada yerinden söküp, direk aküden bir ucuna artı bir ucuna eksi vererek test edebiliriz voltaj verdikce klik diye ses çıkartması lazım, verdiğimiz voltaja reğmen herhangi bir tepki vermiyorsa ventilimiz arızalı demektir. umarım faydalı olur. herkese saygı ve sevgilerle. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts