İçeriğe Yönlendir

P0443 Arıza Kodu

Arif Karakaya

Recommended Posts

Arif Karakaya
(düzenlendi)

S.a arkadaşlar bugun mehmet özyürek abimizle görüştümde onun bilgisi var. Araç motor arıza ışığı yaktı. sistemden baktılar (P0443 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi ) Arızası bu görünüyor. bir türlü arızayı gideremedik. bu arıza hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.

tarihinde Arif Karakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arif Karakaya

Ford serviside bulamadı arızayı daha önce karşılaşmamışlar

Yorum bağlantısı
Arif Karakaya

arıza lambası yakıyor söndürünce 1 dk sonra tekrar yakıyor çözüm ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

MAP sensörünü çalışan bir araçtan değiştirerek deneyin?

Yorum bağlantısı
Arif Karakaya

sani bey bu map sensörü farklı bir parça görünüyor serviste farklı bir parçadan şüphelendiler. emme manifoldunun sol alt kısmında bir parçayı falan söktüler bu parçadan olabilir dediler ama halen bulamadılar arızayı

Auto_Ford_Mondeo_Vacuum_Solenoid_Valve_3S4G.jpg_250x250.jpg

bu parçaya benzer bir parçadan şüphelendiler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sani bey bu map sensörü farklı bir parça görünüyor serviste farklı bir parçadan şüphelendiler. emme manifoldunun sol alt kısmında bir parçayı falan söktüler bu parçadan olabilir dediler ama halen bulamadılar arızayı

Auto_Ford_Mondeo_Vacuum_Solenoid_Valve_3S4G.jpg_250x250.jpg

bu parçaya benzer bir parçadan şüphelendiler

Bilgim yok maalesef :(

Olanı çağıralım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin deposundaki buharı toplayıp, emme manifolduna yollar ve yanmasını sağlar, genelde evap sistemi temizlenince giderilir bu arıza, depo yanında bir kanister vardır, emme manifolduna giren yerde de bir valf.

Yorum bağlantısı
Arif Karakaya

benzin deposundaki buharı toplayıp, emme manifolduna yollar ve yanmasını sağlar, genelde evap sistemi temizlenince giderilir bu arıza, depo yanında bir kanister vardır, emme manifolduna giren yerde de bir valf.

abi bu dediğin nasıl yapılıyor temizleme işi nasıl oluyor neyi temizlememiz gerekiyor ??

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abi bu dediğin nasıl yapılıyor temizleme işi nasıl oluyor neyi temizlememiz gerekiyor ??

onu ustası yapıyor, temizliği, çok sıkışırsanız Fatih e ulaşın, tarif eder 0212 346 44 10

bu arada Çağlar abi arıza kodu denmişken tiguan da p2006 manifoltta sensör hatası veriyor air flow sensör diyor

Akifle tanışmamış VW olamaz diyordum İstanbul da, referans Süha da

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Servet Işık

Selam arkadaşlar aynı arıza benim başımada geldi, Arkadaşın bahsettiği gibi servise gittim, böyle bir arıza ile daha önce karşılaşmadıklarını söylediler, yani arızayı yapamadılar. :) bende kendi uğraşlarım sonucu arızayı giderdim. Arıza olan parça diyelim (aslında arıza yapacak bir parça değil) Ateşleme bobininin hemen yanında yani aynı kütüğe tutturulmuş, Benzin deposundan gelen bir hotum giriyor çıkış yapan hortum emme manifoltuna giriyor. amacı benzin deposunda buharlaşan benzini emme manifoldundan motora vermek. Arızayı gidermek için önce voltajını kontrol etmek lazım, kontağı açalım yeşil-mavi olan kablo ile akünün eksi ucu arasında akü voltajını görmemiz lazım. voltaj yok ise F40 numaralı sigortayı kontrol edelim sigorta sağlam halen voltaj yok ise F40 numaralı sigortadan çıkıp ventile giden yeşil-mavi kabloyu kontrol edeceğiz. Eğerki voltajda bi sıkıntı yoksa ventilin iki ucu arasındaki omajını kontrol edelim 50 ohm civarında olması lazım. yada yerinden söküp, direk aküden bir ucuna artı bir ucuna eksi vererek test edebiliriz voltaj verdikce klik diye ses çıkartması lazım, verdiğimiz voltaja reğmen herhangi bir tepki vermiyorsa ventilimiz arızalı demektir. umarım faydalı olur. herkese saygı ve sevgilerle.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...