İçeriğe Yönlendir

Sol Arka Kapi Civarindan Gelen Takirti

Ersel ÇETİN

Recommended Posts

Ersel ÇETİN

Merhabalar sol arka kapı veya 2 kapı arasındaki direkten ( tam çözemedim yerini ) genellikle kasislerde takırtı şeklinde gelen bir ses var çok fazla değil ancak beni rahatsız ediyor kapı menteşelerine baktım fakat bi problem göremedim bu sorunu daha önce yaşayan varsa yardım bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

kapılardaki trim lerden olabilir hafiften vurarak anlayabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Komple sökün arabayı :) Trimlerden ses geliyordur.Sünger sıkıştırırsanız çözüm olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Bilici

mesajı okuyunca ben mi konu açtım dedim kendi kendime :D :D aynı olay benim mondi de de mevcut ben sesi kapı direğine kadar takip ettim kapı içinden degil öyle her lakada da yapmıyor tatlı tatlı vuruyor kapı diregini sökerek ilerlemek istedim alt kısımda sıkıntı yok ama üst kısımda airbağ var ondan dolayı orda dur dedim kendime yaza bıraktım denizli yetkili servisi de kasap oldugu için yazın izmirde göstericem aracın içi sessiz oldugu için o ses devleşiyor insanın kulağında :)

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Aynen araç sessiz olduğu için insan daha fazla takıyor kafaya... Ayrıca sanırım arkadaki emniyet kemerlerinden ıslık sesi şeklinde bir ses geliyor cıyk cıyk çok ince ve tiz bir ses nedenini çözemedim yetkili servise bir göstericem inşallah çözülür..

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

Ersel bey sol arkadan gelen tıkırtıyı çözerseniz sizden haber bekliyorum zahmet olmazsa :)

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Bugün yetkili servise gittim sorunu anlattım test sürüşüne çıktık fakat ne hikmetse bir türlü test sürüşünde tıkırtıyı nüksettirtemedik daha doğrusu usta sesin sürekli tekrar etmesini ister bi yapıda olduğu için bu lanet tıkırtıda her zaman aynı şiddet ve frekansta devam etmediği için usta problemi tam teşhis edemedi aracın sabahları soğukken sesi daha net duyduğumu söyledim ve aracı yarın sabah denemeleri için servise bıraktım yarın haber vericekler ancak hevesim kırıldı sanırım bir sonuç alamıycaz....

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

hangi yetkiliye gittiniz birde pazartesi bende gelicem izmire karşıyakada arkas ı tavsıye ediyorlar oraya ugramayı düşünüyorum bu tıkırtı için

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

ARKASA gittim bende yarın bir daha bakıcak usta bakalım sonuç ne olucak...

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Aracı teslim aldım kapı ayarı yaptıklarını söylediler fakat aynen tahmin ettiğim gibi ses devam ediyor dönüş yolunda farketmem çokda zor olmadı nası bir çözüm bulucam bilmiyorum....

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

Ersel bey o ses arka kalorifer peteğinin olduğu direkten geliyor biz 3 kişi arabaya bindik arkadaşlarla o sesi kovalamak için 5 km yol yaptık :D :D ben kapı döşemesini söktüm ne var ne yoksa iki kat sabitledim fakat ses yok zaten döşeme açıkken de kapalıyken de hızlıca ileri geri yaptığımda kapıda tık yok kapı açık seyahat ettik kapalı ettik hep aynı tonda tıkırtı mevcut orta diregi de airbag olduğu için sökmek istemedim başıma iş alırım diye

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Alper bey sanırım benim aracımda ses ortadaki kapı direğinden geliyor tam emin olmamakla birlikte teşhisim bu yönde, aracı birde İZKAR ford yetkili servisine götürmeyi düşünüyorum çözüm alamazsam aracı satıcam çünkü arcı almamdaki en önemli etkenlerden biriydi sessiz olması aldıktan sonra birçok problemle karşılaştım ve FORD a hiç yakıştıramadım.. bu segmentteki bi araçta kapı döşemelerindeki suni deriler nası kalkar sonra klima paneli nasıl soyulur güneşliğin tutamaklarındaki plastik kaplamalar dökülmesi ona keza bunlar araçtaki bazı kronik problemler aracın yedek parça fiyatlarına hiç girmeyeceğim zira BMW yetkili servisi amortisör fiyatımı duyunca BMW X5 in daha ucuz olduğunu söylemişti.. yakıt tüketimi şehir içi 10 dana aşağı değil şimdi bu şartlar altında sessizlik konfor genişlik ve güvenlik için aldığım aracın elde sadece güvenlik ibaresi aklıyor ve buda beni tatmin etmiyor..

ona keza kafaya takmıycak olsamda gider bi golf6 alırdım olay biterdi..

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

sol arka kapı direginden geldigini baştan itibaren söylemiştim bu arada diger bahsettiginiz kronik sorunların varlıgı mevcut fakat ben kapı döşemelerindekileri erken fark edip yapıştırttım diger soyulma olayları başıma gelmedi ama duydum bu yüzden daha dikkatli kullanmaya çalısıyorum ama can sıkıcı haklılık payınız var fakat konfor yönünden gerçekten cok şahane araç ben suanda bir cok araca bindigimde hep burun bükmeye başladım farklı bir hissi var mondeo nun umarım çözülür sorununuz gene burdan bilgilendirirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Alper Bey arkasa gittinizmi acaba dün ?

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

yok gitmedim Ersel bey İzmir e yeni geldim sizden haber beklemekteyim şurda çözdüm derseniz oraya götürücem fakat o sesin yerini ben tespit ettim arkadaşlarımla sol kapı direginden başında da yazmıştım çünkü açmadıgım yer kalmadı oraya da dalıcaktım airbag var korktum zarar veririm araca diye malum parça fiyatları pahalı :)

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN
(düzenlendi)

Şimdi bugün İZKAR ford yetkili servisine verdim aracı sağolsun usta arkadaş çok ilgilendi birkaç defa test sürüşüne çıktık, sesi arkadaşa zorda olsa duyurmayı başardım....orta direkteki airbag olan kısmı söktük orda korkulucak hiçbirşey yok aynen öbür kısımlar gibi airbag içerde kalıyor sökebilirsiniz yani :) ....

Yalnız usta arkadaş sesin o kısımdan gelmediğine emin olduğunu söyledi ses ani fren yapıldığında kasislerde geliyor her frende ve her kasiste gelmiyor tarif edilicek bişey değil biliyorsunuz zaten,,, el freni telinden şüphelendi usta büyük ihtimal aracın sol altından direğin alt kısmından geldiğini zannetiğini söyledi, aracı bıraktım kontrol edicek sökücek takıcak vs vs vs vs haber vericek bakalım sonucu görücez.

tarihinde Ersel ÇETİN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

benim aracdada var o soldan gelen tıkırtı konu acılınca bende hatırlıyorum unutun gitsin

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Aracımı bugün teslim aldım.. sonuç yine aynı ses devam ediyor, artık pes ediyorum büyük ihtimalle aracı satıcam.. yinede konu ile ilgili çözüme kavuşan arkadaşlar burada bilgi verirlerse sevinirim...

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

valla ben araci hayatta sessiz kullanamam muzik hep acik o yuzdende ses falan farketmedim hatta bass vurunca kapi kollari bile titriyo:)bazen 130-140 la giderken ruzgar sesi gibi bir ses geliyor o da onemli degil onun disinda soyulma isinide karbon kaplamayla hallettim yani cok kafaya takmiyorum ben umarim sorununuzu cozer ve mondeo kullanmaya devam edersiniz bugun arkadasim passat aldi 50 km yol yaptik donerkende sen mondeoyu kullan ben passati dedim boyum 1,90 arkama kimse oturamadi 150 ile gelirken girdigim viraja girdim arabanin arkasi bi ara one gelecek zannetim mondeoyla tek el giriyorum o viraja ...(bu arada arkadasin akli cikmis o virajda :tongue: )

Yorum bağlantısı
Başar Mert

benim araba focus 1 benimde tam olarak sağ arka kapıdan geliyor ama benimki araba hızlanınca sürekli bir şekilde dümdüz yolda bile tıkır tıkır sanki rüzgardan birşey sallanır gibi geliyor ben hiç baktırmadım ama benimde canımı sıkıyor duyunca duymamak için müziğin sesini açıyorum hep :)

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Bu gün itibari ile keşfettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum.. Benim aracımda bu ses sabahları ve soğuk havalarda çok daha bariz şekilde duyulurken sıcak havalarda neredeyse hiç duyulmuyor yani bu sesin geldiği noktada sıcaklıkla genleşerek yerine oturan ve bu sayede sesi kaybolan,, soğukta büzülerek yerinden ayrılarak ses yapan bir parça mevcut ne olabileceği konusunda çeşitli düşüncelerim var ancak en büyük korkum şasinin üzerinde veya kapı direklerinde yada tavanda ufak bir kaynak çatlağı oluşmuş olması...

Bilemiyorum fakat bu olay beni epey uğraştırıcak sanırım zira ben bu sesi kafaya takmayarak geçiştirebilecek bir yapıya sahip değilim :D

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Bu gün itibari ile keşfettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum.. Benim aracımda bu ses sabahları ve soğuk havalarda çok daha bariz şekilde duyulurken sıcak havalarda neredeyse hiç duyulmuyor yani bu sesin geldiği noktada sıcaklıkla genleşerek yerine oturan ve bu sayede sesi kaybolan,, soğukta büzülerek yerinden ayrılarak ses yapan bir parça mevcut ne olabileceği konusunda çeşitli düşüncelerim var ancak en büyük korkum şasinin üzerinde veya kapı direklerinde yada tavanda ufak bir kaynak çatlağı oluşmuş olması...

Bilemiyorum fakat bu olay beni epey uğraştırıcak sanırım zira ben bu sesi kafaya takmayarak geçiştirebilecek bir yapıya sahip değilim :D

emniyet kemerleri ne konumda :D arkdakiler belki koltuğun altında boşsa ses gelebilir veya kapı trimleri önceden sökülmüş olabilirmi ? bunlar bi etken bazen :D biz taş türü bi şey gelse aracın altına olmiyacak sesler çıkar bi lifte kaldırıp alt kontrolude yaptırın derim :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...