İçeriğe Yönlendir

Sol Arka Kapi Civarindan Gelen Takirti

Ersel ÇETİN

Recommended Posts

Abdurrahman Balaban

Yakın zamanda tümseklerden geçerken (asimetrik geçişte özellikle) duyulan gıcırtı benzeri sesi bugün çözdüm..Ses yedek lastiğin yuvasının tam ortasında olmaması nedeniyle kenara sürtmeden kaynaklanıyormuş..Tekeri tam ortalayıp aparatı ile sıkıştırdım ses kesildi.

Ses nedenlerine ilave edilsin belki birinin işine yarar.

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

özellikle bu konuyu takip ediyorum aynı ses aynı yerden geliyor ve dediginiz gibi aracı yazın aldım 7 bin km yol yaptım hiç ses yoktu kış geldi o ses başladı izlenimleriniz dogru

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Eski aracımda vardı bu ses ve soğuklarda artıyordu. plastik aksamın bizzat kendisi yapıyormuş soğuyunca. herhangi bir problem yokmuş. genleşme ile ilgili birşey sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersel ÇETİN
(düzenlendi)

Bu gün tekrar İZKAR servise gittim daha önceden ustayla sözleştiğimiz üzere araçta kapı döşemeleri trimler kapı direği ne varsa söktük sonuç yine hüsran... ses duyuluyor ustada sesin geldiğinin fakında ancak sesin kaynağını tespit edemedik sağ olsun Hasan usta çok ilgilendi ancak sorunu tespit edemedik.. Sonuç olarak sinirlerim iyice bozuldu ve satış ilanını yayınladım...

tarihinde Ersel ÇETİN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ersel ÇETİN

Sol orta kapı direği üzerinde ne var ne yoksa söktüm sadece sac aksam kaldı, ses gelmeye devam ediyor :( o bölgeden geldiğini hissediyorum ancak tam olarak nereden geldiğini tespit edemiyorum, sanırım korktuğum gibi bir noktada punta veya kaynakta catlak veya atma var ancak emin değilim, bu arada satış ilanı devam ediyor eğer bu sorunu çözebilirsem satıştan vazgeçebilirim ancak şuan için olası gözükmüyor...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersel ÇETİN

Herkese selamlar cevap bekleyen arkadaşlar olduğu için durumu haber vermek istedim bugün itibari ile sorunu çözdük Sorun sol kapı direğindeki saç aksamın potluk yapmasından kaynaklanıyor.. 2001 focuslarda bilinen sesin aynısı,, Sorunu ARKAS FORD yetkili servisinde MÜMİN USTA çözdü ve tamirini bizzat kendisi yaptı 1 hafta kadar uğraştıktan sonra sorun halloldu kendisine çok teşekkür ediyorum aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara duyrulur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Bilici

Herkese selamlar cevap bekleyen arkadaşlar olduğu için durumu haber vermek istedim bugün itibari ile sorunu çözdük Sorun sol kapı direğindeki saç aksamın potluk yapmasından kaynaklanıyor.. 2001 focuslarda bilinen sesin aynısı,, Sorunu ARKAS FORD yetkili servisinde MÜMİN USTA çözdü ve tamirini bizzat kendisi yaptı 1 hafta kadar uğraştıktan sonra sorun halloldu kendisine çok teşekkür ediyorum aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara duyrulur...

bu ismi not aldım cok teşekkür ederim cevabınız için umarım aracınızı artık severek kullanırsınız

Yorum bağlantısı
Ersel ÇETİN

Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum ancak şuan ses yok :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ersel ÇETİN

2011 14000 km selective mondeo aldım 2 hafta oldu fark ettiğim şu ki aynı sese yakın bir ses aynı noktadan geliyor özellikle kasisli yollarda ani duruş ve kalkışlarda sesi duymak dahada kolaylaşıyor ülkemiz yolları malum çok düzgün değil ve sanırım mondeo bu yollara uygun olarak üretilmemiş yani düz kaymak gibi yol varsa mondeo o zaman mondeo lakin şehir içi bozuk yollarda hiçbir artısı yok yeni model selective mondeodan umitliydim gördüm ki değişen hiçbirşey yok.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ersel ÇETİN

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama bu ses yeni aldığım araçta kışın gelmesi ile birlikte dayanılmaz hale gelmeye başladı soruna kesin bir çözüm bulabilen varsa bilgilendirirse sevinirim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kemal Kayıngül

Bu tıkırtı takırtı bende de var ya,arka kapı ve bagaj kapağından geliyor sanırım tam tespit edemedim.servise götürsek bir çözüm bulamazlar mı acaba ya da kocaeli de bildiğiniz iyi bir usta var mı bu trim işlerinden anlayan,en ufak kasiste bile ses gelmesi can sıkıyor

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ersel ÇETİN

Sorunu çözebilen yok,, sorunun tam anlamıyla neden ve nasıl olduğunu anlayabilen de yok servis işe yaramıyor defalarca gittim sonuç aynı...

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ersin Uçan

Sorunu çözebilen yok,, sorunun tam anlamıyla neden ve nasıl olduğunu anlayabilen de yok servis işe yaramıyor defalarca gittim sonuç aynı...

Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Dün akşam arabayı bir arkadaşım kullandı ve ben arkada oturup sesin kaynağını belirlemeye çalıştım. Ve fark ettim ki kapının üst kısmındaki fitilden ses geliyor. Üst taraftaki plastiği tutup kapıyı içeriye doğru çektim ve emin oldum. Bugün sabah da aracın dışından kapıyı üst tarafından ittirip aynı sesin geldiğini gördüm. Kapıyı açtığınızda normal fitilin dışında kapının üst tarafında toz girmesini engelleyecek türden bir fitil mevcut. Normal fitiller direkt diğer fitillere temas ediyor ama bu nispeten daha sert olan toz fitili kaporta ile temas ederek ses çıkarıyor. Hemen Bauhaus'tan aldığım fitil besleyiciyi aldım ve güzelce her yere sürdüm. Oluklu bir malzeme ve arasında toz birikmişti iyice temizledim. Kapılar biraz açık bırakıp kurumasını bekledim. Sonra kapıyı kapattım ve üstten bastırdığımda artık gıcırtı sesi gelmiyordu. Araca binip denedim ve artık koltuklardan gelen gıcırtılar daha dikkat çekiyor. Normalde sağ arka taraftan gelen ses %90 oranında kesildi. Koltuktan gelen gıcırtıyı da kesersem arabamı daha çok seveceğim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Uğur Şahinbaş

Ford=Takırtı gıcırtı.

Naylon dedigimiz bazi renolar bile daha iyi. Arkadaşın eski clio semboluyle köy yolunda gittik ses yok ya. Ford sağlam araba ama yalitimda yumurtadan kıl yontar bu ford. Malzemeden ve donanimdan caliyorlar Türkiyeye gelen araçlarda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...