İçeriğe Yönlendir

Süpürge Sapından Işıklar Yapmak...

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez

Evde çöpe gidecek olan eski bir süpürge paspas sapı vardı alt kısmı iyice çürümüşdü, benimde aklıma bir şey geldi.

Üst kısmında 15 cm kadar boşluk bırakarak kestim. (desdereynen)

3ZLplft.jpg

Alt kısmına çakmak şarjından giriş yapabileceğim bir konnektörü epoksi ile sabitledim.

Xg8uW1P.jpg

Daha sonra boru üzerine şerit ledleri yapıştırdım.

feKCcgz.jpg

72sYcRT.jpg

Gerekli lehimlemeleri yaptım.

JsEg67X.jpg

Ahanda böyle yanıyor.

KS939BI.jpg

Estetiğe önem veren ince ruhlu bir insan olduğum için etrafını kırmızı (arabaya uysun diye) elektrik bantı ile sardım.

ChvRbob.jpg

Tasarımını tamamladığım elektronik cihaz bagajda yerini aldı artık.

• Beğen 17
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kablo uzunluğu ne kadar oldu..? Ben şarjlı yapılmıştır diye bekledim ama yanılmışım . Eline sağlık ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

acemi hobici, 4 bir tarafı ışıl ışıl parlayan fenerle, nereyi aydınlatıp ta, gözün kamaşmadan görebileceksin :nazar: meşale olmuş bu

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Allah göstermesin, yolda kalma gibi durumlarda arkadan gelen sürücüleri uyarma amaçlı kullanılabilir.. :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hüseyin, şeffaf daralan makaron ile komple sistemi koruma altına al. Ledlerin kenarları veya bant illaki açıkta kalacak.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Hüseyin, şeffaf daralan makaron ile komple sistemi koruma altına al. Ledlerin kenarları veya bant illaki açıkta kalacak.

Olm "makaron" deyip adamın kafasını karıştırmasana. ;) Ayrıca "daralmayan" makaron mu var? Sen adamı makaraya mı sarıyon olm ya? :crazy:

Not: Hüseyin, tebrik ederim kardeşim. LED candır. Sen bakma Çağlar cicişe. Devam. :bravo:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bacanağı mı arayıp sordun bilgiler için?

Birşey takıldı aklıma, bu süpürge nasıl kırıldı? sırtın ağtıyor mu?

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Olm "makaron" deyip adamın kafasını karıştırmasana. ;) Ayrıca "daralmayan" makaron mu var? Sen adamı makaraya mı sarıyon olm ya? :crazy:

Örtmenim, daralmayan makaronları otomotiv sektörü kullanır genelde :yes: Hatta daralan makaron yerine benim elemanlarımdan biri ; büzüşen olarak tabir etmekte :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Bişey takıldı aklıma, bu süpürge nasıl kırıldı? sırtın ağtıyor mu?

Birinici soruya cevabım; hayır. :p İkinci sorunun muhatabı zaten ben değilim. crazy.gif

Evet daralmayan makaron var :p

Örtmenim, daralmayan makaronları otomotiv sektörü kullanır genelde :yes: Hatta daralan makaron yerine benim elemanlarımdan biri ; büzüşen olarak tabir etmekte :biggrin:

Taam ya, varsa var. Ne baarıyonuz? Niye üstüme geliyonuz ikiniz birden? Alın size: vomit.gif

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

- Bak süpürge sapından ışıklar yaptım!

- Sebep? :hahahoho:

Ne işe yarar çözemedim ama eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

acemi hobici, 4 bir tarafı ışıl ışıl parlayan fenerle, nereyi aydınlatıp ta, gözün kamaşmadan görebileceksin :nazar: meşale olmuş bu

Bir tarafını kapatmak için tasarıma başladım bile, yakında sizler ile paylaşacağım.

Makaron aklıma geldi ama şeffafı olduğunu hiç bilmiyordum, nerden bulacağız?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Karaköy, elektronikçiler pasajı. Bir çok yerde satılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bişey takıldı aklıma, bu süpürge nasıl kırıldı? sırtın ağtıyor mu?

Kask sadece motosikletde kullanışlı olmuyor, hayatın her alnında kurtarıcı oluyor.

- Bak süpürge sapından ışıklar yaptım!

- Sebep? :hahahoho:

Ne işe yarar çözemedim ama eline sağlık.

Sebep ışık kaynağı olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül

ibretlik olmuş abi, dünya da tek oldugu ve herdaim tek kalacagi kesin :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Ne işe yaradığı konusunda biraz arkadaşları aydınlatayım,

Bir keresinde aracın fanı kontrol eden rolesi takılı kaldı kış günü kontak kapattıktan sonra fan sürekli çalışıyordu, aracı park ettiğim yer gece vakti karanlık bir yerdi, roleyi bulup yerinden söküp tekrar takmak grekiyordu, inanın karanlıkta el ile yoklarayak yada ağzımda el feneri ile iş yapmak çok zor böyle ucunda kanca olan bir ışığı kaputa takıp iş yapmak çok güzel olur diye düşünüyorum.

Bunu anlayabiliyormusuz?

Şekli sizi yanıltmasın benzer şeyler zaten var, bu sadece el yapımı.

KONX2Z9.jpg

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Tebrik ederim çok şahane bir çalışma olmuş :)

Yalnız çevreyi aydınlatma özelliğinin yanında, şöyle takılıp çıkartılabilir bir yansıtıcıda yapılsa istendiği zaman fener görevide görebilirdi aslında. Tabi şarj özelliği olur ise işe yarar o da...

Yorum bağlantısı
Ömer Bastacıoğlu

Vileda marka led lamba,markadan fikir ve tasarım hakkı ( know-how gibi ) isteyebilirsiniz. :)

Elinize sağlık,güzel olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Süper olmuş.

Sen süpürge sapından fener yaptım deyince aklıma VİZONTELE de ki Deli Emin geldi adam ayakkabıdan radyo yapıyor bu Vizonteleyi mi yapamayacak diye bir reblik var o gelgi aklıma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Elinize sağlık Led olsun da isterse vileda sapında olsun :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence de güzel olmuş.Severim böyle yaratıcı fikirleri.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...