İçeriğe Yönlendir

Focus I Benzin Filtresi Nerededir,Değişimi Zahmetli Midir ?

Gökhan Yığman

Recommended Posts

Gökhan Yığman

Değerli forumdaşlar,bizim arabanın benzin filtresi nerededir ? Arabanın kullanım kılavuzuna baktım,bulabildiğim kadarıyla forum içi arama da yapmaya çalıştım ama tatmin edici bir bilgi bulamadım. :unsure2: Durumun özü ise şu şekilde; bugün Samsun'dan hava filtresi,yağ filtresi,yağ,fren hidroliği gibi şeyler sipariş edeceğim ve burada sanayi sitesinde değişimleri yaptıracağım. Benzin filtresini de değiştirmek istiyorum fakat diğerleri kadar kolay mı bu işlem bilmiyorum. Değişim ücreti olarak alacağı para astarı yüzünü geçen bir işlem midir,yoksa basit bir şey mi? Malum benzin filtresi 10 lira. Şimdiden teşekkürler :flowers:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benzin filtresini her bakımda değiştiririm.Zaten araç lifte çıkacak veya kanaldan müdahale edecekler her halükarda o kısma ulaşabilecekler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sag arka tekerin onunde. Gerekli alet vs varsa yarim saate degisilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman
(düzenlendi)

Sag arka tekerin onunde. Gerekli alet vs varsa yarim saate degisilir.

deponun yanında lifte falan kaldırmak gerekiyor arabayı

Sağolun. :flowers:

Orjinal filtre 45-50 TL diye hatırlıyorum...

https://www.fordbura...it=9&urun=16867

Benzin filtresini her bakımda değiştiririm.Zaten araç lifte çıkacak veya kanaldan müdahale edecekler her halükarda o kısma ulaşabilecekler.

Doğru, yağı değiştirirken illa ki ikisinden biri uygulanacak. Tamamdır o vakit. :)

tarihinde G&#246khan Yığman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

linkteki filtre, karbüratörlü motorlara olur ancak. focusaun ki benzin deposu yaınıda, lifte kaldırınca görülür, bazılarında hiç yoktur, 10 TL hiç değildir, 30-40 bin km de bir değişin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman
(düzenlendi)

linkteki filtre, karbüratörlü motorlara olur ancak. focusaun ki benzin deposu yaınıda, lifte kaldırınca görülür, bazılarında hiç yoktur, 10 TL hiç değildir, 30-40 bin km de bir değişin

Allah Allah :shok: Peki Focus 98- diye bizim kasalara uygun olarak veriliş sebebi nedir ki o zaman ? :unsure2: Bilindik internet satış sitelerinin hepsinde aynı ürün görünüyor benzin filtresi olarak. Nasıl yapmalıyız? :unsure2: Km. uygun değiştirmek için. Hazır el atmışken onu da değiştiriyim istiyordum.

tarihinde G&#246khan Yığman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ufak resimde kağıt gibi görmüşüm pardon, orjinali 30-35 TL, TAM kodlusunu bilemem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

ufak resimde kağıt gibi görmüşüm pardon, orjinali 30-35 TL, TAM kodlusunu bilemem.

Tamam o vakit :) Araştırdım ama Ford Otosan üretimi harici Motorcraft,FoMoCo vb. markaların (artık orjinalinde kullanılan marka neyse ) bulamadım benzin filtresi.

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
(düzenlendi)

Bende 40 bin km yaptıktan sonra değiştim.

Marka MOTORCRAFT

Stok Kodu 2M5C 9155AC

KDV Dahil Fiyatı 35,22 TL

FOMOCO: 50 TL

OTOSAN : 10 TL

tarihinde R.Bahadır Irmak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Otosan kutusundakileri, Otosan üretmez, yurt içi dışı tedarik eder, servislerde de satılır. Ben motorcraftçıyım :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

Bende 40 bin km yaptıktan sonra değiştim.

Marka MOTORCRAFT

Stok Kodu 2M5C 9155AC

KDV Dahil Fiyatı 35,22 TL

FOMOCO: 50 TL

OTOSAN : 10 TL

Bahadır Bey, verdiğiniz parça kodu 2003-2005 uyumlu görünüyor. Bizim araç 2001. Eğer fark olmasaydı 98-01, 03-05 gibi ayrımlar yapmazlardı diye düşünüyorum ama. :unsure2: Çünkü bahsettiğiniz site bile 98-01 olanı ayrı satıyor. Renk felan da farklı.Kafam karıştı. Olur mu ki ?

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

Benzin filtreleri farklı farklı benim benzin pompası bozuldugunda bende degiştirmiştim 45 tl ya fomoco marka şimdi aklıma geldi benzin filtresi uzun zaman degişmemişti filtrenin degişmemesi pompayı bozarmı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...