Davut Topaloğlu 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 Akü veya marşın kömürleri bitmiş olablir. Yorum bağlantısı
Gürsoy Yalvaç 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir. aracınız dizelmi bilmiyorum ama dizelse galiba ıstma bujileri var onlarda sorun olabilir. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 (düzenlendi) Akü veya marşın kömürleri bitmiş olablir. marş basıyor da motor çalışmıyor herhalde 1 Ocak 2009 tarihinde M.R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 1 Ocak 2009 Yazar Paylaş 1 Ocak 2009 Akü veya marşın kömürleri bitmiş olablir. aküm çok güzel kömürlerin bittiğini sanmam marş çok kuvvetli çeviriyor. araç çalışacak gibi oluyor ama çalışmıyor. sanki bir ara alır gibi yapıyor ama ondan sonra yok marş basıyor da motor çalışmıyor herhalde evet marş basıyor ama çalışmıyor bir türlü.araç benzinli 1.25 zetec motor Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 (düzenlendi) Ustaya gösterin kompresyonuna bakın. 1 Ocak 2009 tarihinde Salim ?mamo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 1 Ocak 2009 Yazar Paylaş 1 Ocak 2009 Ustaya gösterin kompresyonuna bakın. benzinli araçta kızdırma olduğunu bilmiyordum. kızdırma sadece diesel de değilmidir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 Salim dizel zannettiği için öyle yazmıştı, düzeltti ama yetişemedi galiba.Ateşleme sisteminin elden geçmesi gerekebilir.Sizin aracınızda kızdırma bujisi yoktur. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 Benzinli oldğunu sonradan farkettim değiştdim sonradan dediğiniz gibi benzinlide ateşleme bujisi var. Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 1 Ocak 2009 Yazar Paylaş 1 Ocak 2009 Salim dizel zannettiği için öyle yazmıştı, düzeltti ama yetişemedi galiba.Ateşleme sisteminin elden geçmesi gerekebilir.Sizin aracınızda kızdırma bujisi yoktur. bujileri bugün saat 12.00 gibi değiştirdim hava filtresini de değiştirdim.düzelmiş olabilirmi.kontrol etme şansım yok çünkü aküyü söküp şarja koydum .basa basa bitirmiştim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 Çıkan bujiler ne durumdaydı bilmiyorum ama düzelme şansı olabilir, inşallah düzelmiştir.Ayrıca debriyaj ile ilgili sorunlar sabit başlık altında devam ediyor.Lütfen oradan devam edip yeni konu açmayınız.Konularınızı ilgili konuya ben birleştirdim.İyi forumlar. İlgili link bu, http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...0&start=200 Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 1 Ocak 2009 Yazar Paylaş 1 Ocak 2009 Çıkan bujiler ne durumdaydı bilmiyorum ama düzelme şansı olabilir, inşallah düzelmiştir.Ayrıca debriyaj ile ilgili sorunlar sabit başlık altında devam ediyor.Lütfen oradan devam edip yeni konu açmayınız.Konularınızı ilgili konuya ben birleştirdim.İyi forumlar.İlgili link bu, http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...0&start=200 çıkan bujilerin kafaları bayağı kötüydü .başka bir sebepten olma ihtimali varmıdır. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Ocak 2009 Paylaş 1 Ocak 2009 Bir deneyin bakalım, bende ateşleme sistemini pek bilmem.Ustalarımız gereken yardımı yapacaklardır. Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 2 Ocak 2009 Yazar Paylaş 2 Ocak 2009 arkadaşlar 2000 model 1.2 zetec motor ford fiesta aracım bujileri sıfır değiştirmeme rağmen hava filtresini değiştirmeme rağmen sabahları birtürlü çalışmıyor .sebep ne olabilir .basıyorum marşa ama almıyor akü kuvvetli kömürler sağlam ama çalışmıyor.acaba bunlarda sente ayarı varmı sente ayarı kaymış olabilirmi veya avans ayarı bozuk olup ondan yaparmı.çalışınca benzin emişi mükemmel rolantisi çok güzel ibrede kımıldama bile yok ama soğukta bir türlü almıyor. soğuktan kastım ise +3 derece filan Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 2 Ocak 2009 Yazar Paylaş 2 Ocak 2009 arkadaşlar 2000 model 1.2 zetec motor ford fiesta aracım bujileri sıfır değiştirmeme rağmen hava filtresini değiştirmeme rağmen sabahları birtürlü çalışmıyor .sebep ne olabilir .basıyorum marşa ama almıyor akü kuvvetli kömürler sağlam ama çalışmıyor.acaba bunlarda sente ayarı varmı sente ayarı kaymış olabilirmi veya avans ayarı bozuk olup ondan yaparmı.çalışınca benzin emişi mükemmel rolantisi çok güzel ibrede kımıldama bile yok ama soğukta bir türlü almıyor. soğuktan kastım ise +3 derece filan yokmu bilgisi olan acil yardım lütfen Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 Buradan yardımcı olmak zor.En yakın ford servisine çektirin cihaza bağlatın arıza kodu alsınlar muhtemelen yardımcı olurlar.Bujileri değiştirirken ateşleme bobinin soketini çıkardınızmı.Unutmuş olabilirsiniz takmayı. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 motor 1.25 olmasın silindir kompresyonları nasıl. motor yagının kalınlıgı ne yakıt basıncı kaç bar. araçta lpg varmı Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 2 Ocak 2009 Yazar Paylaş 2 Ocak 2009 motor 1.25 olmasın silindir kompresyonları nasıl. motor yagının kalınlıgı ne yakıt basıncı kaç bar. araçta lpg varmı evet motor 1.25 silindir kompresyonu iyi lpg yok .ölçüleri bilmiyorum Buradan yardımcı olmak zor.En yakın ford servisine çektirin cihaza bağlatın arıza kodu alsınlar muhtemelen yardımcı olurlar.Bujileri değiştirirken ateşleme bobinin soketini çıkardınızmı.Unutmuş olabilirsiniz takmayı. ateşleme bobini dediğiniz bujilerin üzerine yapışan kablo başlıklarımı yani buji kablolarımı yoksa farklı birşeymidir.yerini tarif ederseniz kendim de kontrol edebilirim. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 ateşleme bobini dediğiniz bujilerin üzerine yapışan kablo başlıklarımı yani buji kablolarımı yoksa farklı birşeymidir.yerini tarif ederseniz kendim de kontrol edebilirim. Ateşleme bobini o değil ama siz kabloları da bir kontrol ettirin bence Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 Ben sorununuzu tam anlayamadğımdan dolayı öyle yazdım araç hiç çalışmıyo sandım sabahlarıymış sadece.Ateşleme bobin soketiyle alakalı değil. Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 3 Ocak 2009 Yazar Paylaş 3 Ocak 2009 Ben sorununuzu tam anlayamadğımdan dolayı öyle yazdım araç hiç çalışmıyo sandım sabahlarıymış sadece.Ateşleme bobin soketiyle alakalı değil. bugün bir ustaya gittim.bana soğukta çalışmamasının sebebinin hararet müşürü olduğunu söyledi.hararet müşürü aynı zamanda beyine sinyal gönderip motorun ısısına göre araca benzin püskürtmesini sağlıyormuş.yani iki görevi varmış bu müşürün.birincisi hararet ikincisi de beyine sinyal gönderip motor ısısına göre benzin ayarı imiş.müşür bozuk olduğu için sabahları soğukta motor ısısını algılamadığı için çalışmıyormuş.ne kadar anlatabildim bilemiyorum. ama değerli ustalardan rica ediyorum böyle birşey mümkünmüdür paylaşsınlar saygılar Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 dedigi dogru ancak fişini cekince çalışması gerekir. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 3 Ocak 2009 Paylaş 3 Ocak 2009 Demekki arızalıymış beyine sinyal gönderememiş. Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu 3 Ocak 2009 Yazar Paylaş 3 Ocak 2009 dedigi dogru ancak fişini cekince çalışması gerekir. yarın sabah dediğinizi deneyeceğim fişini çekip denerim Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Benimde bir kaç gündür böyle bir problemim var. Aracıma ilk marşı verdiğim zaman sanki bi motor boş dönüyormuş gibi bi ses geliyo ama araç çalışmıyo tekrardan kontağı kapatıp açıyorum sonradan çalışıyor acaba problem ne olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts