İçeriğe Yönlendir

Kontağı Ilk Açışta Marş Almama / Stop Etme Sorunu

Davut Topaloğlu

Recommended Posts

Davut Topaloğlu

aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Gürsoy Yalvaç
aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir.

aracınız dizelmi bilmiyorum ama dizelse galiba ıstma bujileri var onlarda sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
(düzenlendi)
Akü veya marşın kömürleri bitmiş olablir.

marş basıyor da motor çalışmıyor herhalde

tarihinde M.R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
Akü veya marşın kömürleri bitmiş olablir.

aküm çok güzel kömürlerin bittiğini sanmam marş çok kuvvetli çeviriyor. araç çalışacak gibi oluyor ama çalışmıyor. sanki bir ara alır gibi yapıyor ama ondan sonra yok

marş basıyor da motor çalışmıyor herhalde

evet marş basıyor ama çalışmıyor bir türlü.araç benzinli 1.25 zetec motor

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
(düzenlendi)

Ustaya gösterin kompresyonuna bakın.

tarihinde Salim ?mamo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
Ustaya gösterin kompresyonuna bakın.

benzinli araçta kızdırma olduğunu bilmiyordum. kızdırma sadece diesel de değilmidir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Salim dizel zannettiği için öyle yazmıştı, düzeltti ama yetişemedi galiba.Ateşleme sisteminin elden geçmesi gerekebilir.Sizin aracınızda kızdırma bujisi yoktur.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Benzinli oldğunu sonradan farkettim değiştdim sonradan dediğiniz gibi benzinlide ateşleme bujisi var.

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
Salim dizel zannettiği için öyle yazmıştı, düzeltti ama yetişemedi galiba.Ateşleme sisteminin elden geçmesi gerekebilir.Sizin aracınızda kızdırma bujisi yoktur.

bujileri bugün saat 12.00 gibi değiştirdim hava filtresini de değiştirdim.düzelmiş olabilirmi.kontrol etme şansım yok çünkü aküyü söküp şarja koydum .basa basa bitirmiştim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çıkan bujiler ne durumdaydı bilmiyorum ama düzelme şansı olabilir, inşallah düzelmiştir.Ayrıca debriyaj ile ilgili sorunlar sabit başlık altında devam ediyor.Lütfen oradan devam edip yeni konu açmayınız.Konularınızı ilgili konuya ben birleştirdim.İyi forumlar.

İlgili link bu,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...0&start=200

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
Çıkan bujiler ne durumdaydı bilmiyorum ama düzelme şansı olabilir, inşallah düzelmiştir.Ayrıca debriyaj ile ilgili sorunlar sabit başlık altında devam ediyor.Lütfen oradan devam edip yeni konu açmayınız.Konularınızı ilgili konuya ben birleştirdim.İyi forumlar.

İlgili link bu,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...0&start=200

çıkan bujilerin kafaları bayağı kötüydü .başka bir sebepten olma ihtimali varmıdır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir deneyin bakalım, bende ateşleme sistemini pek bilmem.Ustalarımız gereken yardımı yapacaklardır.

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu

arkadaşlar 2000 model 1.2 zetec motor ford fiesta aracım bujileri sıfır değiştirmeme rağmen hava filtresini değiştirmeme rağmen sabahları birtürlü çalışmıyor .sebep ne olabilir .basıyorum marşa ama almıyor akü kuvvetli kömürler sağlam ama çalışmıyor.acaba bunlarda sente ayarı varmı sente ayarı kaymış olabilirmi veya avans ayarı bozuk olup ondan yaparmı.çalışınca benzin emişi mükemmel rolantisi çok güzel ibrede kımıldama bile yok ama soğukta bir türlü almıyor. soğuktan kastım ise +3 derece filan

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
arkadaşlar 2000 model 1.2 zetec motor ford fiesta aracım bujileri sıfır değiştirmeme rağmen hava filtresini değiştirmeme rağmen sabahları birtürlü çalışmıyor .sebep ne olabilir .basıyorum marşa ama almıyor akü kuvvetli kömürler sağlam ama çalışmıyor.acaba bunlarda sente ayarı varmı sente ayarı kaymış olabilirmi veya avans ayarı bozuk olup ondan yaparmı.çalışınca benzin emişi mükemmel rolantisi çok güzel ibrede kımıldama bile yok ama soğukta bir türlü almıyor. soğuktan kastım ise +3 derece filan

yokmu bilgisi olan acil yardım lütfen

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Buradan yardımcı olmak zor.En yakın ford servisine çektirin cihaza bağlatın arıza kodu alsınlar muhtemelen yardımcı olurlar.Bujileri değiştirirken ateşleme bobinin soketini çıkardınızmı.Unutmuş olabilirsiniz takmayı.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

motor 1.25 olmasın silindir kompresyonları nasıl. motor yagının kalınlıgı ne yakıt basıncı kaç bar. araçta lpg varmı

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
motor 1.25 olmasın silindir kompresyonları nasıl. motor yagının kalınlıgı ne yakıt basıncı kaç bar. araçta lpg varmı

evet motor 1.25 silindir kompresyonu iyi lpg yok .ölçüleri bilmiyorum

Buradan yardımcı olmak zor.En yakın ford servisine çektirin cihaza bağlatın arıza kodu alsınlar muhtemelen yardımcı olurlar.Bujileri değiştirirken ateşleme bobinin soketini çıkardınızmı.Unutmuş olabilirsiniz takmayı.

ateşleme bobini dediğiniz bujilerin üzerine yapışan kablo başlıklarımı yani buji kablolarımı yoksa farklı birşeymidir.yerini tarif ederseniz kendim de kontrol edebilirim.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
ateşleme bobini dediğiniz bujilerin üzerine yapışan kablo başlıklarımı yani buji kablolarımı yoksa farklı birşeymidir.yerini tarif ederseniz kendim de kontrol edebilirim.

Ateşleme bobini o değil ama siz kabloları da bir kontrol ettirin bence

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Ben sorununuzu tam anlayamadğımdan dolayı öyle yazdım araç hiç çalışmıyo sandım sabahlarıymış sadece.Ateşleme bobin soketiyle alakalı değil.

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
Ben sorununuzu tam anlayamadğımdan dolayı öyle yazdım araç hiç çalışmıyo sandım sabahlarıymış sadece.Ateşleme bobin soketiyle alakalı değil.

bugün bir ustaya gittim.bana soğukta çalışmamasının sebebinin hararet müşürü olduğunu söyledi.hararet müşürü aynı zamanda beyine sinyal gönderip motorun ısısına göre araca benzin püskürtmesini sağlıyormuş.yani iki görevi varmış bu müşürün.birincisi hararet ikincisi de beyine sinyal gönderip motor ısısına göre benzin ayarı imiş.müşür bozuk olduğu için sabahları soğukta motor ısısını algılamadığı için çalışmıyormuş.ne kadar anlatabildim bilemiyorum. ama değerli ustalardan rica ediyorum böyle birşey mümkünmüdür paylaşsınlar

saygılar

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

dedigi dogru ancak fişini cekince çalışması gerekir.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Demekki arızalıymış beyine sinyal gönderememiş.

Yorum bağlantısı
Davut Topaloğlu
dedigi dogru ancak fişini cekince çalışması gerekir.

yarın sabah dediğinizi deneyeceğim fişini çekip denerim

Yorum bağlantısı
Misafir

Benimde bir kaç gündür böyle bir problemim var. Aracıma ilk marşı verdiğim zaman sanki bi motor boş dönüyormuş gibi bi ses geliyo ama araç çalışmıyo tekrardan kontağı kapatıp açıyorum sonradan çalışıyor acaba problem ne olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...