İçeriğe Yönlendir

Kontağı Ilk Açışta Marş Almama / Stop Etme Sorunu

Davut Topaloğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur

ezbere bilmem rakamını ama şamdıra komplesi orjinal değil sanırım, bu yüzden pompa basıncı az geliyor olma şansı yüksek

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

usta bana eskisinin 2 bar basabildiğini bu yüzden yetmediğini söyledi yeni taktığı bosch markaymış ama yinede 200 lira çok geldi. ne yapamam gerekiyor tekrara aynı sorunu yaşamamak için sayın ustalarım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orjinali 3 bar basar, benim anladığım pompa tek başına mı değişti? şamadıra komplesi değişmeden?

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt
(düzenlendi)

evet hocam 10-15 cm lik bir parça değişmiş sadece artı eksi kutuplu silindir şeklinde dışı metal bir ucu plastik diğer ucu metal bir parça bu tarz şeylerden hiç anlamam acaba kandırıldım mı şamadıra nedir bilmiyorum. resim varsa koyarmısnız size zahmet eğer kandırıldıysam hakkımı arayacağım fişte kesmemiş pazartesi günü fiş istemeye gideceğim. 100 lira parça fiyatıymış 100 lirada işçilik almış benim anladığım bu.

Ekleme: pompa tam olarak bu fiyatıda 100 tlye yakın 92 lira kargo hariç yani pompa yönünden kazıklanmadığımı anlamış bulunuyorum

http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Fiesta-Fusion-14-16-Benzin-Pompasi-Orjinal.html

tarihinde Serdar Canyurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

Yokmu yardım edebilecek bir usta bana. Aracımın hala çalışmasında gecikme var tekrar benzin pompasının arızalanmasından korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakamsal sorun yok da, parça seçimi yanlış, şamandıra+pompa 2 ayrı parça gibi gözüküri ancak sadece pompa değişiminden sonuç alamayan yığınla örnek vardır, visteon marka şamandıra komplesi değişimi yapılması teknik açıdan doğrusudur.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Murat_Durmaz

merhaba, aracı her sabah çalıştırdığımda stop ediyor. motor soğukken oluyor bu genelde. akşamları da aynı sorunu yaşıyorum. sorun ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Serdar Taş

Araç LPG limi ne marka ne model profildeki araç mı?

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

araç benzinli , lpg yok? 2001 fiesta ghia, aracı ilk çalıştırmamda oluyor bu sorun,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç soğukken stop ediyorsa, gaz verince gaz yemiyorsa.. ısınınca her şey düzeliyorsa sebep büyük ihtimal subap yanığıdır...

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

Bu sorun bende de var gaza basıyorum ama sanki gaz almıyor gibi boşa basıyormuşum gibi oluyor biraz basılı tutunca aniden çok gaz vererek devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Isınınca düzeliyorsa subap sorunu...

Araç hiç çalıştırılmadan silindir kompresyonları ölçülmeli...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor yağı viskozitesi 5-30 mu? çok az ısınınca düzeliyorsa, subaplarda kaçırma var, kurum kaynaklı da olaiblir

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

evet ısınınca hiç bir sorunu kalmıyor ahh ah eskişehir'de bir ustam olsaydı da şu arabayı bir gösterseydim bilmediğim çok şey var henüz 1 yıllık araba kullanıcılığım olduğu için hiç ustam olmadı. Bakımdan bakıma götürüyorum servise.

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

cevaplar için ayrı ayrı teşekkürler, ustama götüreyim de göstereyim, maliyetli bir tamirmidir bu? bu subap kaçırmasının yakıta etkisi olurmu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yakıta da illaki etkisi olur ama, bir virajı dönerken yada ışığa yaklaşırken stop etmesi daha önemli bir sorundur.

Yorum bağlantısı
Zakircan Özek

Aynı sorun bende de oluyor.Sıcak havalar gelse de rahatlasak. :yes:

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Yakıta da illaki etkisi olur ama, bir virajı dönerken yada ışığa yaklaşırken stop etmesi daha önemli bir sorundur.

şimdilik sadece kontağı ilk çalıştırdığımda oluyor , öyle seyir haline geçtikten sonra karşılaşmadım henüz. ilk anda oluyor. ışıklarda ve ya virajlarda olmuyor. aracım da biraz fazla yakıyor. 0,50 kuruş kadar, bundan ötürü olurmu diye düşünüyorum da?

Aynı sorun bende de oluyor.Sıcak havalar gelse de rahatlasak. :yes:

kardeş senin aracın ne yakıyor,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

aracım da biraz fazla yakıyor. 0,50 kuruş kadar, bundan ötürü olurmu diye düşünüyorum da?

Benzin mi ?

Yorum bağlantısı
Zakircan Özek

Benim aracimda hava soguk oldugu zaman stop ediyor.Tupte sehir ici 10 tl ile 25 km yapiyor(lt=2.90)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bujilerinizi, filtrenizi değiştirin.. lastik havalarınızı kontrol edin, sürüş stilinizi gözden geçirin..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tamir ettirmek için usta sürcü olmaya gerek yok, bence bir motorcu ile anlaşın, akşamdan aracı bırakın, sabah soğuk motorda kompresyon ölçümü yapsın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zakircan Özek

Mehmet abi bujiler ve buji kablolari degiseli 2000 km oldu.2 hafta once ozel servise girdi aracyag bakimi ve filtreler degisti hala ayni.Servis Ford cok yakar degip gecistiriyor.Surusumde sakin abi.Bu arada kusra bakmayin telefondan giriyorum suan imla kurallarina pek dikkat edemiyor olabilirim kusra bakmayin .

Caglar abi dedigini yapip sonuclarini buraya yazacagim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...