Mehmet Ozyurek 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Benim araba kadar yakmış ki, yanılmıyorsam çok az yakan bir motor o... Çünkü eski zeteclerin hepsi az yakıyor... Yorum bağlantısı
Serdar Taş 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Lpg olsa subaplardır diyecektim bende ama bu durumda olasılıklar artar...yakıt katkısıda bir deneyin....Benzinde soğuk havada 50 krş şehir içi kullanımda abartılıda sayılmaz...10lt ye tekabul eder 40-45 krş ideal... Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Bujilerinizi, filtrenizi değiştirin.. lastik havalarınızı kontrol edin, sürüş stilinizi gözden geçirin.. aracın ön takımı, bujiler, lastikler, baskı balata, amortisörler değişeli 2 ay oldu. 2.000 liraya yakın masraf yaptım rahat bineyim diye, ilk zamanlar yakıtının fazla olmasının sebebi baskı balata dendi , sonra aracı elden geçirttim, ama yine düşmedi yakıtı, şimdide sabahları bu sorun olmaya başladı. bilmiyorum daha ne yapmam gerektiğini, fazla yakıyor olması bu subaplardan mı oluyor acaba? servisi bende aradım, durumu anlattım. modeli ve yakıtı sordular. 100 km 10 lt dedim. kullanma kitapçığında şehir içi ne yakıyor dediler. (9 lt yazılı ) 13 yıllık aracın bırakta 1 lt fazla yaksın dedi. )) kitapta şehir içi 9 , şehir dışı 6,5, ortalama 7,5 diyo. bu rakamlara göre benim aracım 2001 model ve 10 lt yakıyor. normalmidir? Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 tamir ettirmek için usta sürcü olmaya gerek yok, bence bir motorcu ile anlaşın, akşamdan aracı bırakın, sabah soğuk motorda kompresyon ölçümü yapsın çağlar abi fatih ile mehmet ustaya götüreyim diyorum aracımı , bildiğim kadarıyla fatih ustada fiesta 1.25 varmış, forumda öyle söylendi bana, çağlar abi sana ayrıca bir şey daha sormak istiyorum , yazıyı gören diğer arkadaşlarda cevaplar iseler sevinirim. şimdi aracın gazına bastığım zaman stop halinde olsun, seyir halinde olsun , sanki bastığım oranda araç hareket etmiyor yani hızlanmıyor. stop halinde iken bastığım oranda kendini ileri atmıyor , seyir halinde iken hız kazanmıyor. yani pedala basıyorum ama bastığım oranda gitmiyor. gazı mı almıyor. pedalda mı boşluk var? bunu da götüreceğim motorcuma söyleyeceğim. fakat bu konuyla ilglii görüş almak istiyorum sizlerden, teşekkürler Lpg olsa subaplardır diyecektim bende ama bu durumda olasılıklar artar...yakıt katkısıda bir deneyin....Benzinde soğuk havada 50 krş şehir içi kullanımda abartılıda sayılmaz...10lt ye tekabul eder 40-45 krş ideal... würt attım daha geçen ay, tekleme vardı o azaldı biraz. 2-3 ay sonra bir daha denerim. yakıtı da sürekle bp den alırım. nadiren sheel oluyor. ama yakıtla katkıyla alakalı değil durum, 50 kuruş bana da fazla geliyor. forumda bazı arkadaşlar şehir içi 0,35 kruş 0,30 kuruşlardan bahsediyorlar. hatta konuştuk bu konuyu , trafikli yolmu diye özellikle soruyorum, neticede ben istanbul da kullanıyorum. (sabah 10 km akşam 10 km) onlarda o şekilde kullanıyorlarmış, ama fazla dendi benim aracın yakıtı için, Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 yazılardan ortaya çıkan, motorunuzda kurum birikimi fazla, sağır derler piyasada, gazı nazlı alır. Mehmet usta kim? Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 pardon abi osman ve fatih miş? http://www.fordclubt...no-name-servis/ ) bunları da aradım. fazla yakıyor dedi, fakat kendi aracının ne kadar yaktığını sorduğumda bilgsiinin olmadığını söyledi. binmiyormuş fiestasına ama benimki için fazla demişti. yazılardan ortaya çıkan, motorunuzda kurum birikimi fazla, sağır derler piyasada, gazı nazlı alır. Mehmet usta kim? abi bu sağırlığın tedavisi için ne yapmak lazım. bu sağırlık yakıtı etkilermi? carbon clean diyorlar ? yapsammı acaba? württ de attık geçen ay zaten Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 evet ısınınca hiç bir sorunu kalmıyor ahh ah eskişehir'de bir ustam olsaydı da şu arabayı bir gösterseydim bilmediğim çok şey var henüz 1 yıllık araba kullanıcılığım olduğu için hiç ustam olmadı. Bakımdan bakıma götürüyorum servise. Eskişehir Otokoç Fatih usta üyemizdir..Kendisi ile tanışmak için bir uğrayın yanına bence.. Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Eskişehir Otokoç Fatih usta üyemizdir..Kendisi ile tanışmak için bir uğrayın yanına bence.. Çok teşekkür ederim Serkan bey bu gün uğramaya çalışacağım. Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 herkese merhaba... foruma yenı uye oldum ancak uzun suredır takıp edıyorum.. şöyle bi sıkıntım var sizlerede danışmak isteim.. aracım 1.25 fiesta flair 98 model. lpg li . 113 bınde arabam ılk calıstıktan sonra kendını gec toparlıyor ve toparlayana kadar da genelde ( gazdan ayagımı cekınce , durdugumda , devir düştüğünde ) stop ediyor örnek : ilk bindim 15 20 dk içinde kırmızı ısıkta beklerken devir dalgalanması oluyo , gittikçe şiddetleniyo en son stop ediyo ve benzındeyken gazı yememeye basladı... size sorum : yenı ogrendım carbon clean diye bi olay warmıs bunu yaptırmamın faydası olurmu ? yaptırmak dogurumu ? eger yaptır dersenız Antalyada bildiginiz güvenilir bi yer varmı ? ben yenıyım bu sehırde pek bı bılgım yok ... ilgilenirseniz çok memnun olurum ... saygılar... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 kompresyon testi yaptırın büyük ihtimal ile düşük çıkacak, kurum birikimi bu nların hepsini ypar. Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 abi yanlış anlama cahilliğimden soruyorum. o dediğin carbon cleandan farklı bi olay heralde ? bi maliyeti ne kadardır ? Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 abi yanlış anlama cahilliğimden soruyorum. o dediğin carbon cleandan farklı bi olay heralde ? bi maliyeti ne kadardır ? 75 ile 100 tl arasında değişiyor fiyatları herhangi bir ford yetkili servisinde yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 Carbon Clean her arac icin yapılması gereken bir km varmıdır acaba ? Yada nasıl anlasılır aracın carbon clean zamanının geldigi ? BU kurum baglama surus sekline gore daha erken yada daha gec olusabilir mi ? Bu kurumlar aracın normal kullanım sartlarında ve fakrlı bir sekilde arac tarafından atılabilirmi acaba ? Tşklr, Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 carbon clean ile ilgili bir sürü bilgi var forumda bence bir araştırın Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 araştırdım baya baktım.. aslında amacım arabanın bu sıkıntılarını gıderıp satmak.. carbon clean yaptırmaya karar verdim ilgilenen herkese çok tesekkur ederm.. Yorum bağlantısı
Muhammed Bozkurt 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 araştırdım baya baktım.. aslında amacım arabanın bu sıkıntılarını gıderıp satmak.. carbon clean yaptırmaya karar verdim ilgilenen herkese çok tesekkur ederm.. Ben Carbon Clean firması ile görüşmüştüm dün ve ford yetkili servislerinin yaptığını söylediler, fiyat olarakta 65 TL + KDV dedi, bizim buradaki yetkili servis yapıyor, bulunduğunuz ildeki yetkili Ford servisine sorup gidebilrisiniz. Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 aslen bende oralıyım... belki bayrama gelınce orda akotoda yaptırım veya burda.. siz benden önce yaptırırsanız mutlaka haberim olsun . iyimi oldu kötümü oldu diye Yorum bağlantısı
Muhammed Bozkurt 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 aslen bende oralıyım... belki bayrama gelınce orda akotoda yaptırım veya burda.. siz benden önce yaptırırsanız mutlaka haberim olsun . iyimi oldu kötümü oldu diye Ben fırsat olursa bayram öncesi yaptıracağım, sonucu mutlaka paylaşırım. Bayramda burda olmayacağım yoksa görüşürdük aslında Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 denk geliriz mutlaka bi gün inş.. bu arada aracı satmayı dusunuyorum..soran eden olursa aklında bulunsun... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 abi yanlış anlama cahilliğimden soruyorum. o dediğin carbon cleandan farklı bi olay heralde ? bi maliyeti ne kadardır ? kompresyon testi yaptırın büyük ihtimal ile düşük çıkacak, kurum birikimi bu nların hepsini ypar. Çağlar abinin bahsettiği durum aracın motor gücünün ölçümünden bahsediyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 aynen abi soradan anladım bende... ama yaptırcam carbon clean ı... 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 CC bence sorununuza çözüm getirmez.. Sürekli yapıyormu yanı motor ısındığında da devam ediyor mu? Birçok yerde olabilir sebebi ufak veya büyükki muhtemelen ufak bir sıkıntıdır. Focusta bir kere başıma geldi emiş manifoldu kelebeğinin soketi yerinden çıkmıştı. Ralonti düzensizliğinin birçok nedeni olabilir bir şey yaptırmadan önce iyi bir ustaya gösterin. Yorum bağlantısı
Gökhan Andaç 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 ustaya söyledim . direk bakmadan rölanti motoru dedi. 150 tl falanmıs. arabayı satacagım ıcın cok masraf etmek ıstemıyorum o yüzden carbon clean yarar diye umut ediyorum. inş. kötü bi etkisi olmaz. sizin dediğiniz gibi belki başka bişeydende olabilir ama ben pek güvenemiyorum burdaki tamircilere . boşu boşuna bana bi dünya masraf yaptırıp sorun çözülmezse diye geçiyo hep aklımdan. carbon cleanıda ford servısı yapıyomus. onlar ne oldugu hakkında bı fıkır verir heralde zaten aracı satacagım o yüzden fazla ugrasmadan masraf etmeden carbon cleanla halledebilmek amacım. sorunu sürekli yapmıyo . ısınana kadar genelde. sonra normale dönüyo focuslarda gaz kelebeği sıkıntısını bende çok duymuştum. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 arkadaşlar size bir sorum olacak, aracımda marşa bastığımda almama durumu var başıma gelen kombinasyonları sırasıyla belirteceğim arıza bulma konusunda belki yardımcı olur. 1. marşa bastım almadı 5-6 sn elimi marştan çekmedim almadı. ikinci kez denememde 2 sn içinde on numara çalışıyor. 2. marşa bastım 3-4 sn almadı sonra çalışır gibi yaptı tekledi stop etti. ikinci kez denememde 2sn içinde on numara çalıştı. 3. Gaz tuşuna basılı tutarak kontağı açtım direk gazda çalıştırdım araç 2 sn içinde on numara sorunsuz çalıştı Yani kısacası araç uzun süre beklediğinde ve benzinle çalışırken bu durumla karşılaşıyorum. benzin pompası sağlam sıkıntı yok. ateşleme, marş dinamosu sağlam. aküm sağlam.çıldırmak üzereyim.. Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2013 Paylaş 7 Ağustos 2013 Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.. Arkadaşlar size bir sorum olacak bu sorunu hala çözemedim kafayı sıyırmak üzereyim. Aracımda özellikle sabahları ve uzun süre beklediğinde sabahtan akşama kadar akşam mesai dönüşünde marşa bastığımda almama durumu var. Araç 10 sn ye boyunca marşa basmama rağmen çalışmıyor fakat 2.nci marşta saniyede çalışıyor. Başıma gelen kombinasyonları sırasıyla belirteceğim arıza bulma konusunda belki yardımcı olur. 1. marşa bastım almadı 5-6 sn elimi marştan çekmedim 10 sn yede denediğim oldu nerdeyse marş motorunu yakacağım. marş almadı. ikinci kez denememde 2 sn içinde on numara çalıştı. 2. marşa bastım 3-4 sn almadı sonra çalışır gibi yaptı tekledi stop etti. ikinci kez denememde 2sn içinde on numara çalıştı. 3. Gaz tuşuna basılı tutarak kontağı açtım direk gazda çalıştırdım araç 2 sn içinde on numara sorunsuz çalıştı. Yani benzinde yapıyor bu arızayı. Benzin pompası dediler. Önde enjektöre giren benzin hortumunu söktük kontağı açar açmaz 2-3 metre ileriye basabiliyor. Sorun pompada değil. Çünkü yüksek devirlerde vs daha araç benzin yetiştirememezlik yapmadı. Marş motoru sağlam mıymıy çalışmıyor sesinden anlarım. Akü sağlam inci akü var daha bir kere yolda bırakmadı. Würth enjektör temizleyici aldım 150ml çeyrek depoya kattım kırmızı yanana kadar kullandım düzelmedi. Ateşleme sağlam çalışmasa gazda çalışmaz. Sensörler bu sorunu yapar mı? Acil yardımınıza ihtiyacım var. Forumda mk5 fiesta sorunlar kısmını baştan sona okudum. Benim sorunuma benzer sorun yok. İlginize şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts