İçeriğe Yönlendir

Kontağı Ilk Açışta Marş Almama / Stop Etme Sorunu

Davut Topaloğlu

Recommended Posts

Uğurcan Yıldız

aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir.

aynı sorun bende de vardı benzin ponpasını ve filtresini değiştirdikten sonra yapmamaya başladı çok şükür 

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Serhan Erhan Kara

aracım soğuk havada ne kadar basarsam basayım bir türlü marş almıyor sebep ne olabilir.ar

arkadaşım, aynı sorun bendede var--  99 model fiesta 1.4 fun  aracı sabah çalıştıramıyorum. kontağı açınca fan devreye giriyor, bir türlü çalışmıyor. fan müşürünü 2 defa değiştirdim.  çeşitli ustalara götürdüm.  bujiler- buji kablolarını, benzin otomatiğini, hava akışmetresini falan hemen hemen her yerini değiştirdiler bir çözüm bulamadım, bu sitedeki yorumları paylaşımları, dayanışmaları okudum çok beğendim. umarım bana yardımcı olacak arkadaşlar vardır. şimdiden herkese teşekkür ediyorum.   

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Şimdi de kontağı açınca fan devreye giriyor mu ? Müşür iki kez değiştikten sonra..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hasan Sonuç

Merhabalar.  Aracım lpg li değil fakat nadir de olsa marş almadığı oluyor. Ya da marş alıyor sonra kendi kendine stop ediyor. Bu da genellikle akşamları yani hava sogukken oluyor. Birkaç denemede marştan hemen sonra gaz vererek sorunu çözüyorum. Ilk fırsatta bu alandaki yazılanları kontrol ettireceğim. Başka bir tavsiye varsa dinlerim. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

O benim araçtada oluyor ben de merak ediyorum. Sanırım bir sorun olmasa gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

bizim araçta geçen sabah çalıştırdığımda bir müddet sonra stoap etti.

3- 4 defa marş bastıkdan   sonra çalıştı.

bir gün öncede benzinden lpg ye geçerken aynı sıkıntıyı vermişti.

benzin pompası yeteri kadar basmıyor olabilir diyerek gittim 30 tl lik benzin aldım.

bir kaç gündür iyi  gibi. yani depoda en az  çeyrek depo benzin olması gerek.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Hasan Sonuç

Küçük bir ihtimal de olsa ayakta olan var mı? Sesimi duyan var mı?

Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç

Herkese hayırlı sabahlar. Sorunsuz arabami durduk yere çalıştıramaz oldum. Yani durduk yere değil elbette ama çok belirti vermeden ani oldu. Daha önceki yazıları okuduğum için belirtiyorum Araçta lpg var yeni takıldı sayılır. Lpg ile en fazla 2000km yapılmıştır. Akü ışığı yeşil yanıyor. Fakat sanki arabanın kapı otomatigini dahi açacak kadar gücü yokmuş gibi zar zor çalışıyor elektrik aksamı. Daha kontağı çevirmeden belli bu . Bir sesle kilidi açılan araba nazlaniyor şimdi. Kontağı cevirince de tam olarak ateşleme bile olmuyor. Ibreler felegini şaşırıyor. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum tekrar tekrar zorlamakta ama bir kaç kez zorladim dün akşam. En sonunda çalıştı o da garip bir çalışma oldu. Motordan hiç öyle bir ses duymamistim. Üşütmüş adam gibi aksıra tıksıra her an duracakmış gibi çalışıyor. Kaputu açıp baktım kayışın dönmeye mecali yok gibi. Şehir dışındayım bir de şu an. Ustamdan da uzaktayım ve yakında döneceğim. Özellikle yazmak istedim buraya. Çünkü bu forumdan çok şey öğrendim ben. Belki bir başkasına yardımcı olur bu yazı daha sonra.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Yakıt beslemenize bir baktırın.Bir süre aracı benzinde kullanın.Lpg ayarı yaptırın.Lpg ye geçmek ucuz gibi gözükse de hiç iyi bir şey değil şekil a da gözüktüğü gibi.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

ne alaka gökhan kardeşim LPG ile bu işin? araç çalışmıyormuş elektrikte sıkıntı var gibi duruyor. "sanki arabanın kapı otomatigini dahi açacak kadar gücü yokmuş gibi zar zor çalışıyor elektrik aksamı. Daha kontağı çevirmeden belli bu . Bir sesle kilidi açılan araba nazlaniyor şimdi. Kontağı cevirince de tam olarak ateşleme bile olmuyor. Ibreler felegini şaşırıyor " arkadaşın sıkıntısı burda başlıyor ve sonra motor çalışmıyor ve çalışsada nazlanıyor. Sanayideki ustalar gibi yorum yapmışsın.. LPG dendir diye:)

tarihinde Beyazıt Gündem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkese hayırlı sabahlar. Sorunsuz arabami durduk yere çalıştıramaz oldum. Yani durduk yere değil elbette ama çok belirti vermeden ani oldu. Daha önceki yazıları okuduğum için belirtiyorum Araçta lpg var yeni takıldı sayılır. Lpg ile en fazla 2000km yapılmıştır. Akü ışığı yeşil yanıyor. Fakat sanki arabanın kapı otomatigini dahi açacak kadar gücü yokmuş gibi zar zor çalışıyor elektrik aksamı. Daha kontağı çevirmeden belli bu . Bir sesle kilidi açılan araba nazlaniyor şimdi. Kontağı cevirince de tam olarak ateşleme bile olmuyor. Ibreler felegini şaşırıyor. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum tekrar tekrar zorlamakta ama bir kaç kez zorladim dün akşam. En sonunda çalıştı o da garip bir çalışma oldu. Motordan hiç öyle bir ses duymamistim. Üşütmüş adam gibi aksıra tıksıra her an duracakmış gibi çalışıyor. Kaputu açıp baktım kayışın dönmeye mecali yok gibi. Şehir dışındayım bir de şu an. Ustamdan da uzaktayım ve yakında döneceğim. Özellikle yazmak istedim buraya. Çünkü bu forumdan çok şey öğrendim ben. Belki bir başkasına yardımcı olur bu yazı daha sonra.

Akünüz ölmüş. Yeşil ışığına aldanmayın, o ışık sadece tek bir gözün sağlığını gösterir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Yazmış yazmasa direk akü derim ama yazınca lpg bağlantısında ya da borularında problem var dedim.Yoksa ibreler sona kadar gidip geri dönüyorsa araç marş yemediği gibi seste çıkartmıyorsa aküdür.

Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç

Öncelikle herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Daha sonra gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İşte ben bu forumu bu yüzden çok seviyorum. Son derece bilgili ve yine son derece yardımsever insanlar bir arada. Geç yazdığım için kusuruma bakmayın. Sanayiye gittim oradan da yola çıktık. Sorun Sani Bey'in de sizlerin de tahmin ettiği gibi yeşil yanmasına rağmen aküdeymiş. Değiştirince sorun kalmadı şükür. Basit bir sorun ama bilmeyince bilmiyor işte insan. Bu da tecrübe oldu artık.

Yorum bağlantısı
Cüneyd Doğan

Ayni sorun bende de var benzinli aracimda benzin pompasi dediler bizim araclarin benzin filtresi ve pompasi nerede acaba 2000 fiesta flair 1.25

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Arka koltuğa yakın yerde olması lazım filtrenin yeri.Ama pompa tankın içerisinde de olabilir.Bir bilgim yok.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Cüneyd Doğan

Aynı sorun bendede var herseyını elden gecırdım bende sızın gıbı aracınız sabahları calısmıyor, mars aldıgındada gaza basıp cektıgınızde patır patır calısıyor duman atıyor olabılır. Bunun cozumu benzın pompası, gece arabayı koydugunuzda pompa tum benzını bosaltıyor tekrar cekmede sorun yasıyor. Mesela bunu soyle deneyebılırsınız sabah marsa basmadan kontagı cdvırdıgınızde bır ses duyarsınız pompadan gelen o sesı 5-6 defa duyacak sekılde kontagı acıp kapatın arac calısacaktır. Ayrıca sadece pompa satılıyor o sekılde almayın uyumlu olanını bulmak cok zor ben 3 kere pompa degıstırdım aracınıza uyumlu orjınal samandra komple alın tavsıyem bu sekılde ve aracınızı benzın ısıgı yanık sekılde kullanmayın bu pompaya zarar verır.

Yorum bağlantısı
Cüneyd Doğan

şimdi eve geldim, dediğiniz gibi hiç marşa basmadan 5-6 kere kapatıp açtım kontağı tık diye aldı marşı, 1-2 dakika kadar bekledim ileri geri gittim sıkıntı yok gibi, yarın bi 10-15 dakika deneyip ona göre sanayiye doğru yola çıkacağım :D artık o kapatıp açarak mı düzeldi yoksa bekleyince kendiliğinden mi düzeldi bilmiyorum ama umarım bir sıkıntı yoktur

Hayir duzelmeyecek hocam pompa arizali oldugu icin bu sekilde calisiyor arac

Yorum bağlantısı
Cüneyd Doğan

abi 1500-2000 km de pompanın arıza yapması normal mi peki? yarın sabah doğrudan basacağım marşa bir de bakalım ne olacak.

Pompa tamamen sans isi mesela ben 170 lira verip bosch marka aldim yapan usta sagolsun icinde kalan kablolari elektrik bandiyla baglamis benzin girince bant erimis pompayi yine bozmus vs vs olmayacak diye bisey yok tecrubelerimle konusuyorum ben motor ustasi da degilim hic alakam yok tu taa ki sanayiye isim dusene kadar.. Turkiye de bu sekilde sadece parayi dusunen ustalar oldukca hepimiz mecbur birer usta olucaz
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...