Sertan Ilıca 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Arkadaşlar merhabalar bugün aracımla kaldırıma cıktım fark edemedim sonrasında araçtan inip baktığımda lastiğin yarıldığını gördüm. lastiğin markası goodyear efficentgrip 215 50 17 en yakın bayiye gittim 450 tl fiyat verdiler.sizce 1 adet goodyear mı almalıyım yoksa önlere iki adet petlas velox sport pt711 mi alsammı tanesi 200 ile 220 tl arası arkalar goodyear önler petlas olursa bir sorun olurmu arkadaşlar siz ne önerirsiniz bu arada goodyear 95w v petlas ise 91 w ön arka hız endeksi farklı olursa sorun olurmu Yorum bağlantısı
Samet Daş 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 91 w nin son dayanımı olan hıza çıkmadıkça kulllanabilirsiniz diye bilmekteyim. Çıkılsa dahi lastik üzerindeki hız endeksine 24 saat dayanımı var. Yani örneğin hız endeksinde karşılığı olan değer 180kmh 24 saat boyunca 180 ile sürerseniz lastik biter, patlar Yorum bağlantısı
Samet Daş 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 91 w yi şöyle okuyun. 91 lastik başına düşen yük yani 91 için 615 kg , w de 270kmh a denk geliyor. 91w lastikte 2460 kg toplamda 4 lastiğin taşıyacağı yük. bu değerler uygun arabanız için Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Aracınız kaç km de? Eğer km az ise yeni alınacak bir tane goodyear daha sağlıklı olacaktır. Aracınız 20.000 km civarı ise yeni alınacak tek lastik sıkıntı doğurabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Goodyearlarla çok uzun yol gidilmemişse bir adet goodyear olur. Petlas düşünüyorsanız pt modeli diyecektim ama onda da 215-50-17 yok Petlaslarda PT modelleri gayet iyi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Öteki goodyear ın durumu iyiyse yanına eş alın.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Tek lastik alın, önlerle arkaları yer değiştirin. (Mevcutlar çok yol yapmadıysa) Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 26 Ocak 2013 Yazar Paylaş 26 Ocak 2013 arkadaslar lastikler 10500 km yaptı bir adet goodyear alabilirmiyim bu durumda goodyear bayii tamir ettiririz ama ses yapar düzen tutmaz dedi benimde içime sinmez yanak baya bi yırtıktı fotografını cekmedim lastiğin Kasko yok mu ? yunus bey kasko var aklıma hiç gelmedi bir bilgimde yok acıkcası nasıl olur kasko karşılıyormu bozulma durumları felan var heralde bu durumda Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 arkadaslar lastikler 10500 km yaptı bir adet goodyear alabilirmiyim bu durumda goodyear bayii tamir ettiririz ama ses yapar düzen tutmaz dedi benimde içime sinmez yanak baya bi yırtıktı fotografını cekmedim lastiğin yunus bey kasko var aklıma hiç gelmedi bir bilgimde yok acıkcası nasıl olur kasko karşılıyormu bozulma durumları felan var heralde bu durumda Kullanımdan kaynaklı Lastik hasarını ödeyecek kasko var mı bilmem ama ben sigortacı olsam ödemem. Yanak keteni yırtılmış lastik tamir edilmez, edilse de hikayedir, ilk darbe aldığında aynı yerden atar. Başınıza daha büyük bela açar Allah korusun. 30 bar hava üzerinde 4 bijon ile tutunuyorsunuz hayata araç kullanırken, Şakaya ihmale gelmez bu işler. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Ahmet abi lastik yarmak kaza değil mi ? Mutlaka kaza ama, Orada fiyatlandırma neye göre yapılacak Yunus sıkıntı orada. Mesela ben lastiği aldım 40,000 km bindim. Sonra vurdum kaldırıma yarıldı lastik. Kasko gel bana yeni lastik ver mi diyeceğim. Bu iş bu kadar kolaysa Kötü niyetli adam, 50,000 km biner, sonra sırayla vurur vurur değiştirtir lastikleri. Mutlaka vardır bir kriteri bana göre. Kaza anında 2 lastik gümlettim geçmişte aracın ön tarafı ile birlikte. Lastiklerin 1 tanesini biz ödeyelim, 1 tanesini de siz alın dediler. Düşünmeden tamam dedim. Fayda / maliyet olarak düşününce biraz da hakkaniyetli davranmak lazım. Ben 50,000 km bindiğim lastiği gümletip gel kasko diyemem. Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 26 Ocak 2013 Yazar Paylaş 26 Ocak 2013 Mutlaka kaza ama, Orada fiyatlandırma neye göre yapılacak Yunus sıkıntı orada. Mesela ben lastiği aldım 40,000 km bindim. Sonra vurdum kaldırıma yarıldı lastik. Kasko gel bana yeni lastik ver mi diyeceğim. Bu iş bu kadar kolaysa Kötü niyetli adam, 50,000 km biner, sonra sırayla vurur vurur değiştirtir lastikleri. Mutlaka vardır bir kriteri bana göre. Kaza anında 2 lastik gümlettim geçmişte aracın ön tarafı ile birlikte. Lastiklerin 1 tanesini biz ödeyelim, 1 tanesini de siz alın dediler. Düşünmeden tamam dedim. Fayda / maliyet olarak düşününce biraz da hakkaniyetli davranmak lazım. Ben 50,000 km bindiğim lastiği gümletip gel kasko diyemem. ahmet bey lastiklerle 10500 km yol yaptım şimdi yeni bir goodyear alsam 1 adet sıkıtı olurmu sizce Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 ahmet bey lastiklerle 10500 km yol yaptım şimdi yeni bir goodyear alsam 1 adet sıkıtı olurmu sizce Kasko üzerinden alırsam diye düşünüyorsanız, bozulacak olan hasarsızlık durumunuzu değerlendirin sigortacınızla, seneye size yansıyacak tutar lastiği kurtarıyorsa kasko da öderim diyorsa yaptırın kaskodan. tek lastik almanızda sakınca yok gibi duruyor. Tek lastik alın, arkaları öne alıp, yeni lastik ile öndeki diğerini de arkaya alın, bence bu iş biter. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Kasko üzerinden alırsam diye düşünüyorsanız, bozulacak olan hasarsızlık durumunuzu değerlendirin sigortacınızla, seneye size yansıyacak tutar lastiği kurtarıyorsa kasko da öderim diyorsa yaptırın kaskodan. tek lastik almanızda sakınca yok gibi duruyor. Tek lastik alın, arkaları öne alıp, yeni lastik ile öndeki diğerini de arkaya alın, bence bu iş biter. lastiktan bayağı anlıyon 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Sigortacınıza, kaldırıma çıkarken yarıldı değil de, kaldırıma çarptım şeklinde yalan söyleyerek dosya açtırırsanız, kasko lastiği öder.. Bazı sigorta şirketleri lastikte kesinti yapmaz Mert Bahsedilen araç, yeni alınmış ve ilk kaskosu yapılmış bir c-max ise, lastiği cebinizden alsanız daha karlı olursunuz... Çünkü gelecek yıla kaskonuz 500 ila 1000 lira arasında artar.. Denemesi bedava, bu şartlarda olan birisi istiyorsa denesin.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Stepnede orijinal ebatta lastik yok mu? Varsa ben olsam stepneyi takar, stepneye uygun fiyata bir lastik alıp önleri arkaya aldırırdım. Yorum bağlantısı
Mustafa Uz 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Şimdi benim yazacağımı ayhan bey yazmış. Benim arka lastiğime de çivi girmiş. Stepneyi takıp çivili lastiği tamir edip stepneye takmayı düşünüyor idim. Ben ce sizde stepnedeki lastiği yarılan lastik yerine takın. stepneye de en ucuzundan bir lastik koyun bitsin diyeceğim fakat sizin jantlarınız 17 ise stepne lastiğiniz 16 olabilir. Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 arkadaşlar 1 adet goodyear efficent grip aldım 460tl 6 taksit ile iki adet kıslık lastik alayım dedim petlas snowways 215 50 17 ama bu civarda hiç bir bayide kalmamıs (225 tl adet ) bu arada goodyear efficent gripler çukurlara girip çıkarken bozuk yollarda çok ses yapıyor takur tukur arkadasımda aynı araç var lastikleri michelin sanki daha yumusak konforlu geldi yorumlarınız için teşekkürler Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 arkadaşlar 1 adet goodyear efficent grip aldım 460tl 6 taksit ile iki adet kıslık lastik alayım dedim petlas snowways 215 50 17 ama bu civarda hiç bir bayide kalmamıs (225 tl adet ) bu arada goodyear efficent gripler çukurlara girip çıkarken bozuk yollarda çok ses yapıyor takur tukur arkadasımda aynı araç var lastikleri michelin sanki daha yumusak konforlu geldi yorumlarınız için teşekkürler son anda aklıma geldi arkadaslar fabrika cıkıslı lastiklerim hız veyük endeksi 95W ama yeni aldığım lastik 91V türkiyeye bu şekilde geliyormus doğrumu yoksa satıcı satmak için mi dedi yeni aldığım lastiği sol arkaya taktık bir sorun olurmu 3 lastik 95W sol arka lastik 91V bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 (düzenlendi) Selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Ben ce kaskoyu karıştırmadan iyi yapmışsınız.Arabamı 2.el aldığımda ben de de aynı ebat aynı lastikler sizden bir kaçbin fazla kullanılmış haldeydi ve birisi değişik marka takılmış ve yanakları çizikti.Goodyear bayii 91w lerin 650Tl 91v lerin ise 450Tl olduğunu ve getirtmesi gerektiğini söylemişti. (Her bayide bu ebat bulunmuyor-sayısı arttığı için bundan sonra daha kolay bulunabilir). Ben de çok düşünüp 450 likten aldım arkaya taktım.Yeni lastik dişleri 6mm kullanılanlar 4.2mm derinlikte ama pek uyumsuzlık hissetmiyorum. Bunun yanak kısmı w lere göre biraz daha ince tabiki. onun için hız sınırlarına dikkat ederek kullanmaya çalışıyorum. 28 Ocak 2013 tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts