Zeki Orbay 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Merhaba, kışa girdiğimde beri aracımın direksiyonunda n garip sorunlar gelmeye başladı. Direksiyonu çevirirken ilk önce vic ç diye ses geliyor ve direksiyonu da ki boşluk alınıyor biraz daha çevirince garrcç giye sesler gelmeye başlıyor. Araç çalışırken veya stop halindeyken farketmiyor hep geliyor bu ses. Özellikle bayırlarda çok belli ediyor kendini direksiyonu çevirmeye utanıyorum. Sağa sola farketmiyor hep aynı ses geliyor. Neden kaynaklanır acaba bu sorun? Yorum bağlantısı
Selim Karanca 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 benim direksiyon kutusunda kaçak var direksiyon yağı azaldığı zaman aynı sesleri yapıyor garç gurç falan yağ ekliyorum ses kesiliyo. bi kontrol etmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Aynı problemin bir benzeri benim 407de vardı direksiyon hidroligini komple değiştik düzeldi. Not: bazı ford larda olan elektirkli direksiyon pompası var. Yorum bağlantısı
Zeki Orbay 26 Ocak 2013 Yazar Paylaş 26 Ocak 2013 Direksiyon yagi tam max. seviyesinde keske yagdan olsa. Direksiyon pompası araç çalışırken ses yapmaz mı? Bu sesler arac calismazken direksiyonu çevirdiğim zamanlarda da geliyor. Yorum bağlantısı
Selim Karanca 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 bence başka biri direksiyonu oynatırken siz sesin kaynağını bulmaya çalışın. araç çalışmıyor ikende yaptığına göre mekanik bi sıkıntı gibi. Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 Emin değilim ama bir arkadaşımın araç muayene kağıdına 'Direksiyon Dişli Kutusu : Hidrolik Boruları Gevşek' şeklinde bir ibare yazmışlardı. O sorunu çözdürdüğünde ses kalmamıştı. Belki işinize yarayabilir. (Araç focus I idi.) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 Merhaba, kışa girdiğimde beri aracımın direksiyonunda n garip sorunlar gelmeye başladı. Direksiyonu çevirirken ilk önce vic ç diye ses geliyor ve direksiyonu da ki boşluk alınıyor biraz daha çevirince garrcç giye sesler gelmeye başlıyor. Araç çalışırken veya stop halindeyken farketmiyor hep geliyor bu ses. Özellikle bayırlarda çok belli ediyor kendini direksiyonu çevirmeye utanıyorum. Sağa sola farketmiyor hep aynı ses geliyor. Neden kaynaklanır acaba bu sorun? Çok büyük ihtimalle pompanız sizlere ömür. Yağı sıfırı ile değiştirerek deneyebilirsiniz. Ancak gözüken pompa gitmiş... Yorum bağlantısı
Zeki Orbay 27 Ocak 2013 Yazar Paylaş 27 Ocak 2013 Çok büyük ihtimalle pompanız sizlere ömür. Yağı sıfırı ile değiştirerek deneyebilirsiniz. Ancak gözüken pompa gitmiş... Pompada sorun olsa direksiyon ağırlaşmaz mı? Yoksa sadece sesler mi çıkartır? Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 En garantisi rot balansıya gitmek.Arıza z rot veya aks kafalarından olabilir. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 Ses kabin içinden mi dışarıdan mı geliyor. Ben olsam ilk önce direksiyon simidi ile direksiyon kutusu arasında kalan hareketli parçaları yağlardım. 1 Yorum bağlantısı
Zeki Orbay 27 Ocak 2013 Yazar Paylaş 27 Ocak 2013 Ses kabin içinden mi dışarıdan mı geliyor. Ben olsam ilk önce direksiyon simidi ile direksiyon kutusu arasında kalan hareketli parçaları yağlardım. Kabin dışından geliyor, sol ön tekerin etrafında bir yerleden geliyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 Kabin dışından geliyor, sol ön tekerin etrafında bir yerleden geliyor. Çağlar abi nin dediği gibi ön alt takımdan olabilir Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 rot başları da olabilir, en güzeli rot balansçıya gitmek. Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Ben de benzin bitince yokuş aşağı boşa alıp, direksiyonu döndürmüştüm. Sonrasında sanki iki metal plaka sürtünüyormuş gibi bir ses saddece belli bir noktada gelmeye başladı. Sağa çeyrek tur yapıp sonra sola döndürdüğümde geliyor bahsettiğim ses. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Aracın z rotları bozuk olduğunu tahmin ediyorum en basit olarak bir atölyede söktürün konturol ettirin 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Tufan 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Özellikle direksiyon tam çevirdiğinizde ve hava soğukken daha çok yaptığı bir gırcc sesi ise aynı sorun benim connectimde vardı. Yine muhterem ustalar pompa değişecek dedi. Desteksiz bir atış yaparak. Ben direksiyon hidroliğini komple yeniledim. Hiç bir sıkıntı yok. Ses yok. Ustaya 25 tl -50 tl arası bir ücret ve direksiyon yağı. O da her benzinlikte var. Çok ucuz. Yorum bağlantısı
Zeki Orbay 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 Özellikle direksiyon tam çevirdiğinizde ve hava soğukken daha çok yaptığı bir gırcc sesi ise aynı sorun benim connectimde vardı. Yine muhterem ustalar pompa değişecek dedi. Desteksiz bir atış yaparak. Ben direksiyon hidroliğini komple yeniledim. Hiç bir sıkıntı yok. Ses yok. Ustaya 25 tl -50 tl arası bir ücret ve direksiyon yağı. O da her benzinlikte var. Çok ucuz. Eski yağı sistemden nasıl dışarı boşaltabilirim? Karterden yağ boşaltır gibi tapası falan var mıdır bunun? Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Ses bunun gibi bir ses mi? Eğer öyleyse Mitsubishi forumdan arkadaşın birininde böyle bir sorunu vardı. Bir göz atın derim http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=12&t=3468 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Aracın z rotları bozuk olduğunu tahmin ediyorum en basit olarak bir atölyede söktürün konturol ettirin Sabri ustam doğru söylemiş. En kötü tahminim ise direksiyon kutusunun değişmesi...Bizim araçlarımızda 2 şer takım değiştide.... Yorum bağlantısı
Zeki Orbay 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 Ses bunun gibi bir ses mi? Eğer öyleyse Mitsubishi forumdan arkadaşın birininde böyle bir sorunu vardı. Bir göz atın derim http://www.mitsubish...php?f=12&t=3468 Evet aynı bu ses Yorum bağlantısı
İbrahim Tufan 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Eski yağı sistemden nasıl dışarı boşaltabilirim? Karterden yağ boşaltır gibi tapası falan var mıdır bunun? Usta aracı lifte kaldırıp altından yağın tamamını boşalttı. Yağın boşaldığı yer tapa mı hortum mu dikkat etmedim. Sende yapabilirsin ancak sistemde hiç hava kalmaması için aracı çalıştırıp yağı alttan bir kaç kez püskürttürüyor. Direksiyonu tam sağ ve tam sol yaparak havayı tamamen atıyor. Hava kalmaması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Muhtemelen amortisör bilyası yada takozundan geliyordur diye bir görüş var. Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Ses bunun gibi bir ses mi? Eğer öyleyse Mitsubishi forumdan arkadaşın birininde böyle bir sorunu vardı. Bir göz atın derim http://www.mitsubish...php?f=12&t=3468 Bu ses bana uymadı arkadaşlar. Bana İzmir yolu göründü zahir. Benim ses, sinyal tırnaklarının tık tık yaptığı noktalardaki gibi ama iki metal plaka sürtünürmüşçesine. Lütfen tarifim hakkında yorum yapıp yüzüme vurmayın. Yorum bağlantısı
Hasan YILDIRIM 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 Bu ses bana uymadı arkadaşlar. Bana İzmir yolu göründü zahir. Benim ses, sinyal tırnaklarının tık tık yaptığı noktalardaki gibi ama iki metal plaka sürtünürmüşçesine. Lütfen tarifim hakkında yorum yapıp yüzüme vurmayın. bir ara benim connecttede sağa veya sola dönüşlerde takır tukur ses geliyordu ama sadece dönüşlerde.en son aramalarda motor bağlanyı takozlarından birinin eskidiği ve görevini tam yapamadığından dolayı (içerisindeki yağ özelliğini kaybetmiş) bu sesi yaptığı belirlendi.takozun yenisini taktığımızda ses tamamen ortadan kalktı.bence onlarıda bi kontrol ettir derim.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts