Alper Burgaç 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Merhabalar forumdaşlar, Geçen hafta labaratuvara gelen bir aracın boyasını kontrol etmek için boya ölçüm cihazını elimize almıştık ki sonrasında kendi aracımın üzerine tuttum. Kalınlıklar min 110 olmak üzere kaputun üstündeki 2 çıkıntı da 200 ve sol arka (tam köşede) 180 çıktı. Aracımın üzerinde sonradan boya olmadığına adım kadar eminim. Bunun üstüne ustama telefon açıp sormam üzerine fordlarda böyle sorunlar olabildiğine, boyanın heryerde homojen olmadığını söyledi. yaklaşık 1 ay önce Mehmet Mert kardeşimle katı wax atmıştık. Peki bu yaparmı dediğimde ise olabileceğini söyledi. Benim gibi gayet titiz bir insan olunca bu durumdan rahatsız oldum. Aracım satılıkta ve arayanlara boyasız olduğunu söylüyorum, çünkü boyasız(alındığından beri boya yok! ). Bu durumla daha önce karşılaşanlarınız oldu mu? Yada herhangi bir çözüm aklına gelen varmıdır? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Ben bir buçuk sene önce Ankarada alırken expertiz yaptırmıştım, boya değişen yok, ama alta açıklama kısmına "fabrikasyon boya kalınlığı yüksek" yazmıştı adam. Ben de bilmiyorum ne demek? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Boya koruma varsa normal dir . Ölçüm yaptığınız cihazın markası nedir ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 200 lerden sonrası sıkıntı oluyor sanırım.. Yorum bağlantısı
Alper Burgaç 29 Ocak 2013 Yazar Paylaş 29 Ocak 2013 Bu cevaplar inanın çok rahatlattı beni. Yoksa fabrikasyon lokal boyalı fln oldugunu düşünecektim. Wax'tan mı acaba diye arabayı bolca yıkıyordum hatta bir arkadaşım petrolde makinede yıkat daha çabuk çıkar diyordu, kıyamıyordum. Şimdi gerek kalmadı ama:) Boya koruma varsa normal dir . Ölçüm yaptığınız cihazın markası nedir ? Markası "Check Line" miş. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Amatörce yapılmış cila işlemleri sonucu boya kalınlıkları yüksek çıkabilir . Normaldir . Mesela Japon araçlarında orjinal değerler oldukça düşükken , Alman araçlarında iki katıdır . Bu markayı hiç duymamıştım , eski heralde . Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Boya kalınlıkları farklı olabiliryor. Ben yüzlerce aracın boyasına bakmışımdır. Birçok araçta öyle. Bir hocamızın Toyota aracında 250 mikron göstermesine rağmen hiçbir boyacının boyalı dediğini görmedim. Fabrikasyon boya ama yine de insanın canı sıkılıyor... Yorum bağlantısı
Vedat Çakır 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Benim aracımda bilirkişi incelemesinde genel olarak tavan hariç 90-120 arası arası çıkmıştı. Tavan ise 7-8 farklı noktasından ölçüm alındı ve hepsi 400 civarı çıktı. Yeni arabanın tavanında boya olabilir mi diye aklımıza geldi ama bayideki sıfır mondeo'nun da tavanı 400 civarında çıkınca herhalde mondeoların tavanında farklı bir uygulama vardır diye düşündük. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Ankara otokoçun ölçümüne göre aracın geneli 200 civarındayken kaput yer yer 300ün üzerinde çıktı. Otosan normal dedi yazılı bildirin dedim tamam diyip sustular bi daha arayıp noldu gelen giden yok dedik, bekliyoruz. ben onları yeterince meşkul ediyorum ondan unutmuşlardır. şaka bir yana satarken bayağı işine yarar o kağıt. çünkü aracı satmak için ekspertize ford bayisine bile götürsen ölçüm yaptıklarında arabaya çamur atacaklar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts