İçeriğe Yönlendir

Kaliteli Eski Model mi Kalitesiz Yeni Model mi?

Fatih Aydın

Recommended Posts

Hasan Basri Bayraktar

25 bin liraya 2007 dizel mondeo alırım, en jatkosundan :)

25 e bulsam gene alırım. :biggrin: .ama nerdeee... :tongue:

Yorum bağlantısı

geçen aylarda oto yıkamaya gittim 2002 focus ghia var bende yanına 2011 focus 2.5 titanium çekti bir ağabey geldi arabama baktı ve bana araba senin mi? evet diye yanıtladım. sizin araçlar bizimkilerden iyi sizdeki kalite bizim araçta yok diye tepki verdi

Çok şaşırdım bu kısma :s

Focus 2.5 kapı kapanış sesiyle bile focus 1 i döver.

Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

Bana kalırsa kesinlikle yeni model alınmalı. Ne kadar kaliteli olursa olsun veya ne kadar iyi bakılırsa bakılsın eski eskidir, yenisi olmaz. 2 haftaya bir tamirciye gitmektense, nerede arıza yapacak diye beklemektense bütçeme göre yeni araca binerim daha iyi.

Yorum bağlantısı
Engin Murat Ünal

Alınacak araç yıllanmış olsa da dolu ve güvenli bir araçsa bence değer. Araç üreticisinin belirttiği bakımlar ve parça değişimleri yapıldıysa neden olmasın. Diğer taraftan sıfır araç her zaman sıfır araçtır. Motoru, fren sistemi, elektrik sistemi, kliması her şeyi yenidir alınır ve gönül rahatlığıyla binilir. Bu iki farklı düşüncenin ikisi de bence birbirinin alternatifi değiller, tercih meselesi.

Yorum bağlantısı
Olcay Doğanay Güney

sayın ilkay başaran bugün focus 1 in sıfırı üretilse gider birtane daha alırım düşünmeden ömürlük binerim :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Bunda şaşılacak bir durum yok ki..F1 de ki kalite f2 ve f2.5 kasalarda yok....Döşemesinden tut,plastiğine kadar...

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

sayın ilkay başaran bugün focus 1 in sıfırı üretilse gider birtane daha alırım düşünmeden ömürlük binerim :)

Bunda şaşılacak bir durum yok ki..F1 de ki kalite f2 ve f2.5 kasalarda yok....Döşemesinden tut,plastiğine kadar...

Dediğiniz gibi olsun.

Depoda 2004 model f1 var daha 60.000 km de bile değil, kullanıyorum ara ara. Arkadaşımda da 2.5 kasa var. Malesef dediğinize katılamıyorum. Tabi bu benim fikrim :)

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

bende 1999 mondeo ghia ov var ...14.000 - 15.000 tl lik bir arabada bu donanım, konfor ve sağlamlık varken neden daha genç ama tel maşa bir arabaya binerek kendimi mutsuz edeyim ki ?? gerçi bu tarz ve isteklerle doğru orantılı olsada ben her zamsan tercihimi konfor ve güvenlikten yana kullanmayı tercih ederim ... varsın arabam 14 yaşında olsun bende çok genç sayılmam nasıl olsa :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dediğiniz gibi olsun.

Depoda 2004 model f1 var daha 60.000 km de bile değil, kullanıyorum ara ara. Arkadaşımda da 2.5 kasa var. Malesef dediğinize katılamıyorum. Tabi bu benim fikrim :)

Sadece bizim forumda değil genel olarak kabul görmüş bir durum bu.Ustalar bile bunu söylüyor.F1 de kullanılan parça kalitesi de maalesef yeni kasalarda yok.f2 ve f2.5 lara kalitesiz demek yanlış olur ancak f1 e göre kıyas yapınca çok kayıp var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Taş

Kaliteli araç eski modelde olsa ömrü boyunca kaliteli araçtır, kalitesiz araçta fabrikadan dün çıkmış olsun yine kalitesizdir ve ömrünü kalitesiz bir araç olarak tamamlayacaktır. Eski ve kaliteli olan makbuldür bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi bu hem jatco değil hemde 2007 değil :) hemde 25.000 TL de değil :)

Parasını belki 25 yaptırrız, Jatkosunu Yaşar yapsın.. Model mi kaldı bi :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Ben genelde genc arabadan yanayim eski D sinifindansa yeni C ya da B sınıfı tercihimdir

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Parasını belki 25 yaptırrız, Jatkosunu Yaşar yapsın.. Model mi kaldı bi :D

Sen galeri açma abi. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sen galeri açma abi. :D

Açmayım dimi :D

Bende kabiliyet yok ya.. Olsa bu arabayı 2007'diye yutturmam gerekirdi..

Mustafa'ya açtıracağız bi ticarethane :D

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

sorular çok kazıkmış :unsure2: istediğimiz sorudan başlayabiliyormuyuz, silgi alış verişi serbest mi? :biggrin:

şahsen ben sıfır logana bineceğime 2006-2007 model focus ghia alırım, yada arayıp temizinden jatko dizel mondeo bulurum. belki daha çok sorun çıkarır ama, keyifle binip, basınca gidersiniz, rampa yukarı millet debelenirken 150-180 gibi hızlarla rampa çıkmanın tadına varırsınız. düz yolda 90-100 ile akıllı giderseniz ekonominin dibine vurursunuz ama keyiften feragat etmezsiniz. sorduğunuz soruların cevabı yine sizde, arabayı a noktasından b noktasına gitmek için kullanan, arka cam rezistansının ne işe yaradığını bilmeyenlerden misiniz, yoksa viraja dalıp aracı savurarak çıkan, araba kullanmasından zevk alan, rampa yukarı ivmelenmek isteyen bir tarzınız mı var? 25 yaşındayken camları açıp samsundan marmarise giderdim...ama şimdi artık kafa kaldırmıyor, illede klima diyor vücut...dedim ya soruların cevabı sizde...araçtan zevk almak istiyorsanız, basınca alsın diyorsanız eski C ve D sınıfı...ama beni götürsün diyorsanız, o zaman kalitesiz yeni. bir arkadaş 1-1,5 yıl araba aradı, kararsızın teki, 4-5 tane alternatif sundum, dizel al dedim, dinlemedi, gitti benzinli getz aldı. yaklaşık 3 yıl oldu. şimdi kafasına vuruyor, neden benzinli aldım diyor. evlendi ve eşiyle beraber günde bazen 40-60 km yol yapıyor hafta içi...hafta sonuda geziyor. yakıt masrafından battık diyor. eşiyle konuşurken ortaya çıktı, geçen gün sormuş, bu düğme ne işe yarıyor diye(arka cam rezistans düğmesi). yani araba kullanırken hayatında hiç arka camın buğusundan rahatsız olmamış, çünkü arka cama bakma derdi yok, geçmiş en sol şeride atmış arabayı 3. vites 50 ye, arkada kıyamet kopuyor onun haberi yok. birde bana soruyor:yahu ne zaman size gelsem(atakuma) bana korna çalıyorlar, neden acaba? :D yeni araba alınca benim gibi kullanma kılavuzunu eve çıkarıp sabaha kadar hatim eden, tatmin olmayıp internetten araştıran biriyseniz eski kaliteli alın. yok, kılavuzu 3 yıl geçse elime almam diyorsanız, yeni ve kalitesiz... :good1:

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fatih Aydın

Herkese tek tek teşekkürler. Güzel bir konu oldu.

Özellikle Ruhan Bey'in anlattığı olay herşeyin özeti gibi. :)

Otomobil forumuna üye olan ve katkıda bulunan herkes de otomobil sevdası vardır diye düşünüyorum.

Herhalde beni A noktasından B noktasına götürsün kafasında olmaz diye düşünüyorum.

Ben kullandığım otomobilde mutlaka sürüş zevki ararım.

Yol tutuş ararım bunlarda Ford da yeterince var.

Katılanların da %80 aynı düşünceden dersem yanlış olmaz.

Birde şunu söylemek istiyorrum. Sıfır araç sorunsuz olacak diye bir kaide yok.

Bir çok sıfır araca servislerde motor, şanzıman değişimi yapılıyor.

Ayrıca ben yeni araçlar kadar sorunlu eski araç görmedim. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

25 bin liraya 2007 dizel mondeo alırım, en jatkosundan :)

2000km yi yeni arkamda bıraktım geldim, yok böyle bir model.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

2000km yi yeni arkamda bıraktım geldim, yok böyle bir model.....

yakıt tüketimi sorunu olmasa, 5 yıldan beri takip ettiğim beğendiğim bir model ama, yılda 20.000 km yapınca,(15.000' i ş.içi) birde işletme masraflarını düşününce maalesef vazgeçtim.

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yakıt tüketimi sorunu olmasa, 5 yıldan beri takip ettiğim beğendiğim bir model ama, yılda 20.000 km yapınca,(15.000' i ş.içi) birde işletme masraflarını düşününce maalesef vazgeçtim.

tüketim sorunu derken?

klima çoğu zaman devrede, bagaj dolu halde , dağ tepe gezmesi dahil 5.9lt/100km tüketimi var. Virajda arkada kalan Udm lerin verdiği haz ise visa ile bile ölçülemez......

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

tüketim sorunu derken?

klima çoğu zaman devrede, bagaj dolu halde , dağ tepe gezmesi dahil 5.9lt/100km tüketimi var. Virajda arkada kalan Udm lerin verdiği haz ise visa ile bile ölçülemez......

hasdayım abi senin bu yorumlarına. :)

elimdeki para ile bende daha yeni birçok alabilecegim araç vardı ama eminim bu rahatlık ve konforu bulamazdım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...