İçeriğe Yönlendir

Spor Yay mı Yoksa Mevcut Yayları Kesme mi ?

Mertcan Karakoç

Recommended Posts

Mertcan Karakoç
(düzenlendi)

İyi akşamlar sevgili fordclub ailesi. Aracımı biraz olsun düşürmek istiyorum spor yay mı daha sağlıklı yoksa mevcut yayları kestirmem mi yardmcı olursanız karar verebilirim şimdiden teşekkürler :)

tarihinde Mertcan Karakoç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertcan Karakoç

Bu konuda bilgim pek fazla değil önerebildiğiniz bir marka örnek var mı ?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

spor yay

Spor yay... :good1:

+1, mevcut olanı kesmek yayın dinamiğini kesin bozacaktır, ondansa bu iş için yapılmış spor yay takmak daha güvenli olur.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Furkan abime katılıyorum. Otomobil yayları birçok parametreye bağlı olarak üretiliyorlar. Birçok limit değeri ve katsayı var(sonuçta can taşıyor) kesilmiş daraltılmış veya kelepçelenmiş yaylar bütün bu altın oranları bozup sadece sıfır km hızda iken güvenli olan bir araç sunuyor size :) oysaki daha kısa üretilen spor yaylar hem çok daha iyi bir yol tutuş sunup hemde üretim bandındaki birçok kritik değere bağlı kalarak üretiliyor. Bu nedenle spor yay. Apex koni gibi markalar iyidir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Spor yay takmaktan kasıt daha stabil bir hareket ve daha iyi yol tutuş sağlamaktır.Öyleyse bu iş için yapılmış spor yaylar en sağlıklı olanıdır.Gerisi cahil usta ve sürücü müdahalesidir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Kesinlikle Spor yay, marka ve kaç cm alçaltma olacağı da ayrıca önemli...

Selçuk abi sen 3,5 cm fk kullanıyordun sanırım di mi?Memnundun da yanlış hatırlamıyorsam...

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

spor yay aracı alçaltmanın yanında daha fazla yol tutuş ve çevikliği size verir.Aracın karakteristiğine göre özel olarak üretilmiştir.Üretim aşamasında ar-ge çalışmaları ile mükemmelleştirilir ve uzun vadede sizin başınızı ağrıtmaması için gerekli tüm parametreler kontrol edilerek üretilir.Kesilen bir yay üretici tarafından yayın eski hali hesaplanarak üretildiğinden yeni durumuna gelince farklı tepkiler verir, aracınız için ciddi tehlike oluşturur.Çok ta pahallı olmayan yay değiştirme işlemini kestirmeye tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Eibach,koni,apexi,vogtland gibi birçok dünya markasından birini tercih edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Mishimoto var bi de ama,bilgisi olan var mı ki bu marka hakkında?

kimden duyduysam insaat demiri :D ben de alacaktım vazgectim :D onun yerine fk al adaha iyi

Yorum bağlantısı
Mertcan Karakoç

Yorumlar için çok teşekkür ederim buda demek oluyorki tercihim spor yay dan yana olacak :good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serdal Altınok

Merhabalar, bende bayağı bir araştırma sonucu fintec marka Alman malı tuv onaylı yayları sipariş ettim. 2 gün içerisinde elimde oldu ve geçenlerde taktırdım. Aracım hatcback dizel Focus, inanın bu uygulama her ne kadar basit gibi görünsede fayda olarak çok başarılı buldum. 17" jant ve 225/45/17 lastiklere rağmen aracımın sürüş kalitesi arttı, konfor konusunda da eskisine nazaran bir degisim olmadı diyebilirim. Bende birçok markayı araştırdım, ve birazda risk alarak fintec marka yayı aldım, herkese tavsiye ederim çok başarılı buldum.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

İyi akşamlar sevgili fordclub ailesi. Aracımı biraz olsun düşürmek istiyorum spor yay mı daha sağlıklı yoksa mevcut yayları kestirmem mi yardmcı olursanız karar verebilirim şimdiden teşekkürler :)

Orjinal yayı kestirmeyi aklından bile geçirme. :i-ih:

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Serdar Söylemez

arkadaşlar aracım ıçın ankarada usta önerisi bekliyorum pıstırmak ıçın...hangi yay ne marka ne ölçü hangi usta işçiliği sağlam ve temız hesaplı...aracım cok yuksek ne yapabilirim GU8DDoO.jpg

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oğulcan Akıncıoğlu

Iki parmak anca

Şaşmazda yiğit oto var ben orda taktırdım

Ücret nedir ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...