Cem Yurga 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Bir tanıdığımda 2012 Focus var ama araca ben bakamıyorum uzak yerde biraz yeni almış titaniumun bir altıymış donanımı, acaba esp kapama var mı? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Focus f3 güncel kasa ise bilmiyorum. Ancak F2 tabir ettiğimiz kasa ise o donanımda opsiyonel olarak sipariş edilmediyse ESP yok diye biliyorum. Arkadaşlar yardımcı olurlar. Ayrıca Cem bey sizi tanışma bölümüne alalım. Yorum bağlantısı
Burak Koca 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Hocam, Mert hocamın bahsettiği üzere ESP kapanmıyor, sadece TCS kapanabiliyor. Focus Mk 2 ve Mk 2.5'larda ESP'yi kapatabiliyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Cem Yurga 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 (düzenlendi) Bende de astra sedan var 2009 1.6 easytronic.bunlarda da kapanmıyordu esp ve çekiş kontrolüde kapanmıyordu yolunu buldum artık kapanıyor sporta basılı tutunca bunuda bulacağım 10 Ağustos 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Cem Yurga 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 (düzenlendi) Ben söyleyim Sigortanın fişini çekin kapanır Yarın bende onu söyleyeceğim kendisine yrn bende onu söylicem kendisine astrada esp off u yapmadan önce böyle uğraşırken falan astrada denemiştim sigortayı söktüm araç çalışmadı 10 Ağustos 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Koca 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 Neden kapatma ihtiyaci duyuyorki.Focus zaten oyle surekli mudahele eden bir arac degil.Benim golfte hafif birsey olsun direkt ASR isigi yanar,focusta lastiklerin ciyaklama sesi gelit ama asr isigi yakmaz Esp'side oyle sportif suruse olanak sagliyor arac kaymaya basladiktan sonra devreye girerek birazda adrenalin yasatmiyor desem ayip olur Sigorta isinide denemeyin araba calismayabilir astrada esp off u yapmadan önce böyle uğraşırken fln astrada denemiştim sigortayı söktüm araç çalışmadı Hocam Auto Show dergisinde, Skoda Yeti ilk çıktığında, Test editörleri Yeti'nin ESP'sini kapatamamış, bu yüzden aracı ESP'siz karda, dağ inişinde denemek için sigortayı çıkarttıklarını yazmışlardı Yorum bağlantısı
Uğur Gökçe 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 bi tanıdığımda 2012 focus var ama araca ben bakamıyorum uzak yerde biraz :)yeni almış titaniumun bir altıymış donanımı, acaba esp kapama varmı? esp menüden kapanıyor Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 esp menüden kapanıyor Focus 3'lerde menüden de kapanmıyor diye hatırlıyorum ben. Kapatma ihtiyacı hissetmediğim için o kısmını kurcalamadım arabamın Yorum bağlantısı
Mustafa Uz 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Focus3 te de C_max'te de sadece çekiş kontrol sistemi yani dinanim tork kontrolü ve patinaj önleme kapanıyor fakat esp çalışmaya devam ediyor. Menüden çekiş kontrol sistemini kapattım ve üst geçit dönüşünde 85 km hız ile esp devreye girdi. Yanlız çekiş kontrol sistemini kapadığınızda hakaten bir miktar adrenalin salgılıyorsunuz. Tecrübeniz yok ise bunu düz yolda 30-50 km arası hızlarda çok ani direksiyon hareketi ile deneyebilirsiniz. Ben üst geçitte ters eğim de 110 ile denedim ve takla atacam diye korktum açıkçası. Araç arkayı bırakmamakta çok ısrar edince toparlandı. Arkayı bıraksa idi büyük ihtimal ya takla atardım yada üst geçitten aşağı düşerdim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Uğur 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 hocam esp kapıyor menüde çekiş kontrol diye bir bölüm var tik lersen açılıyor tik i kaldırırsan kapanıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Uğur 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 hocam asr olur mu esp ben bizzat kendim açıp kapatıyorum eğer esp yoksa asr yanar Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 2012 c-maxta da esp kapatılamıyor.Menüden Dinamik tork kontrolü kapatılabiliyor. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Focus 3'lerde araç çalışır haldeyken menüye girilir. Ayarlar bölümünden, sürücü desteği kısmına girilir. Orada "çekiş kontrol sistemi" tiki kaldırılır. Bu tik kaldırıldığı takdirde araç uyarı ışıklarında "sarı renkli kayar yolda araç şeklinde altında off yazan" bir işaret çıkar. Bu şekilde ESP kapatılmış olunur. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Bu şekilde kapatılmış gözükse bile Esp tam olarak kapatılamıyor diye biliyorum. Araç fazlaca kaymaya başladığında sistem kapalı bile olsa esp çalışıyor. Ancak çekiş kontrol kapatılabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Bu şekilde kapatılmış gözükse bile Esp tam olarak kapatılamıyor diye biliyorum. Araç fazlaca kaymaya başladığında sistem kapalı bile olsa esp çalışıyor. Ancak çekiş kontrol kapatılabiliyor. Kitapçıkta "esp kapatma" bu şekilde anlatılmakta ancak. Sistemin gerçek çalışma prensibini bilmiyorum ben de. Kapatılmaması gereken bir şey bence de 1 Yorum bağlantısı
Cem Boneval 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Daha önce yazanlar olmuş, menüden kapatılan çekiş kontrol sistemi. Amacı kalkışta tekerleklerin patinaja düşmesi halinde motor gücünü lastik yolu kavrayana kadar azaltarak güvenli kalkış sağlamak. Niye kapatılıyor? Çünkü bazen kaygan zemin ve dik yokuşta lastik asla yolu kavramıyor ve bu aracın stop etmesine kadar varan bir inatlaşma ile sonlanabiliyor, mesela ıslak veya karlı zeminde. Kapattığınızda lastik patinajın ısısı ile karı eritip veya suyu kurutup tutunabileceği bir zemin yakalayabiliyor. Çıkamadığınız rampada çaresiz kalırsanız bir de kapatıp deneyebilirsiniz. ESP ise normal yollardan kullanıcı tarafından kapatılamıyor, sınanmış kesin bilgidir. 4 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 O zaman ford kitapçığında verilen bilgi yanlış Yorum bağlantısı
Cem Boneval 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Yanlış yazıyor demeyelim de özensiz ve eksik hazırlanmış diyelim.Kullanma kılavuzu hazırlama görevi sanırım meraklıları tatmin edecek bir belgeden çok sıradan bir kullanıcının ihtiyacı olan bilgileri üstün körü ve biraz da tembelce toparlayan birisine verilmiş. Detaylarla hiç uğraşılmamış. Kalkışta ve virajda çekiş kontrol sistemlerinden (TCS ve TVC) ayrı ayrı bahsedilmemiş, belki de kafa karıştırmasın diye.Bu yüzden detaylı bilgilere ulaşmak için forumları takip etmek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Yok direkt yanlış bilgi Cem Bey Neden derseniz; Kitapçıkta, menüden bahsedilen işlem yapıldığında göstergelerde "esp off" ışığı yanıyor. Kitapçıkta bu ışık hakkında yazan bilgi de ise esp'nin kapatıldığı bildirilmiştir. Bu eksik bir bilgi değil ne yazık ki. Evet özensiz hazırlandığı ve kontrol edilmediğini gösterir. Bence ford'a bir yazı yazılmalıdır. Şahsi düşüncem bu şekilde. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Cem Bey her zamanki gibi hakli. Focus 3 de Esp kapanmiyor, sadece Asr kapaniyor. Asr ve esp' nin simgesi ayni. Ben de denedim sadece Asr veya Tcs her nasil adlandirisaniz yani sadece on tekerlerin patinaj onleyicisi kapaniyor araba karda buzda camurda patinaj ceksin zemini kazisisin veya bir sekilde tutunsun diye. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 (düzenlendi) Ali abi bir şey soracağım. Peki bunu kapattığımız da aracın kalkışı serileşir mi? Ben F3'lerin kalkışını ağır buluyorumda... 10 Ağustos 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Elöver 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Hayir sadece tutunma kaybi varsa patinaja girer araba daha bir cevval gibi hissedersin kalkisi, aslinda guc ayni gaz tepkimesi ayni. Senin ilacin sprint booster. Gaz pedali ile ecu arasina jakla baglanir, yeni araclarda gaz kelebegi elektronik olanlar da yani, gaz tepkimesinn milisaniye olarak iyilestirir ve araba kalkislarda daha atak bir yapiya kavusur. Guc tork aynidir ama arabanin konfor agirlikli hazirlanan gaz pedal tepkisi geri cekilerek sportif bir hissiyat verir. Aynisi benim arabamda fabrikasyon Sport tusu olarak var. Arabanin gaz tepkisini ve vites degistirme devirlerini artirip suni de olsa performans hissi verir. Aslinda guc ayni 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts