İçeriğe Yönlendir

İgfxuptade.Exe Sorunu Ve Çözümü

Borga Tansel

Recommended Posts

Borga Tansel

Bugün öğle saatlerinde laptop fanım bir anda hızlı şekilde çalışmaya başladı ve tam o esnada Norton'dan uyarı geldi. Uyarı "yüksek CPU" kullanımı ve "igfxuptade.exe" dosyasını işaret etmekteydi. Sorunu internette arattım ve tek bir sitede buldum. Sizlerle de paylaşmak istedim. Şu an için sistem normale döndü.

Çözüm (Tamamen alınıtıdır):

--Görev yöneticisini ( Ctrl+Alt+Del yaptığınızda gelen ekran, Win7 de gelen ekran dan "Görev Yöneticisi'ni Başlat" ı seçtiğinizde çıkan ekran) açın.

--Açtığınızda, ekranın üst tarafına yakın olan yerdeki sekmelerden "İşlemler" sekmesini seçin. Seçtikten sonra, sol alttan "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" i tıklayın/işaretleyin.

--Ardından listeyi CPU'ya göre sıralatın ("İşlemler" i seçtiğimiz satırın altındaki satırdan "CPU" yu seçin, büyük değerden küçük değere doğru sıralanmaları lazım).

--Eğer sizde listenin üst sıralarında "Igfxupdate.exe" adında bir program için CPU değeri yüksekse (örneğin 20 den fazlaysa) aşağıdaki çözümü uygulayın.

Bu çözüm aşağıdaki linkten çevrilmiştir;

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/igfxupdateexe-forces-cpu-to-load-100/5936cbd2-a758-4a27-946f-0bac401d56f3

1/ Open the Task Manager (and let if open)

2/ Go in C:WindowsSystem32 and delete "igfxupdate.exe"

3/ Go in C:WindowsSysWOW64 and check if "igfxupdate.exe" is also here, if yes delete it

4/ Open the windows services management console

Start > Execute > services.msc or Start > type "services.msc" in the search bar (Windows 7)

5/ Look for "Search Indexer" -> Right click -> Properties and change the "Automatic" into "Disabled"

6/ Reboot

7/ Open the Windows CMD as an Administrator

Start > type "cmd" in the search bar (Windows 7) -> Right click -> Run as an Administrator

8-> Type "sc delete SearchIndexer" then hit Enter

Yazılanları yaparken, tırnak işaretleri >" "< işlemlere dahil değildir!!

Dosyaları silmek için, eğer görev yöneticisinde çalışıyor görünüyorlarsa, ilk başta kapatılmaları gerekir. O yüzden bu işlemleri güvenli kipte yapmanız, olası bazı sıkıntıların olmasını (örneğin, programın durdurulamaması veya silinememesi gibi durumları) engelleyebilir. Bilgisayarınızı güvenli kipte başlatmak için, bilgisayarınızı yeni açtığınızde veya yeniden başlattığızda, Windows'un başlatılma ekran gelmeden önce F8 tuşuna (klavyenin sayı tuşlarının üstündeki sıradan) basınız. Ardından çıkan seçeneklerden (klavyedeki yukarı ve aşağı ok tuşlarıyla istediğiniz seçeneğe geçebilirisiniz) "Güvenli kipte başlat" ı seçerek, bilgisayarınızı güvenli kipte başlatabilirsiniz. Bu modda bilgisayarınızın bazı özellikleri daha güvenli işlem yapabilmeniz için devre dışı bırakılmış olacaktır.

1-- Görev Yöneticisi'ni başlatın ve açık bırakın. (Ctrl+Alt+Del tuş kombinasyonuyla veya herhangi bir tam ekran uygulamada değilken, ekranın altında bulunan çubuğa sağ tıklayıp, "Görev Yöneticisi'ni Başlat"ı seçerek)

2-- "Bilgisayarım" a girin.

3-- "Yerel Disk (C:)" ye girin (Eğer ismini değiştirdiyseniz, "Yerel Disk" yazan yerde farklı birşey yazıyor olabilir.

4-- "Windows" isimli klasörü açın (Eğer bilgisayar hakkında bilginiz yeterli değilse, lütfen bu klasör içinde herhangi bir değişiklik yaparken dikkatli olunuz!)

5-- "System32" isimli klasörü açın

6-- Bu klasör içinde "igfxupdate.exe" isimli dosyayı bulun ve silin (dikkatli olun, çevresindeki dosyalar eğer Intel ekran kartı kullanıyorsanız, ona ait dosyalardan oluşmaktadır, yanlış dosyayı silmeyin.)

7-- Bir üst klasöre ("Windows" a) geri dönün. (Bunu, pencerinin sol üstünde olan iki ok işaretinden soldakine tıklayarak yapabilirsiniz.)

8-- Şimdi -varsa- "SysWOW64" isimli klasörü açın ve aynı dosyayı ("igfxupdate.exe") arayın ve varsa bunu da silin.

9-- Windows hizmetleri yönetim ekranını açın. Bunun için ekranın sol alt köşesindeki "Başlat" a tıklayın.

Windows 7 için; "Çalıştır" a basın. "services.msc" yazın ve "Tamam"ı tıklayın.

ya da

"Programları ve dosyaları ara" yazan yere "services.msc" yazın. Çıkan sonuca tıklayın.

Uzun zamandır Xp kullanmadığımdan ve elimin altında olmadığından maalesef Xp ile ilgili adımları yazamıyorum. Burada yapılanları Xp deneyip, olumlu sonuç alan olursa lütfen yazsın, ona göre tekrar elden geçiririm.

10-- Karşınıza gelen ekranda, sağ taraftaki listeden "Windows Search" yazan satırı bulun.

Sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin.

Karşınıza gelen ekranda "Başlangıç türü" yazan yerin yanındaki kutucuktan "Devre Dışı" nı seçin ve "Tamam"ı tıklayın.

"Hizmetler" ekranını kapatın ve bilgisayarınızı baştan başlatın.

11-- Bilgisayarınız baştan başladıktan sonra;

"Başlat" a tıklayın.

"Programları ve dosyaları ara" yazan yere "cmd" yazın.

Çıkan sonuca sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" ı seçin.

12-- Karşınıza çıkan ekrana şunu yazın;

sc delete SearchIndexer

ve Enter a basın

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Her gün farklı bir hata veriyor benim bilgisayar,yarın bir gün bunu da verir mutlaka :D Paylaşım için teşekkürler :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Borga Tansel
(düzenlendi)

Hızlı aramanın dosyası, cozutması doğal :p

pek anlamam o işlerden :) Hakan Abi, peki nedir bu dosya tam olarak?

tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

sana çaktırmadan dosyaları bir şekilde indexliyor bi yerlere. google amcanın yerel pc versiyonu diyebiliriz. Sonra çok hızlı arama yapıyorum diye seni kandırıyor :sandalye:

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

sana çaktırmadan dosyaları bir şekilde indexliyor bi yerlere. google amcanın yerel pc versiyonu diyebiliriz. Sonra çok hızlı arama yapıyorum diye seni kandırıyor :sandalye:

Windows system32 den sildim, bir zararı var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sürekli kullanmıyorsanız hızlı aramayı pc içinde, servislerden devre dışı bırakmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Ben hiç kullanmıyorum ki :) Servislerden nasıl devre dışı bırakıcaz?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben hiç kullanmıyorum ki :) Servislerden nasıl devre dışı bırakıcaz?

Şu anda kuzenimde XP bilgisayardayım. Eve dönünce screenshot alırım. Belki de Tarım yardımcı olur benden önce ;)

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

İlk mesajında yazdıklarını yapmışsan, servisi zaten kapatmışsın demektir. :) Ancak igfxupdate.exe dosyasının indexlemeyle çok bir alakası yoktur, o da ayrı konu...

Yazılanları yaptım zaten. Demek ki olmuş o zaman.

Sani Beylere buradan duyrulur. :) Hadi ben bilmiyorum, cahilim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...