İçeriğe Yönlendir

Lpg'Ye Geçiş Sıcaklığı

Kerim Yurdgulu

Recommended Posts

Kerim Yurdgulu

Arkadaşlar bu haftasonu lpg nin bakımını yaptırdım. Lpg takılalı 8 000 km olmasına rağmen 10 000 kmlik ilk bakımını yaptırdım. Lpg ye geçiş sıcaklığı 45 dereceydi. Usta bu kadar yüksek olmasına gerek yok , benzin sarfiyatını düşürelim dedi ve 25 dereceye ayarladı. Ben en azından 30 derece olsun diye ısrar etmeme rağmen kendi arabamda da 25 dereceye ayarlamışım bir sıkıntı yok dedi ve değiştirmedi. Benim merak ettiğim acaba motora bir zararı olur mu ? 3-5 liranın hesabını yapacak biri değilim. Eğer motor için sakıncalı ise geçiş sıcaklığını tekrar yükselttireceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Bence yükselttirin 40C iyidir. Prins'in yazılımı 40C'den aşşağıya düşürmeye izin vermez. En fazla ayda yakacağınız benzin 20 TL artar.

Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER

bence ne kadar çabuk geçse o kadar iyi sonuçta ekonomik olsun diye taktırıyoruz lpg yi.motor konusuna gelince bence zararı yok,hem motorun hemde lpg nin bakımları zamanında yapıldıktan sonra

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

yaşadığım yerde bu aylarda hava güneşli olursa sıcaklık 20 dereceyi rahat buluyor. Geçiş sıcaklığı 45 dereceye ayarlıyken de astronomik bir benzin sarfiyatı yoktu. En iyisi haftasonu tekrardan ayar yaptırmak. 45 derece olmasa da 35 derece ideal gibi....

Yorum bağlantısı

Ben 40 da kullanıyorum. Servis 25 e çekmek istedi izin vermedim. Zaten aracın termostatı düzgün çalışıyorsa 25 den 40 a çıkması ne kadar zaman alacak ki?

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

Bu arada aracı alalı 3 ay oldu. Önceki sahibi sürekli Aygaz LPG kullanmış. Tavsiyesi üzerine bende Aygaz dan devam ettim. Aygaz LPG katkılı filtreyi tıkıyor falan diyorlardı değiştirilen filtre tertemizdi... Ancak usta kendi aracından çıkardığı filtreyi gösterdi bana simsiyahtı. Sürekli Alpetten alıyormuş gazı bir kereliğine Aygazdan aldım bu hale geldi dedi.

Yorum bağlantısı

Bu arada aracı alalı 3 ay oldu. Önceki sahibi sürekli Aygaz LPG kullanmış. Tavsiyesi üzerine bende Aygaz dan devam ettim. Aygaz LPG katkılı filtreyi tıkıyor falan diyorlardı değiştirilen filtre tertemizdi... Ancak usta kendi aracından çıkardığı filtreyi gösterdi bana simsiyahtı. Sürekli Alpetten alıyormuş gazı bir kereliğine Aygazdan aldım bu hale geldi dedi.

Yıllardır aygaz kullanıyorum ben ve babam. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Arabalar da şikayetçi değiller gibi :)

Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

30-35 derece normaldir,fakat yaşadığınız yer itibariyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ben 4-5 yıldır aygaz kullanıyorum her hangi bi problem yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teleflex 40 idi.. Prins de 40..

Bence 35'in altına inilmemeli.. Araca zararı olur mu bilmiyorum da, bu derecelerin altında lpg'den verim alamaazsınız.. Benzin yakmak yerine, verimsiz yani yüksek oranda lpg yakarsınız diye tahmin ediyorum..

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

Yıllardır aygaz kullanıyorum ben ve babam. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Arabalar da şikayetçi değiller gibi :)

O halde AYGAZ FOREVER :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...