Halil Gürsoylar 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 Konu oldukça eski ancak start-stop ile ilgili tecrübe edindim son 1 ay içinde Focuslarda bu sistem oldukça güzel çalışıyor. Vites boşta frene bastığınızda durduğunuz an devreye giriyor. Tabii diğer koşullarda uygunsa.. Mesela başıma gelen ilginç şeyleri yazmak istiyorum. Araç start-stop ile durdu emniyet kemerinizi çözerseniz çalışmaya başlıyor.. Ayağınızı frenden biraz olsun çekerseniz yine çalışmaya başlıyor.. Sonra araçtan indiğinizde geri döndüğünüzde tuş ile basıp çalıştırmanız gerekiyor. Araç normal olarak stop etmiş oluyor. Birde eğer araçta kalorifer klima çalışıyorsa sistem devreye girmiyor. Kapattığınız zaman devreye anında giriyor.. Ben şehir içi trafikte bazen kullanıyorum. Bazende tuşu var 1-2 defadan sonra kapatıyorum.. Tekrar çalışması çok hızlı zaten vites değiştirmek için debriyaja bastığınızda daha vitesi takamadan çalışmış oluyor.. Yüksek devirlerden sonra ise devreye zaten hemen girmiyor turboya zarar verir mi diye düşünen arkadaşlar olabilir.. Böyle bir şey söz konusu değil.. Marş motoru ve alternatör de bu sisteme göre iyileştirilmiş durumda.. Normal bir araçta 35 bin marştan sonra yıpranma oluyorsa bu araçta 150 bin marş sonra yıpranma oluyor.. Yani yapan mühendis bunu da düşünmüş.. peki bende focus 2013 tit dizel var onda da var mdr bu özellik?( Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 vesile ile aküleri özeldir her akü takılmaz biterse. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 Aracımda da bulunan ve yakıt ekonomisi açısından çok faydalı bulduğum Start-Stop sistemi ile ilgili bilgileri paylaşayım. Mitsubishi modellerinde kullanılan AS&G (Auto Start & Go) yani Start-Stop özelliğinin ne zaman çalışıp, ne zaman çalışmadığı ile ilgili aşağıdaki kriterler Start-Stop sistemin çalışmasıyla ilgili detaylı bilgi verecektir. AS&G hangi koşullarda devreye girmez:- bir önceki otomatik start olayından sonra 10 saniyeden daha az zaman geçtiyse- aracın hızı 3.1 mil/saat'ten (yaklaşık 5 km/saat) daha fazla ise- dış hava sıacklığı +3 santigrad derecenin altında ise- motor soğutma suyu sıcaklığı 60 santigrad derecenin altında ise- klima ya da arka buğu çözücü çalışıyorsa(*)- elektrik yükü 50 Amperden büyükse- Akü şarjı 3 Amper saatten az ise- fren hidrolik basıncı 200 milimetre civadan düşükse- elektrik destekli direksiyona bindirilen yük sınırların üstündeyse (bu limit çeyrek tur diye biliyorum)- sürücü kapısı açıksa, sürücü emniyet kemeri takılı değilse, kaput açıksasistem otomatik durdurma işlemini yapmıyor AS&G hangi koşullarda motoru otomatik çalıştırır: - Motor soğutma suyu sıcaklığı 55 santigrad derecenin altına düşerse- klima kompresörü iç hava sıcaklığının artması sebebiyle çalışmaya başlarsa- elektrik yükü 50 Amperden büyükse olduysa- Akü şarjı 3 Amper saatten az kalırsa ise- fren hidrolik basıncı 200 milimetre civadan düşük bir seviyeye gelirse- elektrik destekli direksiyona bindirilen yük sınırların üstündeyse- araç hızı 5 km'nin üzerine çıkarsa Alıntıdır, Kaynak : http://www.mitsubishipress.co.uk/press_site/presspacks/colt/MitsubishiColtPressLaunch160209.pdf 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Geçen hafta bizde de böyle bir arıza baş gösterdi. Servis ile görüştük, akülerin değerleri düşmüştür dediler. Götürdük, 1 gün boyunca şarj edildi. Şuan sorun çözülmüş durum da. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Geçen hafta bizde de böyle bir arıza baş gösterdi. Servis ile görüştük, akülerin değerleri düşmüştür dediler. Götürdük, 1 gün boyunca şarj edildi. Şuan sorun çözülmüş durum da. Akülerin derken, araçta birden fazla mı akü var? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Akülerin derken, araçta birden fazla mı akü var?Bazı araçlar öyle. Misal mazda. Start stop için kondasator kullanmış. Akü gibi kısa ömürlü değil ve hafif 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Bazı araçlar öyle. Misal mazda. Start stop için kondasator kullanmış. Akü gibi kısa ömürlü değil ve hafif Mitsubishide de kondansator var diye biliyorum. Her seferinde bir sonraki start için kendini dolduruyor. Ford akü kullanıyor demek ki. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Kinetik enerji ile doluyor akuler ve kondansatorler. Akü, doğru start stop kurallarına uyulmayınca, ve sistemin mantık hataları ile çabuk ölmesine sebep oluyor Yorum bağlantısı
Yusuf Uyar 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Yıllardır dizel araçları (özellikle turbolu olanları) çalıştırınca hemen haraket etmeyin; biraz bekleyip sonra haraket edin, uzun yol yaptığınızda durunca motoru hemen kapatmayın; biraz motoru dinlendirip sonra kapatın dendi. Şimdi araçlarda start-stop var. Uzun yol gidiyorsun örneğin mola için duruyorsun tak motor kapanıyor. Bu sistem acaba dizel araçlar için uzun vadede zararlı mıdır? 1 haftadır 2015 1.5 TDCİ pws Titanium Focusum var, aracı çalıştırınca ilk işim start stop özelliğini kapatmak oluyor. Bir de yakıt tükentimini ne kadar azaltıyor acaba bu sistem? Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Yıllardır dizel araçları (özellikle turbolu olanları) çalıştırınca hemen haraket etmeyin; biraz bekleyip sonra haraket edin, uzun yol yaptığınızda durunca motoru hemen kapatmayın; biraz motoru dinlendirip sonra kapatın dendi. Şimdi araçlarda start-stop var. Uzun yol gidiyorsun örneğin mola için duruyorsun tak motor kapanıyor. Bu sistem acaba dizel araçlar için uzun vadede zararlı mıdır? 1 haftadır 2015 1.5 TDCİ pws Titanium Focusum var, aracı çalıştırınca ilk işim start stop özelliğini kapatmak oluyor. Bir de yakıt tükentimini ne kadar azaltıyor acaba bu sistem? Teşekkürler Forumda bu konu defalarca konuşuldu. Araçta belli kriterler var eğer onlar yerine getirilmişse start-stop devreye giriyor. Zaten bu şartlar tamamsa araca da zarar vermez. Bunu yapan mühendisler bunu zaten düşünmüşlerdir merak etmeyin. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Babadan kalma dizel motorlar yok artık. Sistemin alt yapısına Uygun tüm parçalar. Birşey olmaz turboya vs Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Aracım dizel değil ama yakıt ekonomisine oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. En sevdiğim özelliklerden biri. Yorum bağlantısı
Enes Andiç 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Yıllardır dizel araçları (özellikle turbolu olanları) çalıştırınca hemen haraket etmeyin; biraz bekleyip sonra haraket edin, uzun yol yaptığınızda durunca motoru hemen kapatmayın; biraz motoru dinlendirip sonra kapatın dendi. Şimdi araçlarda start-stop var. Uzun yol gidiyorsun örneğin mola için duruyorsun tak motor kapanıyor. Bu sistem acaba dizel araçlar için uzun vadede zararlı mıdır? 1 haftadır 2015 1.5 TDCİ pws Titanium Focusum var, aracı çalıştırınca ilk işim start stop özelliğini kapatmak oluyor. Bir de yakıt tükentimini ne kadar azaltıyor acaba bu sistem? Teşekkürler servisteki baş teknisyene tam senin sorduğun gibi sordum bu soruyu adam çalışırken harddiski sökülmüş bilgisayar gibi kaldı ben şunu biliyorum turbo basıncını izlemek için arabaya bağlanıp izlersen, gazı bıraktığın anda 2 saniye içinde turbo basıncı düşüyor(devirle aynı anda yani), turbo basıncının düşmesi demek turbo devrininde düşmesi demek. yani hemen stop edilebilirmiş gibi, fakat uzun yolculuklarda turbonun çok ısındığını ve biraz soğuması gerektiğini söylüyorlar ustalar, nekadar ısınıyor ne kadar sürede soğuyor onu bilmiyorum çünki turboda ısı sensörü yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts