İçeriğe Yönlendir

Çok Fazla Benzin Tüketimi

Misafir

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar aracımda BRC lpg kiti mevcut çok fazla benzin yakmasından şikayetçiyim, geçen hafta yetkili serviste(brc) geçiş sıcaklığını düşürdük geç geçiyordu lpgye ,aynı gün 30 tl lik benzin aldım(benzin lambası yanar yanmaz), ayardan sonra gaza geçiş mesafem yarı yarıya kısaldı ve 100 km sonra 30 tl lik benzin bitti yani ışığım yandı hatta ibre biraz daha aşağıda, benzinle tüpü aynı anda yaksa araç tekleme yapar, benzini çok yaksa nekadar fazla yakarsa yaksın 10 km kesinlikle olmamıstır benzinde gidilen mesafe(tüpe geçinceye kadar),depoda kaçak göçekte yok anlamadım gitti neden olabilir acaba fikri olan arkadaşların yorum ve düşüncelerini bekliyorum.Saygılar...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

100km'de 30 TL'lik benzin bitiyorsa LPG'nin neredeyse hiç bitmemesi lazım. LPG tüketimi ne durumda? Ayrıca şöyle bir durumda var. Araç mevcut yakıta göre önce bir hesap yapar kaç km yapar diye, atıyorum 180 km olarak hesap eder. Siz 100 km yapınca sanki benzin tüketiyormuş gibi 180'den geri sayar 80 km kalınca kırmızı ışığı yakar. Böyle bir şey olmasın? Mesela bende aynı şey oluyor. Ertesi gün kalan mesafe tekrar çoğalıyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

100km'de 30 TL'lik benzin bitiyorsa LPG'nin neredeyse hiç bitmemesi lazım. LPG tüketimi ne durumda? Ayrıca şöyle bir durumda var. Araç mevcut yakıta göre önce bir hesap yapar kaç km yapar diye, atıyorum 180 km olarak hesap eder. Siz 100 km yapınca sanki benzin tüketiyormuş gibi 180'den geri sayar 80 km kalınca kırmızı ışığı yakar. Böyle bir şey olmasın? Mesela bende aynı şey oluyor. Ertesi gün kalan mesafe tekrar çoğalıyor.

yok lpg fuldü 4 lamba yanıyodu 145 km deydi ayar yaptırdım 30 tl lik benzin aldım şuan 245 te iki lamba yanıyor, yani lpg tüketimi normal görünüyor.yol bilgisayarı yok direk pompadan okuyo benzini (ibreli).

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Bence bir de benzini fulleyip deneyin müşürde bir arıza olabilir. Hem benzini hem hem LPG'yi fulleyin 200-250 km sonra tekrar fulleyin en doğru hesap budur. Hem benzin hem LPG yanı anda yakamaz.

Yorum bağlantısı
Emirhan Bal

benzin aldığınızı sanıyor olabilirsiniz benimde basıma benzer bir sey geldi ama megersem pompa istasyonu sahtekarmış yani 30 liralik benzin aldığını sanıyorsun bakıyorsun ki 10 liralik koymuş herifler buda olabilir bence en az bir kez deponuzu fulleyip deneme yapın derim

Yorum bağlantısı

Benzin bittiğini nereden anladınız ? Göstergeye güvenmeyin.

aracı sadece benzindede kullandığımda şehiriçi 38krş yakıyor yaklaşık 6 aydır ibre hiç yanıltmadı ibreye göre nekadar alsam yada nekadar tüketim yapsam ibrenin konumunu biliyorum, başka birşey var ama ne, çok elletmekte istemiyorum aracı

Yorum bağlantısı
Serdar Taş

30 liralık benzin ışığı söndürmez diyelimki depoda biraz benzin vardı 30 tl lik siz koydunuz ışık söndü ama zaten yanması an meseleseydi 5 tl lik benzin yaktınız ışık tekrar yandı ama benzinin hala 25 tl si depoda 20-25 tl lik benzinide göstergede göremezsiniz bile.Böyle olmuş olabilir....

Yorum bağlantısı

VSR Menüsü aktif olabilir kontrol ettirin

daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

benzin Enjektörler işiyor bazı durumlarda böyle bir durum olabilir belkide sizde

bu nasıl tesbit edilir, serviste cihaza bağlamayla belli olurmu?

Benzin kokusu geliyormu ? Kaputtan hafif duman çıkıyormu ? Geri dönüş hortumu çıkmış olabilirmi ?

herhangi bir kaçak yok tüm hortumlara bakıldı

30 liralık benzin ışığı söndürmez diyelimki depoda biraz benzin vardı 30 tl lik siz koydunuz ışık söndü ama zaten yanması an meseleseydi 5 tl lik benzin yaktınız ışık tekrar yandı ama benzinin hala 25 tl si depoda 20-25 tl lik benzinide göstergede göremezsiniz bile.Böyle olmuş olabilir....

daha önceleride sadece benzinde kullandığım için ibrenin ne kadar benzinde ne konumda olduğunu biliyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin lambası ile ölçüm yanıltır, depoyu fulleyin, 1000 km normal kullanın lpg de. sonra yine fulleyin, benzin tüketimine bakın. Gündelik ev-iş arası 3-5 km ise, zaten bu havada ilk benzin tüketimi falza olur

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Arabayı arkası aşağıda , burnu yukarıda , yani rampaya parkedin bakalım gösterge yükselecekmi.

Yorum bağlantısı
Arabayı arkası aşağıda , burnu yukarıda , yani rampaya parkedin bakalım gösterge yükselecekmi.
denedim. gostergede sıkıntı yok.

benzin lambası ile ölçüm yanıltır, depoyu fulleyin, 1000 km normal kullanın lpg de. sonra yine fulleyin, benzin tüketimine bakın. Gündelik ev-iş arası 3-5 km ise, zaten bu havada ilk benzin tüketimi falza olur
caglar abi depo tam yarimdayken yani gosterge.200 km durmadan yol yaptim 200 km sonunda ibre cizgiden belirgin bi sekilde kaymisti.benzin isese cekiste calismada farkedilir degilmi abi.calismasida cekiside iyi.
Yorum bağlantısı

VSR Menüsü belirlenen devirlerde ve belirli oranlarda piston ve subapları soğutmak için gazla beraber benzin püskürtme özelliğidir. Magnezyum subaplı araçlarda 4000 devirden sonra %80 gaz %20 benzin olarak ayarlanır genelde. Yanlış hatırlamıyorsam My10 ve My11 kitlerinde var bu özellik. Kontrol ettirmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı

VSR Menüsü belirlenen devirlerde ve belirli oranlarda piston ve subapları soğutmak için gazla beraber benzin püskürtme özelliğidir. Magnezyum subaplı araçlarda 4000 devirden sonra %80 gaz %20 benzin olarak ayarlanır genelde. Yanlış hatırlamıyorsam My10 ve My11 kitlerinde var bu özellik. Kontrol ettirmenizde fayda var.

yetkili servisine götürüp baktırayım en mantıklısı bu, inş bu yüzdendir,çok tşk. ediyorum Saygılar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...