İçeriğe Yönlendir

Kısa Far İkaz Lambası Sorunu

Kutay Akçar

Recommended Posts

Kutay Akçar

Arkadaşlar merhaba,

Gösterge panelinde kısa farlar AÇIK işaret lambası yanmıyor, sizce neden olabilir acaba içindeki ufak ampülmü patladı? Çok büyük sorun değil aslında ama farları autoda kullandığım zamanlarda gündüzleri yanıp tanmadığını görmem açısından faydalı Onu değiştirmek zor bişey midir? Ufacık şey için paneli sökmeleri gerekecek sanırım. Değiştirmesi sıkıntılı ise hiç uğraşmasam daha iyi olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

Arkadaşlar merhaba,

Gösterge panelinde kısa farlar AÇIK işaret lambası yanmıyor, sizce neden olabilir acaba içindeki ufak ampülmü patladı? Çok büyük sorun değil aslında ama farları autoda kullandığım zamanlarda gündüzleri yanıp tanmadığını görmem açısından faydalı Onu değiştirmek zor bişey midir? Ufacık şey için paneli sökmeleri gerekecek sanırım. Değiştirmesi sıkıntılı ise hiç uğraşmasam daha iyi olacak sanırım.

Araciniz henuz yeni o ampulun yanacagini zannetmiyorum benim mondeo da hava kararmadan otomatik moddayken sis farlarini vs acamiyorum,normal acik konumuna alinca acabiliyorum sizde o sekilde bir deneyin manuel moddayken o lambanin yanmasi lazim saygilar!

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Dediğinizi biliyorum, bende de Auto dayken sisler yanmıyor (nedeninide anlamış değilim)... Yok her türlü denedim bir türlü yanmadı, Auto da iken yanmıyordu normal manuel olarak kısa farlara aldım yine yanmadı acaba sigorta attı da farlarmı yanmıyor diye indim baktım kısa farlarım yanıyordu. Auto örneğini kullanım işlevselliği açısından verdim zaten gösterge panelinde o ışığın yanmasının tek manası o benim için, örneğin hava kararmaya yakınken yakarım ben farlarımı, sonuçta farlar görünür olabilmek için var, ama ikaz lambası yanmayınca AUTO da iken hava tam kararmadan kısa farlarım yandımı yanmadımı onu anlayamıyorum. Yoksa çok önemli bir problem değil sadece AUTO kullanımında işlevsel olması, bu durumda hava kararmaya yakınken sık sık manuel olarak yakıyorum farları.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Evet bugün serviste şaka gibi bir sonuç çıktı :) Focus ta o lamba yokmuş :unsure2:

Serviste yanıma aynı model titanium tdci bir focus yanaştı bakabilirmiyiz dedik baktık ondan yok sonra soruşturdular yokmuş... Şaka mısın Ford ya... İşin komik yanı var olup olmadığının hiç kimse farkında değil. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Titanium modelinden malzeme çalındığını da ilk kez gördüm doğrusu. Trajikomik bir durum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Maviş

:yes: Aynen öyle sizdeki collection da var mı yoksa :) ?

Benimkinde var. Hem kısa (sarı), hem de uzun (mavi) yanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

bu işte bir anormallik var gibi. 2010 araçta hem de titanium da nasıl olmazmış :shok:

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Evet şaka gibi.. Üstelik otomatik far özelliği varken! Otomatik far özelliği olmasa hiç önemli değil... Mesela eski focusunda yok ama 1 gün bile niye yok diye düşünmedim, direksiyonun yanından bakınca görüyorsun zaten açık mı kapalımı... Bunda o anahtar Atuo da olduğu için alacakaranlığa düştüğün zaman farlar yandımı yanmadımı bilemiyorsun emin olmak için manuel yakıyorum çoğu durumda. Sadece park ve uzunların ikaz lambaları var.. mesela auto dayken parkları yakınca farkediyorum ikaz ışığı yanıyor, ama parklardan kısalara geçip geçmediğini hava kararmadıkça veya önümde başka araç olmadıkça anlayamıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim arabada bile kısa far göstergesi yok ki... sadece parkların işareti var.. ve uzunların...

Yani yeni bir şey değil bu..

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Benim arabada bile kısa far göstergesi yok ki... sadece parkların işareti var.. ve uzunların...

Yani yeni bir şey değil bu..

Garip olan collection da olup titanium da olmaması.

Sizde araçta otomatik far sensörü varmı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Garip olan collection da olup titanium da olmaması.

Sizde araçta otomatik far sensörü varmı ?

Yok..

Aslında var da orjinal değil..

Focus1'de yok, focus2'de yok.. yada ne aradığınızı ben anlamadım..

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)

Şuradaki gibi aynen, hatta burada da yok aynı benimki gibi:

38fpb.jpg

Devir saatinin içinde gözükenler soldan sırayla:

İbrenin altında kalan yeşil park lambası ikaz ışığı

Yeşil Ön sis farları

Sarı arka sis farları

Burda gözükmeyen birde uzun far simgesi her arabada olduğu gibi mavi renk olarak yanıyor.

Ön kısa farlar için herhangi bir ikaz ışığı yok... Ha anlattığım gibi focus 1 de yoktu hiç merak etmedim niye yok diye çünkü far kolundan görebiliyorsunuz hangisinin yandığını yani Auto kullanım haricinde hiçbir önemi yok...

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Auto kullanım haricinde hiçbir önemi yok...

Önünüzü gördüğünüz sürece dert etmeyin. :)

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Benim araçda da yok parkların yandığını görüyoruz hava kararmaya yakın parklarda yeterli olur kanısındayım.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
Önünüzü gördüğünüz sürece dert etmeyin. :)

Farların tek amacının önünü görmek değil görünür olmak olduğunu düşünürsek böyle düşünemem:) Hele ki uzun yolda güneş battıktan sonra bile önünü göremeyyecek derece hava kararmadan farları yakmayan hele birde koyu renk araca sahip dino beyinli insanların nekadar görünmez olduğunu bilirsiniz. Bu sebeple gün batımına yakın çoğu kez manuel yakıyorum farlarımı yada bir gündüz farı alma planındayım :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

Şuradaki gibi aynen, hatta burada da yok aynı benimki gibi:

38fpb.jpg

Devir saatinin içinde gözükenler soldan sırayla:

İbrenin altında kalan yeşil park lambası ikaz ışığı

Yeşil Ön sis farları

Sarı arka sis farları

Burda gözükmeyen birde uzun far simgesi her arabada olduğu gibi mavi renk olarak yanıyor.

Ön kısa farlar için herhangi bir ikaz ışığı yok... Ha anlattığım gibi focus 1 de yoktu hiç merak etmedim niye yok diye çünkü far kolundan görebiliyorsunuz hangisinin yandığını yani Auto kullanım haricinde hiçbir önemi yok...

otomatikte hava kararınca, lambaların yandığını "İbrenin altında kalan yeşil park lambası ikaz ışığı" ndan anlıyorum ben. onları hep kısa farların ikaz ışığı gibi düşündüm ben aslında; doğru söylüyorsunuz park lambası ikaz ışğı simgesi onlar. ikisini aynı simgeyle göstermişler anlaşılan. otodayken hava kararırken -sanırım- önce parklar yanıyor, biraz daha hava kararınca kısaları yakıyor...

(arkadaşlar bir de; dün akşam fark ettim 2010 model focusun neden sağ kısa farları yanmaz! kaza/sürtme vs hiçbir sorun yaşamadım. ampül mü patladı yoksa sigortalarla mı ilgili!..)

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

otomatikte hava kararınca, lambaların yandığını "İbrenin altında kalan yeşil park lambası ikaz ışığı" ndan anlıyorum ben. onları hep kısa farların ikaz ışığı gibi düşündüm ben aslında; doğru söylüyorsunuz park lambası ikaz ışğı simgesi onlar. ikisini aynı simgeyle göstermişler anlaşılan. otodayken hava kararırken -sanırım- önce parklar yanıyor, biraz daha hava kararınca kısaları yakıyor...

(arkadaşlar bir de; dün akşam fark ettim 2010 model focusun neden sağ kısa farları yanmaz! kaza/sürtme vs hiçbir sorun yaşamadım. ampül mü patladı yoksa sigortalarla mı ilgili!..)

Aynen dediğiniz gibi oluyor önce parkları yakıyor. Otomatikte nasıl olsa yanıyor düşüncesiyle gidebiliriz ama nezaman yanıyor veya yandımı acaba sorusu oluyor tabi. İşin komik yani collection da olup titanium da olmayışı :) Bide garip olan kimsenin bunu farketmemiş olması. Bu arada sizin sorununuz basittir ampül patlamıştır, orjinalinden alın bir tane yada herkesin çok tavsiye ettiği osram nightbreaker lardan alın 2 adet ama ömürleri çok kısaymış zaten kutusunda bile belirtiyor liftetime normal halojen ampülllere göre kısa diye ama aydınlatması harika. Benimkilerde patlayınca nightbreaker alacağım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Farların tek amacının önünü görmek değil görünür olmak olduğunu düşünürsek böyle düşünemem:) Hele ki uzun yolda güneş battıktan sonra bile önünü göremeyyecek derece hava kararmadan farları yakmayan hele birde koyu renk araca sahip dino beyinli insanların nekadar görünmez olduğunu bilirsiniz. Bu sebeple gün batımına yakın çoğu kez manuel yakıyorum farlarımı yada bir gündüz farı alma planındayım :)

Çözüm, göstergedeki uyarı ampulünde değildir.. Acilen şunu tavsiye ediyorum.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/229823-elektronik-gunduz-fari-sistemi/

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Benimkinde var. Hem kısa (sarı), hem de uzun (mavi) yanıyor.

Düzeltme: Kısa far göstergesi SARI renkte değil YEŞİL renkte yanıyormuş. Bugün baktım, düzeltiyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Hangi arabada park lambalarını gösteren ikaz ışığının haricinde birde kısa farları gösteren ikaz ışığı var ki?

Farlar auto konumdayken önce parkları sonra kısa farları yakmıyor, doğrudan kısa farlar yanıyor (parklarla beraber)

Farlarım auto konumda iken yanıp yanmadığını göstergedeki park lambası ikazından anlıyorum, eğer yeşil parklambası yanıyorsa kısa farlarımda yanıyordur. Bu hem Focus ta hem jetta da hemde Volvo da böyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Düzeltme: Kısa far göstergesi SARI renkte değil YEŞİL renkte yanıyormuş. Bugün baktım, düzeltiyorum.

Fotoğraftaki gibi ön sislerin haricinde mi ayrı bir lamba var?

Hangi arabada park lambalarını gösteren ikaz ışığının haricinde birde kısa farları gösteren ikaz ışığı var ki?

Farlar auto konumdayken önce parkları sonra kısa farları yakmıyor, doğrudan kısa farlar yanıyor (parklarla beraber)

Farlarım auto konumda iken yanıp yanmadığını göstergedeki park lambası ikazından anlıyorum, eğer yeşil parklambası yanıyorsa kısa farlarımda yanıyordur. Bu hem Focus ta hem jetta da hemde Volvo da böyle.

İşte bizim Focus 2,5 Titanium da öyle olmuyor... İlk başta sadece farlar yanıyor, kapalı garaj tünel gibi aniden karanlık yerlere girince tabiki direk kısa farlarıda yakıyor ama kapalı veya kararmaya yakın havalarda önce parkları sonra kısaları yakıyor. Birkaç kere denemek için baktım bu şekildeydi, yine denerim ama sizin demenizin üzerine. Hangi arabada var ki diyorsunuz ama oto özelliği olmayan arabalarda zaten öyle birşeye gerek yok ki... Benim daha önceki mesajlarımda da defalarca yazdım eski 2000 model focus ghia da oto özelliği olmadığı için far düğmesine bakarım hangi moddaysa (ampül-sigortada hasar olmadıkça) yanıyordur ama far düğmesi Autodayken bilemiyorsun işte hangi farların yandığını. Tabiki auto özelliği olanlarda da çok hayati birşey değil ama collection da olduğunu söyleyenler varken biraz garip oluyor tabi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Kutay Bey;

Parkları yaktığımda devir saati kadranında (solda) yeşil lamba göstergesi yanıyor, kısaları yaktığımda değişmiyor, uzunları yaktığımda yeşil gösterge sönüyor ve km. kadranında (sağda) mavi lambalı gösterge yanıyor.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Kutay Bey;

Parkları yaktığımda devir saati kadranında (solda) yeşil lamba göstergesi yanıyor, kısaları yaktığımda değişmiyor, uzunları yaktığımda yeşil gösterge sönüyor ve km. kadranında (sağda) mavi lambalı gösterge yanıyor.

Mehmet Bey anladığım kadarıyla collectionda da durum aynı. Ayrı oalrak bir kısa far ışığı yok, benim başından beri bahsettiğim olay bu zaten. Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Enazından collectionda da durumun aynı olduğunu öğrendik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...