Can Çeralp 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Merhaba herkese, Aracımı 3 kişi kullanıyor ve herkesin boyu posu farklı olduğu için koltuğun şeklini sık sık değiştiriyoruz. Geçen ay ilk kez başımıza gelen ve serviste "koltuğun motorunun sigortası atmış" diyerek 1 dakikada hallettikleri olay yine başımıza geldi. Olay dediğim şöyle; tuşlar ayar yaparken birden çalışmayı kesiyorlar ve koltuğun şekli sabit kalıyor. Şu anda koltuk 1.60 boyunda ve 48 kilo ağırlığında birine göre sabitlenmiş durumda. Ben içeri bile giremiyorum. Serviste işlemi 1 dakikada çözecekler ama sadece bir sigorta işi olduğu için ben de yapabilirim heralde diye düşündüm ancak yerini bilmiyorum. Sİgortanın yeri ve nasıl tekrar devreye alınacağı konusunda yardımınızı rica ediyorum. Bir de sizce neden olur bu? O an klima, koltuk ısıtıcı, radyo, ışıklar vs. hepsi açıktı. Araç da çalışır haldeydi. Acaba bütün hepsi açıkken akü gerekli gücü karşılayamıyor mu yoksa başka bir kısa devre mi var? Bir de işin ilginci bu sorun koltuk ya en üste gelmişken ya da en alta gelmişken oldu, elektrik motorlarının en zorlandığı anlar devreye henüz girdikleri ya da devreden çıkmak üzere oldukları anlardır. Acaba oraya giden enerjinin kendi kendine yetememesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Yine sigorta atmıştır... Aracınız garanti kapsamında olduğu için kendiniz değişmeyin, yine servis değiştirsin ve iş emri açarak değiştirsin.. Çünkü: Sık sık sigorta atması normal değil.. gerekirse motor değiştirilsin.. 1 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 19 Şubat 2013 Yazar Paylaş 19 Şubat 2013 Yine sigorta atmıştır... Aracınız garanti kapsamında olduğu için kendiniz değişmeyin, yine servis değiştirsin ve iş emri açarak değiştirsin.. Çünkü: Sık sık sigorta atması normal değil.. gerekirse motor değiştirilsin.. Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu evdeki sigortalarımız gibi düğmeli bir yapı değil. Çünkü "değiştirmekten" bahsediyorsunuz. Bu durumda gerçekten en mantıklısı servise gitmek olacak gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Araç sigortası bu şekildedir.Renklerinin anlamı vardır.Üstündeki sayısal yazılar kaç amper olduğunu gösterir. Bu şekilde sigorta tablası vardır.Tablanın üstünde veya kullanma kılavuzunda hangi sigorta ne işe yara yazar.Mandal gibi bir alet yardımı ile atmış olan sigorta tabladan çıkarılır yerine yenisi takılır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 19 Şubat 2013 Paylaş 19 Şubat 2013 Sorun 'şimdilik' muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi küçük bir sigorta atma konusu olabilir ama Mehmet beyin dediği gibi kesinlikle kendiniz bir şeyi değiştirmeyin. Aracınızın garantisi kapsamında değişsin ve mutlaka işlem açtırın. Aynı hatayı tekrarlamaya devam ederse ve büyük bir sorun olduğu ortaya çıkarsa elinizde bir belge olur. "Aynı sorunu bilmemkaç kez yaşadım. O yüzden koltuk motorunun değişmesini talep ediyorum" deme şansınız olur. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Şubat 2013 Paylaş 20 Şubat 2013 Geçmiş olsun..Size yine servis yolu gözüküyor.. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 20 Şubat 2013 Yazar Paylaş 20 Şubat 2013 Herkese teşekkür ederim yardımlarınız için ancak şimdi başka bir şey beni içten içe yiyor. Sigorta kutusunun koltuk sigortası yokken bile çok ısındığını tespit ettiler ve sorunu iyice incelemek adına koltuğu sökmek için benim iznimi istediler. Gerekirse bütün motoru ve o bölgenin elektrik aksamını değiştireceklermiş. Aramızda şöyle bir konuşma geçti; Usta: Sizi sadece yeni bri sigorta takıp göndermek istemiyorum çünkü çok çok az rastladığımız bir sorun bu, sizde 2 defa olması iyiye işaret değil. Bu yüzden koltuğu kızaklarından söküp motorunu ve o sigorta kutusuna bağlı diğer şeyleri incelemek istiyorum. Belki üst üste binen ya da soyulmuş kablolar olabilir. Yarına kadar zaman rica ediyorum. Ben: Peki bu işlemlerden sonra koltuklarda bir laçkalaşma ya da gıcırdama, sallanma, fonksiyon kaybı olacak mı? Ya da üstünde aşınma yırtılma bollaşma? Usta: Hayır nasıl aldıysak öyle teslim edeceğiz sadece takdir edersiniz ki tekrar tekrar sıkılan somunlar asla aynı olmaz. Ben: Bakın bir şeyin çok gerekmedikçe sökülmesi taraftarı değilim, bu konuda da çok hassasım. O yüzden sadece en iyi işçliğinizi ve benim o koltuğun söküldüğünü hiç bir zaman anlamayacağımı garanti ediyorsanız bu işi yapın. Usta: Aracınız 4 sene garantili sonuçta, somunu eskise yenisini takacağız, koltuğu eskirse onun da yenisini takacağız. Bizden kaynaklanan bütün sorunları halledip size Allah'ın izniyle yenisi ve olması gerektiği gibi teslim edeceğiz aracı. Ben: Peki ustam söz veriyorsanız gereği neyse yapın. Yine de benim çok titiz olduğumu unutmayın. Yani basit bir sigorta problemi için 3-5 ayda gıcırdayacak, minibüsçü koltuğuna dönecek bir koltuk istemiyorum. Usta: (gülerek) Öyle bir şey asla olmayacak merak etmeyin. Benim bahsettiğim sadece vidaların aynı olmaması ve yaşlanmasıydı ancak konforunuzda ve ömründe gözle görünür bir fark olmayacak. Ben: peki, gereği neyse yapın. .... Sizin görüşünüz nedir? Daha once kendim de bir sürü koltuk sökülmesi işleminde bulundum ama hiç hem ısıtmalı hem de motorlu bir koltukla işlem yapmamıştım. Genellikle eski arabalarla uğraştığım için onlarda genellikle bir sorun olmuyordu, kızakları yerine oturtup somunları düzgün sıkınca herşey yeni gibi oluyordu ama şimdi biraz korkuyorum nedense.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 İnşallah bir şey olmaz..Sakınan göze çöp batar derler..Siz aklınıza bu tip olumsuzlukları getirmemeye bakın.Bir şeyi 40 defa derseniz olurmuş 3 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 21 Şubat 2013 Yazar Paylaş 21 Şubat 2013 (düzenlendi) Şimdi aradilar; koltuğun altındaki kablolar soyulmuş bir şekilde birbirlerine temas edip bir faaliyet yokken bile enerji akışına sebep oluyorlarmış. Koltuğu sökmemişler bile, sadece o bölgeyi yalıtmışlar. İçim rahatladı.. Fikir ve moralinizi esirgemediğiniz için tekrar teşekkür ederim. 21 Şubat 2013 tarihinde Can Çeralp tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 çok geçmiş olsun ağız tadı ile kullanın aracınızı 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Kolay hallolmuş sevindim.Geçmiş kazasız belasız binin inşallah. Yorum bağlantısı
Ergün TEKİN 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Öncelikle herkese mrb. Benimde başıma geldi yön tuşları kafası estiğinde çalışıyor bazen hiç çalışmıyor oto elektrikçiye götürdüğümde düğme oksitlenmiş dedi temizledi sorun halledilmiş gibi gözüktü ama yine başladı sizce neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Dişli sağlamsa düğme yine oksitlenmiş.. detaylı temizlik yapıldı mı ? Yorum bağlantısı
Ergün TEKİN 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Dişli sağlamsa düğme yine oksitlenmiş.. detaylı temizlik yapıldı mı ? Dişliyi hiç kontrol etmemişti bugün ben düğmeyi açtım baktım oksitlenme yok gibiydi dişli aklıma gelmemişti dişli motorun içindemi yada başka bir düğme alayım dedim ama bulamıyorm. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Focusun koltuk dişlisi genelde bozulmaz ama yapısı şu şekildedir.. http://www.ozyurek.org/koltuk/disli.htm Dişli bozuk ise motor genelde ses yapar... Ses yoksa düğmedir o yine.. Yorum bağlantısı
Ergün TEKİN 28 Ağustos 2013 Paylaş 28 Ağustos 2013 Focusun koltuk dişlisi genelde bozulmaz ama yapısı şu şekildedir.. http://www.ozyurek.org/koltuk/disli.htm Dişli bozuk ise motor genelde ses yapar... Ses yoksa düğmedir o yine.. sorun düğmedeymiş başka bir aracın düğmesini taktığımızda çalışıyor fiyatları nekadar acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ağustos 2013 Paylaş 28 Ağustos 2013 Sıfır zor bulursunuz.. çıkma bakmak lazım.. Yorum bağlantısı
Ergün TEKİN 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Sıfır zor bulursunuz.. çıkma bakmak lazım.. Mehmet bey çıkma bulamadım düğmeyi kendim söktüm temiz gibi gözüküyor oksitlenme yok. koltuğu kaldırma işlevini yerine getirmiyor ama indirme işlevini yerine getiriyor tamamen düğmeyi açamadım sadece üsten açtım bu konuyla alakalı yardımcı olabilirimsiniz. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 Düğmeyi hiç parçalamadım ama kolay bulunması gereken bir parçadır.. sökmeden, içine wd40 sıkıp bir gün bekleyip deneyin.. oksitlenme ise.. çözer.. Yorum bağlantısı
Ergün TEKİN 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 Düğmeyi hiç parçalamadım ama kolay bulunması gereken bir parçadır.. sökmeden, içine wd40 sıkıp bir gün bekleyip deneyin.. oksitlenme ise.. çözer.. Söylediğiniz gibi yaptım sonuç olumlu şimdilik güzel çalışıyor.Teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 Söylediğiniz gibi yaptım sonuç olumlu şimdilik güzel çalışıyor.Teşekkürler Wd40 candır Yorum bağlantısı
Recommended Posts