İçeriğe Yönlendir

Navigasyon Araç Tutucu

Misafir

Recommended Posts

Mustafa Yenigün

Aracımın benden önceki sahibi, hava üfleme ızgaralarından birine birşey takıp maalesef bir kanadını kırmış. Kırılan parça zaten ortada yok, komple parça değişimi ise oldukça pahalı. Tek kanadı kırık görüntüsü de beni oldukça rahatsız ediyor. Mondeo'daki kanatların sağlamlığını bilemiyorum ama olur da uygun bir aparat bulursanız bile, ızgaralara asmayın derim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Başta koysaydın ya resmi. şimdi koyduğum resimdeki okların olduğu yere gelecek şekilde 2 tane parfüm tutucu yapıştır japon yada bali ile. Arada kalan boşluk vantuzun tırnak kısmının geçeceği kadar açık kalsın yeter. Fandan söküp vantuza takmak istediğinde parfüm tutucuları sökmek zorunda kalmazsın böylece.

yw3amrV.jpg

Pardon Samet Bey bu aralar kafa dağınık biraz sonradan geldi aklıma. Tamamdır çok çok sağolun Samet Bey.

Aracımın benden önceki sahibi, hava üfleme ızgaralarından birine birşey takıp maalesef bir kanadını kırmış. Kırılan parça zaten ortada yok, komple parça değişimi ise oldukça pahalı. Tek kanadı kırık görüntüsü de beni oldukça rahatsız ediyor. Mondeo'daki kanatların sağlamlığını bilemiyorum ama olur da uygun bir aparat bulursanız bile, ızgaralara asmayın derim.

Biraz narin parçalar doğru ancak çok çıkarıp takmazsanız bir problem olacağını sanmıyorum. En kötü ebaydan sipariş ederiz :)

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Volkan Koca

Yunus bey bende aynı konudan muzdariptim vantuzlu kısmı söktüm sıcak silikonla göğüse güzel bir yere yapıştırdım istemediğim taktirde sıcak silikonun çıkarması çok kolay bu şekilde yapabilirsiniz.

526970_141566816024710_1976845752_n.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

PAPP0nT.jpgYa da bu şekilde

Teşekkürler hocam kendi vantuzu ile mi yerleştirdiniz oraya ? Ama kablo kötü gözükür bu sefer :( Yukarıdan aşağı sarkar.

Yunus bey bende aynı konudan muzdariptim vantuzlu kısmı söktüm sıcak silikonla göğüse güzel bir yere yapıştırdım istemediğim taktirde sıcak silikonun çıkarması çok kolay bu şekilde yapabilirsiniz.

Teşekkürler hocam ancak sıcak silikon nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca o kısımda sabit olarak yapıştırdığımda dörtlüler ve saat kapanmış oluyor bende maalesef :(

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
(düzenlendi)

Yunus Hocam, evet kendi vantuzu ile taktım. Ayrıca kablo şu anda takılı. Bir mini usb uç kısmı ve 5m stereo mikrofon kablosu ile hallettim. Kabloyu yukarıdan geçirdim. Hiç bir şekilde kesme veya delme işlemi olmamıştır.

Teşekkürler hocam kendi vantuzu ile mi yerleştirdiniz oraya ? Ama kablo kötü gözükür bu sefer :( Yukarıdan aşağı sarkar.

Teşekkürler hocam ancak sıcak silikon nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca o kısımda sabit olarak yapıştırdığımda dörtlüler ve saat kapanmış oluyor bende maalesef :(

Yunus Hocam, evet kendi vantuzu ile taktım. Ayrıca kablo şu anda takılı. Bir mini usb uç kısmı ve 5m stereo mikrofon kablosu ile hallettim. Kabloyu yukarıdan geçirdim. Hiç bir şekilde kesme veya delme işlemi olmamıştır.

tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

kullandığım Next YE-G 535 navgiasyon cihazımın Cam vantuzu cama çok sıkı yapışıyor ve sökmekte güçlük yaşıyordum.her ne kadar dikkat etsemde malesef sonunda kırıldı. Next destek hattına geçen gün mesaj atarak bu sorunumu dile getirdim ve mesajıma adres bilgilerimide yazdım.

az önce kapı çalındı, baktım bir kargo gelmiş. içini açtığımda ne göreyim. Next Cam aparatını hiç bir bedel istemeksizin ve üstelik kargo bedelini dahi kendileri ödemiş olarak göndermişler.

Nexti tercih ettiğim için ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha gördüm. nezdinizde Next destek hattına ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum...

Çok güzel bir davranış gerçekten.Müşteri memnuniyeti ve firma iyi niyeti dedikleri bu olsa gerek. :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Evet bu şekilde güzel olabilir hocam teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

kullandığım Next YE-G 535 navgiasyon cihazımın Cam vantuzu cama çok sıkı yapışıyor ve sökmekte güçlük yaşıyordum.her ne kadar dikkat etsemde malesef sonunda kırıldı. Next destek hattına geçen gün mesaj atarak bu sorunumu dile getirdim ve mesajıma adres bilgilerimide yazdım.

az önce kapı çalındı, baktım bir kargo gelmiş. içini açtığımda ne göreyim. Next Cam aparatını hiç bir bedel istemeksizin ve üstelik kargo bedelini dahi kendileri ödemiş olarak göndermişler.

Nexti tercih ettiğim için ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha gördüm. nezdinizde Next destek hattına ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum...

XCf2qbe.jpg

Gerçekten de Next servis konusunda 1 numaradır...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Cama yapışan vakum kısmını söküp, onun yerine şu glade oto parfümlerinin arkasındaki tutucudan 3 tanesini yapıştırırsanız taş gibi tutar . Hem istediğinizde söküp vakumu tekrar takabilirsiniz :good1:

Arkadaşlar navigasyonu senede sadece 2 defa kullanıyorum asıl amacı için. Onun haricinde MP3 dinlemek için FM transmitter ya da aux kanalıyla müzik dinlemek amaçlı kullanıyorum. Ancak ne kadar araştırsam da 5" navigasyonum için kalorifer ızgarasına takılan bir tutucu bulamadım. Cama taktığımda uzağımda kalıyor ve şarkı değiştirmek istediğim sürekli eğilmem gerekiyor, dikkat dağıtıyor. Bildiğiniz bir ürün var mıdır?

Samet arkadaşımızın verdiği fikirden yola çıkarak, beni de rahatsız eden cama yapıştırılarak kullandığım navigasyon tutucumu modifiye ettim.Değerli fikirlerinden ötürü teşekkür ederim kendilerine,

Yaptıklarım şöyle:

1. Önce glade oto parfümlerinden birinin klipsini çıkardım.Bu klipsi incelediğimde tırnaklarının ayrı bir parca ve klipse geçirilip perçinlenmiş olduğunu görünce tamamdır dedim.Biraz uğraştırdı kırmadan eğmeden çıkarmak için fazla güç kullanmamaya özen göstererek ayırdım ikisini birbirinden bir daha

kavuşmamak üzere :D klipsin plastik parçalarını çıkardım zedelenmemesi için.

jKnQnw0.jpg

2. aşağıdaki kare şeklindeki boşluk 4 mm.den çok az büyük. Ben 4mm.lik bir somunlu civata kullandım.

5WDa1tv.jpg

3.Sonra elimde yanmış bir fişin toprak hat bağlantı demirleri vardı onda 1 numaralı delik zaten mevcut, 2 numaralı deliği de matkapla kendim açtım oraya uydurduğum vidanın genişliğinde.Maksat destek olsun oynamasın zaten.Navigasyonu takarak yaptığım ölçümlerde civatanın biraz uzun olduğunu gördüm ve ucundan kestim yeteri kadar.

HffjCG8.jpg

4. İlk önce araçta klipsi takarak nereye monte edeceğimi tespit etmiştim ancak ağağıdaki kırmızı işaretli yerin doğru yer olmadığını takıp söktükten sonra farkettim ve çift taraflı bantla siyah gözüken yere yeni bir delik açtım, onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama hafif göçük olan yerde belli oluyor aslında.

KooKAK8.jpg

5. Sonra klipsi önden takarak arkadasına da çift taraflı bant koyarak güzelce sıktım ve o minik vidayı da bastırarak taktım, Epeyce sağlam oldu.

GOtbLdh.jpg

2kd7Bt3.jpg

6. Tutucunun tek tarafı bantlı süngerli kısmını kesmiştim.Onu çift taraflı bantla birlikte kullanarak cihazın arkasının çizilmesine engel oldum.

MG8Elie.jpg

7.Klipsin içindeki vidanın başı da ızgaraları çizmemesi için bahsettiğim çıkan süngerden buraya da yapıştırdım.

gXLXXXc.jpg

SONUÇ: Böyle oldu benim içime sindi, Tabi kabloları mecburen yine dışarıdan olacak ben takmadım sadece fotoğraf çekeceğim için.Sağlamlığı gayet tatmin edici oldu.Arabayı çalıştırıp güzel yollarımızda bir tur attım tıkırdayan sallanan bir yer var mı düşecek mi diye, başarıyla testi de geçti :good1:

Aslında bir tane daha atabilecek yerim olsa tutucunun arkasında çok daha sağlam olacaktır ama benim tutucuda malzemeden çalmışlar :D

ngcjaXB.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Elinize sağlık.. Peki havalandırmayı nasıl kullanacaksınız ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Eline sağlık Serkan çok güzel olmuş. Akşama kadar okulda bürakrasi ameleliği akşam da açıköğretimde derse girme derken ölü gibi düşüyorum. Sağolsun Samet hocam uğraştı baya cevap ve fikir verdi ama hala uygulayacağım :( İnatla yazı bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Serkan Danış
Elinize sağlık.. Peki havalandırmayı nasıl kullanacaksınız ?

Normal kullanacağım, yazın klima açıkken cihaz için daha iyi olur bence, soğutma sağlar.

Kışın zaten arabam ısıtmıyor:-D şaka bir yana ,kalorifer açıkken cam tarafından ve ayaklara

yönlendirince sorun olmaz herhalde en fazla o iki ızgarayı tamamen kapatırım navigasyon takılı iken. :-)

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Güzel olmuş. İşe yaradıysa ne mutlu. Ama keşke 2 yada 3 tane atsaydınız klipslerden. Havalandırmanın plastik mazgalları yükü tek noktadan taşımayabilir. Kuvveti yayardınız.

Yorum bağlantısı
Misafir

Şimdiye kadar neredeyse hiç kullanmadım, direk yüzüme çarpmasından sevmiyorum. Ayak ve cam ızagarasını kullanınca fazlasıyla yeterli oluyor bence.

Yorum bağlantısı
Serkan Danış
(düzenlendi)

Güzel olmuş. İşe yaradıysa ne mutlu. Ama keşke 2 yada 3 tane atsaydınız klipslerden. Havalandırmanın plastik mazgalları yükü tek noktadan taşımayabilir. Kuvveti yayardınız.

Teşekkür ederim çok iyi oldu sizin fikriniz.

Izgaralar oldukça sağlam, çünkü aracı aldığımda hepsini tek tek

söküp bir güzel temizledim.cihaz da çok ağır değil zaten. Ayrıca benim tutucuda ikincisini atacak yer yok.

Sürekli de kullanmayacağım zaten.

tarihinde Serkan Danış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Danış
Şimdiye kadar neredeyse hiç kullanmadım, direk yüzüme çarpmasından sevmiyorum. Ayak ve cam ızagarasını kullanınca fazlasıyla yeterli oluyor bence.

Yunus Emre aslında eline alıp başlamakla bitiyor işlem.gereken malzemeleri topladıktan sonra yarım saat sürmez emin ol:-)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...

Samsuna gittiğimde telefon aksesuarı satan bir yere girdim. Resimde görülen basit telefon tutacağını aldım. Izgara klipsi çiftliydi. Tam benlikti. Kutu eski bir kutu ve açılıyordu açtım baktım bir de alt düz tabanı iki vidayla sökülüyormuş ki yime de yanında yat :) Yanında yükseklik ayarı için ayağı ve kablo tutacağı bile vardı. Dedim ne kadar (sepetin içinde 1 liralık ürünler gibi toplamışlar) 5 tl dedi, dedim ne diyorsun abi ne verirsen dedi bozukluk 3 çıktı iyi al dedim.

İşe giriştim. Altını söktüm ve navinin tutacağına sabitledim kendi vidasıyla. Kablo tutacağı içe navigasyona bakıyordu kırdım ve tersi yöne hayva ile kaynattım. Toplamda 10 dk aldı.

Konuyu açtığımdan beri paylaşımlarını esirgemeyen başta Samet hocama ve herkese çok teşekkürler. :bravo::flowers:

Resimler.

8cHThMT.jpg

R3bIcq4.jpg

AvleiQc.jpg

gmFcFg6.jpg

mrBJcPd.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...