İçeriğe Yönlendir

Marşpiyel Üstü Arka Çamurluk Eşiklerinde Boya Dökülmesi

Edip Aydın

Recommended Posts

Ünal Doğar

Sizin adınıza çok sevindim.Kara görünmüş gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

araçtaki arızalar şu şekilde

akslardan ses gelmesinden dolayı 4 kez tsb uygulandı

akslar değişti

rölantide titremeden dolayı 2 kez alternatör değişti, yazılım istendi tedarik edilemedi

iki far garantiden değişti

ses gelmesinden dolayı triger kayışı ve su pompası değişti

ses gelmesinden dolayı alt muhafaza plastiği değişti

yağ kaçağından dolayı turbo hortumu değişti

yanmadan dolayı baskı balata değişti

ön takımdan ses gelmesi nediyle amortisör takozları değişti.

kafalarının gevçemesinden dolayı tüm bijonlardeğişti

direksiyonun sertleşmesinden dolayı direksiyon pompası değişti

farların göz kırpmasından dolayı akü garantiden değişti

arka camın kapanmamasından dolayı cam motoru değişti

üretim hatasından dolayı arka sağ cam değişti

aracın tavan çamurluk birleşim yerlerindeki macular çatladı boyama teklif edildi

aracın eşiklerindeki baoyalar döküldü, arka çamurlukkların boyanması teklif edildi

bunun haricinde daha birçok arıza daha var ama ford standartları dahilinde arıza olmadığını iddia ediyorlar

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Özellikle ilk maddeler kronik zaten..

Alternatör değişince, titreme geçmedi, buna istaneden yazılım yenilenmesi mi gerekli dediler ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Sizin araç baya bir defoluymuş :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Bu kadar sorunun Türkiye'nin en çok rağbet gören otomobillerinden birinde ortaya çıkması nasıl bir talihsizlik, nasıl bir kabustur? Bir insan için ne kadar can sıkıcı, ne kadar tatsız, ne kadar üzücü bir durumdur? Çok geçmiş olsun... Adalet bazen yerini buluyor memleketimde, bir nebze bununla teselli olunabilir. Ayrıca çok tebrik ediyorum mücadelenizden ötürü...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Edip Aydın

farların göz kırpması, akü değşiminden sonra bitti mi?

bitmedi biraz daha azaldı. zaten salih ustayla da bu konuyu konuşmuştuk. kendisi dizel arabaya 60 amper akü konmayacağını söylemişti. 70 amper koyunca biraz daha azaldı. ben bu aracın elektrik sisteminin tasarımında hata olduğunu düşünüyorum. farlar göz kırpar, araç normalde ayrı titrer, rezistans çalışınca ayrı titrer. neymiş alternatöre yük biniyormuş. benim bindiğim araçların içinde nedense birtek focus alternatörüne yük biniyor. toyotaya volkswagen'e opel'e yük binmiyor, onlarda alternatör yok galiba :)

Özellikle ilk maddeler kronik zaten..

Alternatör değişince, titreme geçmedi, buna istaneden yazılım yenilenmesi mi gerekli dediler ?

bana tr'ye gelen tüm 1.6 90 hp dizellerde yazılım sorunu olduğu ve ford avrupadan yazılım geleceği söylenmişti. elimde 2 sene önceden servis kaydı var. halen yazılım gelecek.

hayırlı olsun, geçmiş olsun hocam. Mahkeme ne kadar sürdü? Umarım tez zamanda paranızı alırsınız.

mahkeme yaklaşık 8 ay sürdü. bakalım temyizle falan birkaç ay daha uzar herhalde

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bence onlar sorunluymuş.. 109ps. lerde bu sorun çok daha fazla.. Bir önceki 90ps. arabamda birkaç kez bu durum başıma gelmişti.. Altenatör değişimide çözüm olmuyor..

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hayırlı olsun. Kutlarım.

Mert'in dediği gibi gerekçeli kararı paylaşabilir misiniz? İsterseniz bana özelden gönderin, ben kişisel bilgileriniz gibi sakıncalı kısımları kapatıp size göndereyim, öyle paylaşın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Edip Aydın
Bu kadar sorunun Türkiye'nin en çok rağbet gören otomobillerinden birinde ortaya çıkması nasıl bir talihsizlik, nasıl bir kabustur? Bir insan için ne kadar can sıkıcı, ne kadar tatsız, ne kadar üzücü bir durumdur? Çok geçmiş olsun... Adalet bazen yerini buluyor memleketimde, bir nebze bununla teselli olunabilir. Ayrıca çok tebrik ediyorum mücadelenizden ötürü...

bu arızalar aslında bana özel değil, çoğu araçta var. tasarım kaynaklı sorunlar. zaman zaman mesajlarımda dile getirmeye çalıştım.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

3 yıl davamı sürer be. Geciken adaletin de adalet olmadığı kanaatindeyim ama kutlarım eğer imkanınız var ise manevi tazminat davası da açın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Edip Aydın
Hayırlı olsun. Kutlarım. Mert'in dediği gibi gerekçeli kararı paylaşabilir misiniz? İsterseniz bana özelden gönderin, ben kişisel bilgileriniz gibi sakıncalı kısımları kapatıp size göndereyim, öyle paylaşın.

mahkeme olayı karar bağladı ancak gerekçeli karar 1 ay içinde yazılıp taraflara gönderilecek. henüz yazılmadı. süreç ilerledikçe buradan paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

mahkeme olayı karar bağladı ancak gerekçeli karar 1 ay içinde yazılıp taraflara gönderilecek. henüz yazılmadı. süreç ilerledikçe buradan paylaşacağım.

Peki karar geldiğinde, paylaşırsanız seviniriz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

listeye baktım da, bayağı bir arabayı geri almak zorunda kalır Ford, herkes bu kadar sabırlı olursa, tebrikler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Öncelikle kendi arabama bunların hiç birini bana yaşatmadığı için bir maşallah çekeyim :nazar: Size de haklı davanızda başarılar dilerim. İlgisiz ford servislerinden önceki aracımda çok çektim, 50 liralık sorun için 8bin lira harcattılar. Söke söke alın, yapabileceğim birşey olursa da haber verin, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

akslardan ses gelmesinden dolayı 4 kez tsb uygulandı

...

bunun haricinde daha birçok arıza daha var ama ford standartları dahilinde arıza olmadığını iddia ediyorlar

Takla atmış pert bir aracı sıfır diye satmış gibiler. bu nekadar arıza.. Eni sonu zaferin sizin olmasına sevindim.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

ayrıca aracın montaj açısından da sorunları var. son kez servise gittiğimde servis görevlisine ön farların aynı hizada olmadığını birinin yukarıda birinin aşağıda olduğunu gösterdim. çöför tarafı far kasaya oturmuyor , havada kalıyor. ayrıca iki taraftaki çamurluk direk açıklıkları da eşit değil. eleman inceledikten sonra bu araç kazalı mı diye sordu :shok:

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

tebrikler. Bahadır beyin dediği gibi. sizin araç 10 çayına gelmiş.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Sorunlar üst üste binince gerçekten göz korkutucu, neyse ki dava lehinize sonuçlanmış, geçmiş olsun diyorum :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Öncelikle tebrik etmek lazım.Ancak şöyle de bir sorun var bence.Bu kadar sıkıntılı bir aracı bile değiştirmek yada geri almak için sizi bu kadar mahkemelerde uğraştıran bir firma nasıl kurumsallıktan bahseder ki.Hani giderilemeyen tek sorundan kaynaklı olsa iade almak istememeleri tamir yoluna gitmelerini anlarım.Yahu bu araç resmen pert gibi sorun çıkarmış neden bu kadar diretmişler anlamadım

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Zafer inanlarındır demenin mutluluğunu yaşadım bir anda. Bende bir mahkeme sürecindeyim umarım bende sizin gibi haklı çıkarım. Sizi tebrik ediyorum ;)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu kadar sorunu okuyunca, eski BiLo'mu bulup sarilasim geldi :)

sadece sol aynan, otomatik kapanırken bazen takılıyordu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Edip Aydın
(düzenlendi)

herkese desteklerinden ötürü tekrar teşekkür ediyorum.

aslında bu süreçte servis fişlerinin verilmemesinden, araca kayıt açılmamasına kadar birçok sorun yaşadım. araç mahkemelik hale gelene kadar parça değişimi yapılmadı. 1 sene bozuk direksiyon motoruyla gezdim. bir turbo hortumu için 4 kere servise gittim. 1 alternatör için 1 aya yakın bekledim. TR'de yokmuş bana özel yurtdığından gelmişmiş. mahkemede kosoca bir firmaya yakışmayacak şekilde garantiden değişen parçaların bile kullanıcı hatasından dolayı bozulduğunu iddia edebilecek boyuta geldiler.

beni sorunumu çözmek için aradığını belirten; ama sorunu çözmek yerine, bana bu süreçlerin 2-3 sene gibi uzun süreçler alacağını, kazansam bile alacağım paradan kullanım bedeli düşüleceğini ve elime çok az para geçeceği gibi beyanlarda bulunup avukatım olup olmadığını soran yetkili arkadaşlar oldu. bu insalara bunun için mi maaş veriyorlar anlamış değilim. bu şekilde iş yapanlar öbür tarafı hiç düşünmüyorlar herhalde. Mahkeme de imkan olsa kendi servis fişlerini bile inkar edeceklerdi herhalde. yaptıkları savunmalar o kadar boşki, koskoca firma dosyaya iddialarını destekleyecek bir tane mi teknik evrak koyamaz, tabi savunacak birşey olmayınca koyacak evrakta olmuyor. çok büyük havalarındalar ama mahkeme de hakim karşısında öyle olmuyor işte.

bu durumu ford avrupa ve amerikada mail attığım soruna duyarsız kişilere de ayrıca maille bildireceğim. görsünler Türkiye'de de hak hukuk var. ona göre mal yollasınlar.

tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...