İçeriğe Yönlendir

Başka Şehirden Araç Kredisi Nasıl Alınır ?

Yılmaz Ertek

Recommended Posts

Yılmaz Ertek

Merhaba,

Arabama Antalya'dan talip var. Ama kredi çekmesi gerekiyormuş. Banka, "satış sözleşmesi olmadan kredi vermem" demiş. "İstanbulda herhangi bir şubenizden çekeyim krediyi" demiş, "olmaz" demişler. Ben (doğal olarak) parayı almadan satış yapmam dedim.

Bu işler nasıl olur ? bilgisi olan var mı ?

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Semih Saner

galerici tanıdığın varsa olur , yada banka çalışanı birini tanıyorsan oda olur.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

galerici tanıdığın varsa olur , yada banka çalışanı birini tanıyorsan oda olur.

bankada çalışan bir arkadaşım var, biraz açar mısınız nasıl olacak ?

Yorum bağlantısı
Onur Karakay

Sizin aracınızı alacak kişi bankadan taşıt değil bireysel kredi çekmesi gerekiyor.Tanımadığınız birinede satış verip kredini çek diyemezsiniz.Güven meselesi...

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Sizin aracınızı alacak kişi bankadan taşıt değil bireysel kredi çekmesi gerekiyor.Tanımadığınız birinede satış verip kredini çek diyemezsiniz.Güven meselesi...

ben de onu diyorum zaten, o yüzden satış vermedim.

bireysel kredi oranları yüksek, taşıt kredisi çekmesi gerekiyormuş

Yorum bağlantısı
Onur Karakay
(düzenlendi)

Yılmaz Bey güvenip satış verseniz bile,alacak kişinin kredisi kesin çıkarmı?Sıkıntılı işler,bence uğraşmayın.Yada aracı aldığınız Ford bayisinde KoçFinans'tan 2.el kredisini kullansın.en fazla 1 saat sürer

tarihinde Onur Karakay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Para bir yana, araba bir yana başka söze gerek yok.

Adam iyi niyetli ise arabayı da kaçırmak istemiyorsa, bulunduğu şehirden tüketici kredisini çekip, cebine koyacak parasını. Sizin yanınıza gelip, parasını verecek, arabasına binip gidecek, başka bir şey düşünme....

edit: kelime hatası (çoktandır yapmıyordum, özlemişim)

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Yılmaz Bey güvenip satış verseniz bile,alacak kişinin kredisi kesin çıkarmı?Sıkıntılı işler,bence uğraşmayın.Yada aracı aldığınız Ford bayisinde KoçFinans'tan 2.el kredisini kullansın.en fazla 1 saat sürer

amacım "antin-kuntin" bir yöntem bulmak değil, yanlış anlaşılmasın.

normal bir yolu var mı merak ediyorum :)

yoksa tabi ki riske girmem ;)

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Şimdi ben hiçbir bankanın satış sözleşmesi isterim dediğini duymadım. Antin kuntin var bu işte gibi geldi. Sadece ruhsat fotokopisi ile kredi çekebilir satış sözleşmesine lüzum yok. Fotokopinin üzerine tamda resmin üstüne gelecek şekilde filanca bankadan taşıt kredisi kullanımı içindir yazdın mı, hem başka bankaya gidemez hem başka kredi çekemez hemde başka iş için kullanamaz. Krediyi çekti ama gelip sana parayı teslim etmedi satış sözleşmesi yapılmadıktan sonra adam, aracın tehlikeye girmez. Satış sözleşmesi olmadığı için aracını banka da bağlayamaz. Diye biliyorum.Kaynak: Sürekli başka şehirlerden araç alan kuzenim.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Şimdi ben hiçbir bankanın satış sözleşmesi isterim dediğini duymadım. Antin kuntin var bu işte gibi geldi. Sadece ruhsat fotokopisi ile kredi çekebilir satış sözleşmesine lüzum yok. Fotokopinin üzerine tamda resmin üstüne gelecek şekilde filanca bankadan taşıt kredisi kullanımı içindir yazdın mı, hem başka bankaya gidemez hem başka kredi çekemez hemde başka iş için kullanamaz. Krediyi çekti ama gelip sana parayı teslim etmedi satış sözleşmesi yapılmadıktan sonra adam, aracın tehlikeye girmez. Satış sözleşmesi olmadığı için aracını banka da bağlayamaz. Diye biliyorum.Kaynak: Sürekli başka şehirlerden araç alan kuzenim.

o zaman başkasının ruhsatının fotokopisine sahip herkes taşıt kredisi alabilir. bu kadar basit olacağını sanmıyorum.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

o zaman başkasının ruhsatının fotokopisine sahip herkes taşıt kredisi alabilir. bu kadar basit olacağını sanmıyorum.

teşekkürler.

Yok tabi sonrasında araç satışı yapılınca bankaya satış gerçekleştiğine dair belge götürülüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Yok tabi sonrasında araç satışı yapılınca bankaya satış gerçekleştiğine dair belge götürülüyor.

para alınmış bir kere, götürülmez ise ne olur ?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim bildiğim 15 gün içinde satışı aldığın araç için başvuruda bulunman gerekiyor.Noter satış sözleşmesiyle birlikte..

Yorum bağlantısı
Samet Daş

teşekkürler.

Kredisi onaylanır sadece. Parayı vermez banka. Elbette ruhsata sahip herkes kredi çekmek için başvurabilir başvurusuda onaylanabilir. Ama parayı banka vermez!! Sanmadığın gibi basit yani. Bende seni uyarıyorum kendini garantiye al diye. Fotokopinin yani kağıt üzerinde ruhsatın geldiği kısma yaz şu şahıs şu bankadan araç için kredi başvurusunda kullanacaktır diye. Başka hiçbir şey için kullanamaz böylece. Ben kimlik fotokopisi verirken bile üzerine ne için kullanılacaksa onun için verildiğini not düşerim. Ki o iş için kullanılır daha sonra o iş dışında kullanılamaz.

teşekkürler

Sen adamla notere gidip satışı verdiğinde beraber bankaya gidip paranı alacaksın olup bitecek. Adam Antalya'dan müşteri yöneticisine talimat versin kredi onaylanınca yanına arabayı almaya gelince burada bir bankadan parayı çekersiniz. Kredi onaylanırsa açılacak kredi hesabına yatacak para önce çünkü.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

teşekkürler

Krediyi tüketici kredisine çevirebilirler veya sözleşme vardır getirmezsen sağlam öperim diye.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Krediyi tüketici kredisine çevirebilirler veya sözleşme vardır getirmezsen sağlam öperim diye.

İyide Tahir bu araç için krediye başvurmuş ise adam sadece kredi onaylanır para verilmez ki adama. Satış gerçekleşir ise talimat verir alan satanın hesabına geçer para! Aracı alan para görmez ki! Bu işte bir iş var

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İyide Tahir bu araç için krediye başvurmuş ise adam sadece kredi onaylanır para verilmez ki adama. Satış gerçekleşir ise talimat verir alan satanın hesabına geçer para! Aracı alan para görmez ki! Bu işte bir iş var

Belki bloke koyarlar ama bu seferde satan mağdur olur.Arabayı vermiş oluyor çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Kredisi onaylanır sadece. Parayı vermez banka. Elbette ruhsata sahip herkes kredi çekmek için başvurabilir başvurusuda onaylanabilir. Ama parayı banka vermez!! Sanmadığın gibi basit yani. Bende seni uyarıyorum kendini garantiye al diye. Fotokopinin yani kağıt üzerinde ruhsatın geldiği kısma yaz şu şahıs şu bankadan araç için kredi başvurusunda kullanacaktır diye. Başka hiçbir şey için kullanamaz böylece. Ben kimlik fotokopisi verirken bile üzerine ne için kullanılacaksa onun için verildiğini not düşerim. Ki o iş için kullanılır daha sonra o iş dışında kullanılamaz.

Sen adamla notere gidip satışı verdiğinde beraber bankaya gidip paranı alacaksın olup bitecek. Adam Antalya'dan müşteri yöneticisine talimat versin kredi onaylanınca yanına arabayı almaya gelince burada bir bankadan parayı çekersiniz. Kredi onaylanırsa açılacak kredi hesabına yatacak para önce çünkü.

benim çekindiğim nokta ruhsat fotokopimi yollarsam, başka bir şeyde kullanır mı değil ki...

siz de yazmışsınız satış olmadan parayı vermez diye.

adamın bankası Antalyada, satış sonrası nasıl bir garantim olabilir ki ?

mantıklı...

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Kredi onaylandıktan sonra satışın yapılması gerekiyor krediyi kullanabilmek için. Bizim banka için konuşursam benim şubeden onaylanan krediyi başka şubeden kullandırabiliyoruz. Aracın plakası değişmeyecekse aynı gün halledebilirsiniz. Plaka değişecekse rehin konabilmesi için plakanın çıkması gerekiyor. Siz bankanın şehirdeki şubesine gidip kredinin onaylanıp onaylanmadığını teyit edin, gerekirse yazı isteyin bankadan. Ondan sonra satışı yapıp krediyi kullanıp paranızı alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

satışı yaptım, adamın da kredisi çıktı, hesabına yattı.

bana göndermez ise ne yapacağım ?

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Ben zamanında kredili araç satmıştım, yanlış hatırlamıyorsam banka alıcının kredi çekmeye uygun olduğunu ve noter evrakı ile gidilmesi durumunda paraya bloke koyacağını gibi birşey belirtmişti. Ben alıcıdan para almadan, satış sözleşmesi ile gittim. Banka parayı alıcıya değil satıcı olan yani benim hesabıma yatırmıştı diye hatırlıyorum. Ancak emin değilim.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

benim çekindiğim nokta ruhsat fotokopimi yollarsam, başka bir şeyde kullanır mı değil ki...

siz de yazmışsınız satış olmadan parayı vermez diye.

adamın bankası Antalyada, satış sonrası nasıl bir garantim olabilir ki ?

mantıklı...

Ne demek ne garantisi adam talimat verecek buradaki bankadan çekecek parayı. Engin arkadaş ta söylemiş aynı şeyi.

satışı yaptım, adamın da kredisi çıktı, hesabına yattı.

bana göndermez ise ne yapacağım ?

Bana göndermez ise ne demek adama satışı yapınca arabayı kargo ile mi yollayacaksın adam senin yanına gelecek sonuçta. Bankadan da yazılı kağıt alıyorsun.

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Kredi bedeli müşteriye değil araç sahibine ödenir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Kredi bedeli müşteriye değil araç sahibine ödenir.

Gözünü seveyim iki saattir söylüyorum... Ama sakalımız (bankacı) yok ki dinlensin :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Merhaba,

Arabama Antalya'dan talip var. Ama kredi çekmesi gerekiyormuş. Banka, "satış sözleşmesi olmadan kredi vermem" demiş. "İstanbulda herhangi bir şubenizden çekeyim krediyi" demiş, "olmaz" demişler. Ben (doğal olarak) parayı almadan satış yapmam dedim.

Bu işler nasıl olur ? bilgisi olan var mı ?

teşekkürler.

Kişinin şartları uygunsa kredi her şehirden çekilebilir.İllaki yaşadığın yerden çekeceksin diye bir kanun yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...