İçeriğe Yönlendir

Focus II Egzozdan Çıkan Çok Aşırı Pis Koku Ve Beyaz Duman

Samet Çömez

Recommended Posts

Samet Çömez

Dizel aracım 10-12 saat çalışmadığı süre içerisinde özellikle kış aylarında ilk çalıştırdığımda egzozdan beyazımsı net görülür bir duman yaklaşık 1-1.5 dk bu süre içerisinde özellikle kapalı garajdayken garaj içerisinde nefes alınamayacak kadar sert ve pis bir koku oluyor. araç ısındıktan sonra koku ve duman düzeliyor. örneğin sabah çalıştırdım dumanı ve kokuyu aldım sonra çıktım işime gittim gün içerisinde bir daha olmuyor fakat ertesi gün uyanıp araca gittiğimde yine aynı. Lütfen müşür demeyinde yakıt deyin senin hatan veya başka bişey söyleyin müşür demeyin kafayı yedirdi rüyalarıma girdi aracın tüm müşürlerini tek tek okudum ezberledim rüyalarımda artık, saygılar :)

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

sabahları genel de kış aylarında hava soğuk oldugundan dolayı arac ısınana kadar yakıtın yanması biraz zorlaşır bu yüzden koku yapabilir sıkıntıya meal yok benim arabada aynı şeyi yapıyor

beyaz dumann da buhardan kaynaklıdır eskiler hatta beyaz duman attığı zaman araba motorun iyi olmasındandır derlerdi

dert etme müşür felan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Dizel arabalar motor soğukken beyaz duman atar normaldir ısındığı zaman tekrar eski haline döner ısındıktan sonrada atıyorsa sorun vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Çömez

sabahları genel de kış aylarında hava soğuk oldugundan dolayı arac ısınana kadar yakıtın yanması biraz zorlaşır bu yüzden koku yapabilir sıkıntıya meal yok benim arabada aynı şeyi yapıyor

beyaz dumann da buhardan kaynaklıdır eskiler hatta beyaz duman attığı zaman araba motorun iyi olmasındandır derlerdi

dert etme müşür felan

müşür psikolojimi bozdu :)

Dizel arabalar motor soğukken beyaz duman atar normaldir ısındığı zaman tekrar eski haline döner ısındıktan sonrada atıyorsa sorun vardır.

yaz aylarında asla olmuyor koku ve duman sadece kış aylarında ve ısındıktan sonrada asla olmuyor.

Katalitik konvertör gidiyorum diyor olabilir..

aman hocam kalbim sıkıştı bi an.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

müşür psikolojimi bozdu :)

yaz aylarında asla olmuyor koku ve duman sadece kış aylarında ve ısındıktan sonrada asla olmuyor.

aman hocam kalbim sıkıştı bi an.

Gerek yok kalbinizin sıkışmasına benim ilk kışı geçirdik fiestayla ilk gördüğümde bende demiştim yandık yağ yakıyor diye sonra sordum bütüün arabalarda normalmiş :) pis koku ise size öyle geliyodur bana mis gibi kokuyor :D

Yorum bağlantısı
Samet Çömez

Kızdırma Bujisi kontrol edildimi ?

henüz edilmedi, sabah kontagı takıp kademe II'ye getirdiğimde tüm ışıklar sönüyor onlardan 7-8 sn sonra kızdırma bujisi ışığı sönüyor sonra marşa basıyorum

Yorum bağlantısı
Emre Aslan

Yakıt kaynaklı olabilir.Başka benzinlikten yakıt alıp denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Emre GÜNGÖR

benim araçta ilk çalıştığında egzozdan mazot püskürtüyor

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

benim araçta ilk çalıştığında egzozdan mazot püskürtüyor

Sudur o su...

Yorum bağlantısı
Samet Çömez

Sudur o su...

:D

Yakıt kaynaklı olabilir.Başka benzinlikten yakıt alıp denediniz mi?

yakıttan oldugunu düşünmüyorum, farklı yerlerden alıyorum ama sanırım soguklardan

Yorum bağlantısı
Samet Çömez

Müşür işte müşür,müşürrr :):p aha da üç defa dedim..

:D

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Araçta çekiş düşüklüğü yada başka bir durum var mı?

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Aynı sorun bendede vardı enjektör temizliği yaptırdım sorun çözüldü.O dediğin koku mazot kokusu tam yanmıyor heralde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...