Ümit Mavigöz 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Merhaba arkadaşlar; bagaj kapağım uzun süredir açılmakta kararsız kalıyordu artık ne anahtardan nede konsoldaki düğmeden açilıyor... sizce yapmam gereken nedir ? Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Bende de aynı sorun vardı kendiliğinden düzeldi bi anda..Ama sıkıntı devam ediyosa eğer motor işlevini yitirmiştir,değişim şart.Ankara da özel yerler 1 yıl garantili 75 tl ye değiştiriyolar ama ford sevisi en az 200 çeker ufacık açma motoruna... Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Bende de aynı sorun vardı kendiliğinden düzeldi bi anda..Ama sıkıntı devam ediyosa eğer motor işlevini yitirmiştir,değişim şart.Ankara da özel yerler 1 yıl garantili 75 tl ye değiştiriyolar ama ford sevisi en az 200 çeker ufacık açma motoruna... benimkide uzun süredir bir düzeliyordu bi bozuluyordu artık tamamen gitti eğer motoru degiştirmek gerikiyorsa ben kendimde degiştirim de acaba dedim başka bir çözümü varmıdır ? Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Merhaba arkadaşlar; bagaj kapağım uzun süredir açılmakta kararsız kalıyordu artık ne anahtardan nede konsoldaki düğmeden açilıyor... sizce yapmam gereken nedir ? Bagaj açma tuşuna bastığınızda kilit bölümünden motor sesi gelip gelmediğini kontrol edin.Eğer ses gelmiyorsa motor arızalı diyebiliriz.Ama motor sesi geliyorsa mekanizmadaki pislikten dolayı çalışmıyor olabilir.Çok düşük bir ihtimal ama soketi gevşek olabilir. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Bagaj açma tuşuna bastığınızda kilit bölümünden motor sesi gelip gelmediğini kontrol edin.Eğer ses gelmiyorsa motor arızalı diyebiliriz.Ama motor sesi geliyorsa mekanizmadaki pislikten dolayı çalışmıyor olabilir.Çok düşük bir ihtimal ama soketi gevşek olabilir. mustafa bey cevabınız için teşekkür ederim seside dinledim seste kararsız kalıyor bazen geliyor bazen gelmiyor ama geldigi zamanda bagaj açılmıyor bu hafta sonu o bölümü komple sökmeyi düşünüyorum... eğer sökersem ne gibi bi bakım önerirsiniz... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 wd-40 sıkın Başka da birşeye gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 mustafa bey cevabınız için teşekkür ederim seside dinledim seste kararsız kalıyor bazen geliyor bazen gelmiyor ama geldigi zamanda bagaj açılmıyor bu hafta sonu o bölümü komple sökmeyi düşünüyorum... eğer sökersem ne gibi bi bakım önerirsiniz... Mekanik bölümü kirli ise önce WD-40 ile temizleyip kuruttuktan sonra yine WD-40 ile yağlayabilirsiniz.Yalnız motorun olduğu yerdeki dişlilere Wd-40 uygulamayın.Söktüğünüz zaman motoru da kontrol edersiniz dişlilerde herhangi bir sorun var mı diye.Motorda sorun yoksa temizlik ve yağlama dan sonra sorun çözülecektir. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 wd 40 anlık yağlama yapar ki kendisi zaten gaz yağıdır. sonra uçar gider. kendim kullanıyorum anlık temizleme özelliği vardır.Temiz bir yüzeye uygulanırsa yağlama özelliği vardır.İyi sonuçlar alıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Muhtemelen içindeki motor arızalı.. Benim ilk aldığımda çalışmıyordu 115 tl verip kendim değiştirdim. Sorun kalmadı.. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Muhtemelen içindeki motor arızalı.. Benim ilk aldığımda çalışmıyordu 115 tl verip kendim değiştirdim. Sorun kalmadı.. uvvv pahalıymış yaa tofaş kapı motoru alsak uymaz mı yaa :D Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 uvvv pahalıymış yaa tofaş kapı motoru alsak uymaz mı yaa :D İçindeki motoru uydururum diyorsanız neden olmasın ama uyacağını pek sanmıyorum.İkinci bir alternatif mekanizmayı sökün içindeki motora benzer bir motor bulup takabilirsiniz.aynısını bulmak zor iş 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Benim eski aracın(tipo) bagaj kilit motoru için 4 sene önce 45 TL dediler tofaş kapı kilit motorunu uydurdum(tipo'nun motorunda farklı bir başlık vardı kesip diğerine monte ettim ayakların vida yerleri tutmuyordu, ayaklarının oturacağı sac parçaya 2 tane delik deldim) oldu. Çıkma motor "0" TL, işçilik bedavadan ucuz... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 uvvv pahalıymış yaa tofaş kapı motoru alsak uymaz mı yaa :D Ben içine farklı motor takıp denedim ama tutmadı. Orjinalini istiyor araba ne yapacan çaresiz.. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 haftasonu einstein moduna girip ben ona bi güzellik yapıcam fotoda yüklerim artık Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 ayni sorun la bende karsilasmistim wd-40 derdime derman olmustu Yorum bağlantısı
hakan çeçen 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 uvvv pahalıymış yaa tofaş kapı motoru alsak uymaz mı yaa :D Nerde gördüm hatırlamıyorum ama birisi 10 liraya mal etmişti. Tofaş'ınkini alıp uymuştu. Sadece vida delikleri uymadığından alta başka birşey koyup yapmıştı. Bulursam koyarım buraya derken buldum http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236917-fiesta-bagaj-acma-motoru-arizasi-en-ekonomik-cozum/ Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 5 Mart 2013 Yazar Paylaş 5 Mart 2013 Nerde gördüm hatırlamıyorum ama birisi 10 liraya mal etmişti. Tofaş'ınkini alıp uymuştu. Sadece vida delikleri uymadığından alta başka birşey koyup yapmıştı. Bulursam koyarım buraya derken buldum http://www.fordclubt...ekonomik-cozum/ adamın dibisin beee sabah sabah ilaç gibi geldi işin güzel tarafı elimde fazladan, çalışan tofaş kapı motoru var Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Tofaş denemeleri ileriki zamanlarda tekrar arızlanıyormuş.Ankara da bu işi garantili 75 tl ye yapan yerler var... Yorum bağlantısı
Önder Kuru 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Tofaş denemeleri ileriki zamanlarda tekrar arızlanıyormuş.Ankara da bu işi garantili 75 tl ye yapan yerler var... Eski aracımda(yine fiat araç ama bagaj kilit motoru klasik tofaş motoru değildi) çıkma olmasına rağmen (en az 2-3 yıllık vardır) 3 yıl kullandım aracı sattım bir kez bile sorun çıkarmadı. Önemli olan motorun yerleşimi, dikey hareket ettiği için açının tam 180 derece olması ileri-geri hareketin kasıntılı çalışmaması gerekli yoksa kısa zamanda motor gider... Yorum bağlantısı
Bülent Yaman 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Ankarada nereler yapıyor bilgisi olan var mı? yer isimlerini özelden verebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 benimkide uzun süredir bir düzeliyordu bi bozuluyordu artık tamamen gitti eğer motoru degiştirmek gerikiyorsa ben kendimde degiştirim de acaba dedim başka bir çözümü varmıdır ? aynı sorun benım aracta var elektıkcıye gıtmıstım ust tepe fren ampulunu degıstırmıstım?bı baktım acılan bagaj ne ıcerden ne kumandadan acılmıyor?elektrıkcı acıp baktı yagladı?duzeldı ama bır ıkı ay sonra yenıden tekrarladı .bagaz acma motorundan cok zayıf bır ses gelıyor acaba motor mu eskıdı? sız bu sorunu nasıl hallettınız? aynı sorun benım aracta var elektıkcıye gıtmıstım ust tepe fren ampulunu degıstırmıstım?bı baktım acılan bagaj ne ıcerden ne kumandadan acılmıyor?elektrıkcı acıp baktı yagladı?duzeldı ama bır ıkı ay sonra yenıden tekrarladı .bagaz acma motorundan cok zayıf bır ses gelıyor acaba motor mu eskıdı? sız bu sorunu nasıl hallettınız? kendım soksem olurmu kolaymıdır? Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 30 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2013 aynı sorun benım aracta var elektıkcıye gıtmıstım ust tepe fren ampulunu degıstırmıstım?bı baktım acılan bagaj ne ıcerden ne kumandadan acılmıyor?elektrıkcı acıp baktı yagladı?duzeldı ama bır ıkı ay sonra yenıden tekrarladı .bagaz acma motorundan cok zayıf bır ses gelıyor acaba motor mu eskıdı? sız bu sorunu nasıl hallettınız? kendım soksem olurmu kolaymıdır? ben motoru değiştirdim kurtuldum.. el beceriniz varsa sizde yapabilirsiniz tofaş merkezi kilit motoru alın takın hatta forumda arkadaşın biri fotoğraflı olarak anlatmıştı... bulursanız daha yardımcı olur.. Yorum bağlantısı
Gökten ALPAK 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 arkadaşlar (10 liralık doğan slx arka kapı motoru) resimlerde de gördüğünüz üzere aracın orjinal soketini iptal etmeden yan keskiyle ufak bir sıyrık atarak kabloları da düzgün bağladığınıza emin olduktan(zira ters bağlarsanız motor çekmez iter) sonra aracın orjinal kapağa bağlantı sacını somun ve civatayla halatın düzgün tutabilmesi için yükseklik ayarını yaptı usta daha sonra doğan slx motorunun içinde bulunan lastiği kesip aldı bu arada unutmadan motorun ucuna taktığımız yayda orjinal eskisinden çıkan yay ANKARA OTO ADRES Örnek Sanayi Sitesi 2.Cadde No:20 OSTİM ANKARA TEL 05466650400 UYGUN FİYATA İLGİLENİRLER. Ankara Oto Tamir Ve Bakım ServisiOtomobil ve Yedek Parça DİYEREK FACEBOOKTAN ARARTTIRIRSANIZ ULAŞABİLİRSİNİZ. Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı 17 Eylül 2015 Paylaş 17 Eylül 2015 Konuyu bi hortlatalım.. WD-40 sıkın demiş bazı arkadaşlar.. Nereye sıkacağız onu tam olarak ? Benim bagaj düğmesine basınca tık-tıkırt diye çift kademeli bir ses geliyor. Ama bagaj açılmıyor. Yorumlardan wd-40'ın işe yarayacağını düşündüm ama tam olarak nereye sıkılacak anlamadım Yorum bağlantısı
Recommended Posts