İçeriğe Yönlendir

Model Tekne Yapımı

Mustafa Volkan Koca

Recommended Posts

Mustafa Volkan Koca

Merhabalar ne zamandır Aklımda olan tekne yapımına giriştim sizlerden destek alayım dedim. İnternette gezerken model teknelere gözüm ilişti hazır kit halinde teknelere baktım fiyatlar çok uçuk 300 400 hazırlar daha uçuk kendim yapayım kolay gözüküyor zaten dedim (değilmiş).

Marangoza gittim marangozcu abimizde daha önce yaptım sana kontraplak 2mm gövde için ve yan kaplama için kağıt gibi bir ağaç malzeme vereyim bundan yap dedi para almadı tamam dedik neyle yapıştırcaz ağaç tutkalı tamam abi ondanda aldık. Eve geldim planları bundum ama çok ufaktı bende kendim büyütüp çizimleri yaptım yazıcıdan çıktı aldım 50 cm yi boy olarak belirledim degobaj olmayınca kıl testere ile en üst plakayı çok zor kesebildim diğer parçalar zaten ufak tefek kesemedim gittim mukavva aldım makasla 2 kat kestim çokta güzel oldu ama kaplama kısmı tam eziyet ağaç tutkalı hiç tutmadı japon olmadı sıcak silikonla zar zor yapıştırabildim :( bunun mantığı nedir nasıl o kıvrimları yapıştırabiliriz daha önce yapanlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Buda teknem 2 günlük emeğin sonucu daha kamara kısmını ağaç kaplayacağım ama neyle yapıştırsam diye düşünüyorum.

planları çıkardığım tekne bunu yapmaya çalıştım ama nekadar benzedi bilmiyorum :)

pict0005zbl.jpg

çıkardığım planlar

559890_128975690617156_1820843482_n.jpg

734633_128975280617197_7200871_n.jpg

59730_128975287283863_1794870424_n.jpg312344_128975290617196_1948970175_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Deniz tutkalı denilen malzemeyi kullanın en sağlamı odur normal teknelerde kullanılır poleritanlıdır.Bu arada nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz amacınız suda yüzdürmek mi yoksa evde sergilemekmidir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Aslında başlangıç olarak suda yüzebilsin diyordum uzaktan kumanda kitim var boşta duran onu monte edebilirm diye düşünmüştüm ama baya bir su alcak yeri var bu yüzmez sanırım birtane daha doğru düzgün yapabilirsem ona takarım bu yapıştırıcıyı nerde bulabilirim acaba?

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Nalburlardan temin edebilirsiniz.http://www.gozdenalbur.com/POLIDOL-DENIZ-TUTKALI-500-gr,PR-168.html kavak ağacı kullanın mümkünse lazer kesim yaptırını ki kesim düzgün olsun aslında en güzeli polyesterden yapmaktır çok daha hafif olur ve yapımı daha kolaydır sadece düzgün bir kalıp gereklidir eğer bu yaptığınız model düzgün ise kalıp olarak kullanın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Sizce nasıl duruyor ilk defa yaptığım için bana göre güzel duruyor ama kalıp çıkartılırmı bilmiyorum polyester nerde yapılabilinir alt taraf olsa üstü kolay önemli olan altı halledebilmek .

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Fotoğrafalar net olmadığından birşey diyemiyorum sanayiden cam elyafı ve polyester alıp kendiniz yapıyorsunuz googl'da mevcut.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Kivrimlari kaplamayi islatarak esnek hale getirerek yapabilirsiniz. Ben omurgayi tamamen mukavvadan yapip ustunu ahsap kaplayip verniklemistim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Kivrimlari kaplamayi islatarak esnek hale getirerek yapabilirsiniz. Ben omurgayi tamamen mukavvadan yapip ustunu ahsap kaplayip verniklemistim.

Bende öyle yaptım fakat ozamanda yüzmeyecek kumanda devresi monte edip yüzdürebilceğim bişey yapmak istiyorum aslında

Fotoğrafalar net olmadığından birşey diyemiyorum sanayiden cam elyafı ve polyester alıp kendiniz yapıyorsunuz googl'da mevcut.

Teşekkürler ilginiz için

Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

piyasada kontak tutkalı veya laminant tutkalı denen tutkal var çift tarafa sürüp kurumasını bekledikten sonra ısı ile aktifleşir bir tür bali gibidir

omurgayı kavaktan veya yapı marketlerden satılan maket ahşaplarından yapabilirsin omurgayı yaptıktan sonra üzerine çapraz sargı ile kaplama uygula böylece kontrplak üretmiş olacaksın internetten kendine proje bulabilirsin kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

piyasada kontak tutkalı veya laminant tutkalı denen tutkal var çift tarafa sürüp kurumasını bekledikten sonra ısı ile aktifleşir bir tür bali gibidir

omurgayı kavaktan veya yapı marketlerden satılan maket ahşaplarından yapabilirsin omurgayı yaptıktan sonra üzerine çapraz sargı ile kaplama uygula böylece kontrplak üretmiş olacaksın internetten kendine proje bulabilirsin kolay gelsin

Planı buldum ama çok ufaktı 20cm kadar idi ben büyük olsun istedim 50cm ye çıkardım boyunu çünkü boyut küçükdükçe kaplaması daha zor olur diye düşündüm omurga postalar ufacık ufacık çıktı kesip biçemem deyip büyüttüm ölçüleri:) Alt tarafı için şimdi aklıma geldi kurumuş su kabağı kullansam olurmuki :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

hiç uğraşma ıhlamur ağacı bul ondan direkt şekillendir

Yorum bağlantısı
Misafir

Sana küçük bir işkence lazım.

Önce karbonat döküp japonu da ekleyip sıkıştırıyorsun işkence ile. Sıkılı vaziyette iken yine karbonat döküp japon ekleyebilirsin. Benim yaptığım maun onu japon tutuyor. Fakat 1 çıta 1 gecemi alabiliyor. Sabah bazen bir söküyorum tık diye atıyor :s

Çok sabır işi. Şimdilerde yapamıyorum kolay gelsin. Çizimden gitmelisin plandan yani.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Bu hobi ile ilgilenen bir arkadaşım detaylı araştırırken şahit oldum , kesimi yapılacak olan omurga parçaları tek tek numaralandırılmış,kıl testere ile kes,zımparala çok uzun ve sabır işi ama netice mükemmel :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Gürcüoglu

bu hobiye hep başlamak istemişimdir ama bilgim yok bu konuda. bizim buralarda da bu işlerle ilgilenen olmayınca sadece merak düzeyinde kalıyor :(

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Kartondan maketi yaptı iseniz üzerini cam elyafı ve reçineyle kaplayın gitsin. Taş gibi olsun..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...