İçeriğe Yönlendir

Opel Astra 1,6 Ecotech Motorda Gazda Neden Bu Kadar Çektirir

Uğur Çınar

Recommended Posts

Uğur Çınar

Opel Astra 1,6 Ecotech motorlarda gaz problemi mi mevcuttur Onur arkadaşımızın aracında yaklaşık 10k kilometre civarı oldu taktıralı takılan sistem Landirenzo marka oda servis garanti dışı bırakmıyor diye şu araçta rolanti dalganma dan başladı sorunlar her zaman gittiği serviste motor kompresyon testlerinde 9,0 9,5 civarı çıkmış sübab lar erimiş dedi güvenmeyip başka bi serviste aynı kompresyon testleri yapılıp aynı sonuçlar çıkmış servisteki sübablarda sıkıntı yokmuş dedi 4 gün uğrastıktan sonra 1900 lira masraf çıkartıp yapmış ama gaz sistemini söküp vermiş takarsan gene bu sorunlar çıkar demiş anlamadım orasını telefonda duyunca şaşırdım zaten değişen parçaları yarın yazacağım bi gaz sisatemi bu motorda bu kadar arıza çıkarta bilecek neler yapmış anlamış değilim bu yapılan masrafları landirenzo firmasında alabilme şansı doğarmı acaba gaz bu firmanın çünkü ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

çok basit olacak ancak gaz kelebeğine baktırmışmı? aynı sorun 2.0 ecotech motorda benimde başıma gelmişti. gaz kelebeği kronik bu motorlarda.

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Astra acaba kaç model? Euro 5 motor Astra 1.6larda sıkıntı olduğunu söyleyen çok. Ama 10bin kmde bir aracın supap eriteceğini zannetmiyorum...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Astra acaba kaç model? Euro 5 motor Astra 1.6larda sıkıntı olduğunu söyleyen çok. Ama 10bin kmde bir aracın supap eriteceğini zannetmiyorum...

2008 olması lazım

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Babamın aracı vardı 2008 model astra serviste takılmış landirenzo kiti vardı hiçbir sıkıntisi yoktu sadece kalkışta biraz cansizdi ...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Kardeşim keşke yapıcı bir fikrim olsa. GEçmiş olsun Osman abi ile görüştünüz mü ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aaaah Uğuuur, Vaaaaah Uğuuuuur.

Nerede güzelim noktalarıııın, virgülleriiiin... Cümlelerini çözene kadar benim yaktığım enerjiyi kim karşılayacak :p

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

motor 105 lik mi 115 lik mi?

lpg kitinden kaynaklı bir arıza olduysa önce lpgciye gidip durumu anlatmak lazımdı. bazı markalarda lpg yüzünden oluşan hasarlar garanti kapsamına alınabiliyor. ama arızanın neden kaynaklandığını vs tespit etmeleri lazım. yani tamir görecekse bunu lpg firması baştan üstlenirse, masrafı onlar karşılıyor yoksa taimr oldu gittin lpg firmasına lpgden oldu zararımı karşıla dersen kimse üstüne almaz.

geçmiş olsun ama 1900 lira üst kapak masrafı değildir bildiğin komple motor yaptırsan o para tutması lazımdı

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

motor 105 lik mi 115 lik mi?

lpg kitinden kaynaklı bir arıza olduysa önce lpgciye gidip durumu anlatmak lazımdı. bazı markalarda lpg yüzünden oluşan hasarlar garanti kapsamına alınabiliyor. ama arızanın neden kaynaklandığını vs tespit etmeleri lazım. yani tamir görecekse bunu lpg firması baştan üstlenirse, masrafı onlar karşılıyor yoksa taimr oldu gittin lpg firmasına lpgden oldu zararımı karşıla dersen kimse üstüne almaz.

geçmiş olsun ama 1900 lira üst kapak masrafı değildir bildiğin komple motor yaptırsan o para tutması lazımdı

aynen mustafa iş işten geçtikten sonra bu durumlara geldi şimdi gaz firmasını ara diyorum başıma böyle böyle geldi anlat dedim bügün arıyacak bakalım sonuç ne çıkacak çünkü motor istediği kadar nazlı olsun ama bu tip sorunlar 10k civarında çıkmaz gibi geliyor onur kardeşim resmen arabadan soğudu ne yapacak bilemiyorum ben diyorum bastır bastıra bildiğin kadar gaz firmasına

bide bazı ustalaramızın da kanı bozukluğu var sorun gaz daysa sen niye uğraşıyon gönder gaz firması yapsın illa insanları mı üzücen :( bana durumları anlatınca şok oldum bügün parçaları yazdıracam

Kardeşim keşke yapıcı bir fikrim olsa. GEçmiş olsun Osman abi ile görüştünüz mü ?

yok süha abi bakalım bu cumartesi fırsat bulursak geleceğiz yanına bakalım ilk önce gaz fırmasıyla bi irtibat kurmak lazım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Uğur'cum, tekrardan rica ediyorum. Lütfen nokta ile virgül kullan. Bir nefeste okumak zorunda kalıyoruz. İnan nefesim tükeniyor :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Uğur'cum, tekrardan rica ediyorum. Lütfen nokta ile virgül kullan. Bir nefeste okumak zorunda kalıyoruz. İnan nefesim tükeniyor :)

"Ben çok ayrılıklar gördüm, bu sebepten ayrı yazamıyorum." dersem, ne yapacaksın canım?

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
ayırırız :)
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

kusura bakma sani bi türlü alışamıyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

kusura bakma sani bi türlü alışamıyorum

Şaşırdığım, gerçekten çok düzgün, klavye türkçe'si olmadan yazıyorsun ama noktalamayı atlıyorsun :)

Neyse, alışacağını ümit ediyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Şaşırdığım, gerçekten çok düzgün, klavye türkçe'si olmadan yazıyorsun ama noktalamayı atlıyorsun :)

Neyse, alışacağını ümit ediyorum :)

inşallah , düzeliriz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

dün listetyi gördüm açıkcası şasırdım resmen rektifiye yazıyodu en başta

üst kapak contası

gaz kelebeği hortumu

subab bagası 16 adet

gaz kelebeği boğazı (çıkma)

buji

hava filtresi,yağ,yağ filtesi,antfiriz

neredeyse üst tarafı sıfırlamış ustamız bide gaz yağlama sistemli değildi aracı gaz sistemi sökük teslim etmiş ler aracın dün denediğimiz de saat gibi olmuş ama hafiften rolantı titremesi vardı

Yorum bağlantısı
Misafir

Yukarıda verdiğim linki okudunuz mu?

Tekrardan lpg sistemine dönüp Prinsin valvecare sistemini kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Yukarıda verdiğim linki okudunuz mu?

Tekrardan lpg sistemine dönüp Prinsin valvecare sistemini kullanabilirsiniz.

okudum arkadaş bu cumartesi gaz taktırdığı yere gidip konuasak ne diyecekler meraktayım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

gaz kelebek boğazı nedir? niye çıkma ile değişti, eskisi ne yapıldı?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
(düzenlendi)

gaz kelebek boğazı nedir? niye çıkma ile değişti, eskisi ne yapıldı?

eskisinde bi bilgim yokta mustafa :D sıfır 800 850 civavrıymış ondan bide anlamadığım 10k bu kadar masraf neden cıkar anlamadım mustafa bide pipolu değil yağlama sistemi yok

tarihinde Uğur Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ne pipo ne yağlama sistemi o motoru 10 binde yedirecek şeyler değil. tüm sübabların hasar alması ilginç. Gaz kelebeği ise o dediğin parça kel alaka bir şeyden dolayı masraf etmişler bence. faturanın bi kısmını o şişiriyor olsa gerek. Arkadaşın lpg ile gazlamaya gidip sürekli araç sıkıştırsa lpg ayarı yüzünden arıza ışığı sürekli yanık gezdiyse lpgden belki o sürede motor zarar görür. gerisi ya işcilik ya malzeme yada kalibrasyon hatasıdır. Çıkan sübabları görmüş mü? şuan eskisine göre çekişte fark varmı bak sanki yine rolanti ile alakalı bi sıkıntı var demişsin.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ne pipo ne yağlama sistemi o motoru 10 binde yedirecek şeyler değil. tüm sübabların hasar alması ilginç. Gaz kelebeği ise o dediğin parça kel alaka bir şeyden dolayı masraf etmişler bence. faturanın bi kısmını o şişiriyor olsa gerek. Arkadaşın lpg ile gazlamaya gidip sürekli araç sıkıştırsa lpg ayarı yüzünden arıza ışığı sürekli yanık gezdiyse lpgden belki o sürede motor zarar görür. gerisi ya işcilik ya malzeme yada kalibrasyon hatasıdır. Çıkan sübabları görmüş mü? şuan eskisine göre çekişte fark varmı bak sanki yine rolanti ile alakalı bi sıkıntı var demişsin.

işin garibi araç ta arıza ışığı yanmıyodu mustafa arada bi iki sensörde değişmiş diyodu her zaman şıkıştırmazdı arabayı ama bende anlamadım aracın önceden bi sıkıntısıda olabilir gibime geliyor.Yoksa bu kadar masraf imkansız

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o zaman sübab yiyeceği varmış yemiş :) gaza yoracaz diye kasmaya da gerek olmayabilir :) Lpg iyidir iyi.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

o zaman sübab yiyeceği varmış yemiş :) gaza yoracaz diye kasmaya da gerek olmayabilir :) Lpg iyidir iyi.

aynen can dır lpg :D mustafa ama şu an adam gazı söküp öyle vermiş öyle kullanıyolar :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

lpg işine girmemiş mekanik usta lpg sevmez. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...