İçeriğe Yönlendir

Yağ Markası Konusundaki Çekincelerim...

Onur Bilseloğlu

Recommended Posts

Onur Bilseloğlu

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar,

İş hayatı oldukça yoğun sabah 6'dan akşam 8'e kadar evde değilim ve işyerindeki internet bağlantısındaki kısıtlamalardan dolayı foruma ulaşamıyorum. Bir tek telefondan ulaşırdım onu da yoğunluktan elime alamıyorum ama takipteyim :)

Çalıştığım şirket arabamın bakım ve onarımı karşılıyor ve kamyon-tır ve otobüslere koyduğumuz yağ markasının tedarikçisinden 5-30 yağ aldım. Markasını yazmamda umarım sakınca yoktur, PRİSTA. Distribütörü GULF-TEXACO ve PRİSTA getirtiyor.

Şu anda bakım yapılmayı bekleyen bir adet Mondeo, 7lt. PRİSTA 5-30 yağ ve bujilerim, filtrelerim var. Bu yağı özel araçlarında kullanan var mı?

Muhteviyatı benim hiç şaşmadığım Mobil ve Castrol'den farklı mıdır? Bu kalitede veya fiyat grubunda bir yağ (ki kalitesine durduk yerde laf atmak istemem, bir sıkıntısını görmedim) aracımda bir probleme yol açar mı?

Şimdiden paylaşacağınız tecrübe ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

bende ilk kez,duydum ismini.şimdi baktımda bir çok,çeşiti var 5w30 yağın.ford için uygun olanı (PRISTA® ULTRA ENERGY 5W-30) imiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Markası önemli değil, ben sürekli kullandığım yağı değiştirmezdim... Yapısal farklılıkları değiştiği için etkileri de değişiyor.. Yağ yakmayan aracınız yağ yakmaya başlayabilir..

Yorum bağlantısı
Serkan Önder
(düzenlendi)

buda içeriği.

ktfv9.jpg

ktfwg.jpg

tarihinde Serkan Önder tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

farkı mutlaka vardır da ne kadar vardır bunu söylemek mümkün değil, 50-60 TL lik bir mobile nazaran bu riski ben almazdım

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yağ mobil'dir.

ve maceraya gerek yoktur :)

Olay budur ve evde hazır tutulmalıdır :)

bjW6T8J.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cüneyt Şenyürek

mobilin 4 lt fiyatı nedır

Yorum bağlantısı
Misafir

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar,

İş hayatı oldukça yoğun sabah 6'dan akşam 8'e kadar evde değilim ve işyerindeki internet bağlantısındaki kısıtlamalardan dolayı foruma ulaşamıyorum. Bir tek telefondan ulaşırdım onu da yoğunluktan elime alamıyorum ama takipteyim :)

Çalıştığım şirket arabamın bakım ve onarımı karşılıyor ve kamyon-tır ve otobüslere koyduğumuz yağ markasının tedarikçisinden 5-30 yağ aldım. Markasını yazmamda umarım sakınca yoktur, PRİSTA. Distribütörü GULF-TEXACO ve PRİSTA getirtiyor.

Şu anda bakım yapılmayı bekleyen bir adet Mondeo, 7lt. PRİSTA 5-30 yağ ve bujilerim, filtrelerim var. Bu yağı özel araçlarında kullanan var mı?

Muhteviyatı benim hiç şaşmadığım Mobil ve Castrol'den farklı mıdır? Bu kalitede veya fiyat grubunda bir yağ (ki kalitesine durduk yerde laf atmak istemem, bir sıkıntısını görmedim) aracımda bir probleme yol açar mı?

Şimdiden paylaşacağınız tecrübe ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Onur, yağ bir motor için önemli bir madde olduğu için, parasını cebinden verip değiştirebilirsin. Çok tutan birşey değil sonuçta. Geri kalanları zaten şirket karşılıyor. Toplam bakım maliyeti içerisinde, yağın sana maliyet oranı kadar, zaten arabanı şirket için değil şahsın için de kullanmışsındır.

Ben olsam böyle düşünürdüm. Yine de iş, araba ve para senin. Senin dediğin olacak.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

mobilin 4 lt fiyatı nedır

Genelde 70 tl. gibi bir fiyatı olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...