İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım :)

Yavuz Gencay

Recommended Posts

Serkan Danış

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Çok güzel Maşallah aracınız. :nazar:

Yorum bağlantısı
Kadir Tatar

Hayırlı olsun... Güle güle kullanın... :nazar:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
:nazar: maşaAllah allah kazadan beladan saklasın.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Süper görünüyor, detaylı fotoğraf isteriz :nazar:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Önder bunu çok sevdi :wub:

hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız inşallah.

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Bakıyorum da fordcular vw markasını seviyorlar ve imkanı olan da satın alıyor. Bu gidişle çoğu ford sahibi ileri de vw sahibi olacak gibi görünüyor.

Aracın hayırlı olsun bu arada :flowers:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı olsun, dışlamak ne kelime, vw kısmımız bile var bizim. :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hayırlı olsun :nazar: ww sevmez biri olarak bu aracı çok seviyorum.Bırak bekar olmayı bebek olmasa düşünebileceğim bir araçtı.Çok yağuşuklu bir araç.Yakıt ne alemde acaba.

tsi da sorun var gibi, 5.20 d leri aynamdan göremiyorum ki :D

Hangisiyle :fiuw:

Yorum bağlantısı
Guest Bahattin Savrin

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Detaylı foto hepimizi memnun edecektir. :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun.Allah Kaza bela vermesin.vw en güzel aracı biri bu diğeri passat cc :)

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

hayırlı olsun . turbo kompresör dediğiniz twin turbo galiba.

Twin turbo değil. Kompresör gücünü motordan alan bir sistem, klima gibi. Turbo ise egzos gazının tahrikiyle çalışan bir sistem. Twin turbo denilen şey genelde V motorlarda kullanılan iki ayrı turbodur. Atıyorum 8 silindirli motorun 4 üne 1 turbo diğer 4 üne 1 turbo takılıyor. Twin turbo dan kasıt budur. Turbo kompresör de iki farklı sistem birbirinden ayrı olarak motoru yelliyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

twin turbo benim bildiğim arka arkaya kaskat bağlı turbodur aynı manifolt üzerine bağlı dediğiniz ayrı manifoltlardan oluşur.. compressor dediğimiz bildiğimiz mecedes compressor turbo basıncını krankdan alan sistem değilmidir.?

Kompresör mercedesteki sistem, twin turbo benim bildiğim şöyle. 4 silindirli bir motordaki 4 adet ekzos çıkından ikisi bir turboyu diğer ikisi başka bir turboyu hareketlendirir. 8 silindirli motorda da mesela 4'erli olarak paylaştırılır. Hatta 16 silindirli bugatti de eksoz manifoltları 4 lü olarak ayrılır ve 4 turbo vardır. Sonuç olarak twin turboda 2 turbo vardır ve ikiside birbirinden bağımsız çalışır. En azından ben böyle biliyorum.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

hayırlı olsun . turbo kompresör dediğiniz twin turbo galiba.

hayır twin turbo aynı ölçülere güce sahip iki adet turbanın olması. kompresör destekli dememin sebebi turbo belli bir üst devirden sonrasında açılıyor diğer alt devirlerdeki gücü arttırmak içinde kompresör mevcut

Süper görünüyor, detaylı fotoğraf isteriz :nazar:

abi inşallah özel olarak fotoğraf koyucam ama şuan elimdeki fotolar öylesine çekilmiş bir boya koruma işleminden sonra inşallah prof bi çalışma yapıcaz :)

---------------

iyi dilekleri için herkese çok çok teşekkür ederim :blush::flowers:

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Kazası belasız, VWclubtr ye hoşgeldiniz :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

bu nedir o zaman?

Bu sistem twin turbo ile ilgili bir sistem değil, cascade denilen sistemdir. Seri bağlı yapılmış, extrem motor güçlerinde kullanılır.

VW, rölanti, 4000 devir arası süpercharger, daha üst devirlerde turbocharger kullanır.

Twin turbo olan sistemler de, alt devirlerde daha hızlı dolum ve ekonomi için ufak turbo, üst devir ve güç için ise büyük turbo kullanılır. İkisininde bağlantıları paralel, vgt komutları farklıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

bu wv grubundaki çift kırmızı üç kırmızı olayı çift turbo olayı değil yani? bu fotoğraftaki olay değil.

Kırmızılar, Turbonun büyüklüğü, yazılımın farkı, enjektörün farkı ile değişen güçleri simgeliyor.

3 kırmızı: 2.5 litre 170 ps

2 kırmızı: 2.5 litre 130 ps

1 kırmızı: 1.9 litre 109 ps

Yeni nesil motorlarla;

2.litre motorlar; 210 ps 'e kadar çıkıyor

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

Çok güzel araç Yavuz,güle güle kullan inşallah.. :nazar:

Ama stock'ları Ecoboostu tokatlayamiyor.. :biggrin:

erkan abi bende ecobostlarla sonuc ne olur merak ediyodum açıkcası varrsa istanbulda bir ecoboost bir deniyelim :))

hazır stokken :D çünkü 2 3 aya 250hp ye çıkartıyorum :ohooh:

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

biri sanırım yakıtı sormuş yakıtım şehir içi makul kullanımda 80 90 gidersem 6.0 6.5 litre biraz daha atak kullanırsam 1 1.5 litre artıyo çok basar çok yüklenirsem 10 litreye çıkıyor :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Maşallah.Çok beğendiğim bir araç. Gerçekten bayılıyorum.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.... :nazar:

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

tamam. bir yerde birisi sağlam sallıyormuş demekki. eyvallah.

Sonuç olarak sciroccoda twin turbo yok :)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

2 Araçta tamamen stock olursa focus yiyor.. :),

Test edildi onaylandı.. :D

nerdeyken yiyiyor acaba? baştan sona önde gideceğini sanmıyorum. Başta scirocco alır sonlarda focus geçer gibi geliyor bana. Çünkü scirocco 1500-1750 devir arasında max torka çıkıyor kalkışta daha avantajlıdır bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...