İçeriğe Yönlendir

Çakmaklık Şarj Aletini Yaktı

Gökhan Efiloğlu

Recommended Posts

Ümit Mavigöz

pahalı bişey olmasa gerek

markasına ve opsiyonlarına göre degişiyor 20 tl den başlar 2.000 tl ye kadar gider...

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

tamamdır ümit en kısa zamanda alıp ölçücem

çakmaklığın artısı eksisi varmı acaba çakmak kısmının eğer yoksa ışık çekerken soketleri yanlış taktıysa çakmakta sıkıntı olmaz ama şarj eletinde artı eksi olduğu için ters voltaj yakmış olabilir ...mantıklımı ...

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

tamamdır ümit en kısa zamanda alıp ölçücem

aynen kardeşim ölç bi ona göre yine konuşalım.. ama şunuda sormak istiyorum şarj aletlerinin ikisininde bozuk olma ihtimali varmıdır malum Made İn Chına

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tüm arabalarda olduğundan da fazla Connectin elektrik sistemine sonradan takılan cihazlar sorun çıkartabilir, çıkarma riski yüksektir. duman çıkartan apartalr neye aitti, vesile ile voltaj sabittir, sigortaayı ikiye yarsak bile fazla olamz

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

tüm arabalarda olduğundan da fazla Connectin elektrik sistemine sonradan takılan cihazlar sorun çıkartabilir, çıkarma riski yüksektir. duman çıkartan apartalr neye aitti, vesile ile voltaj sabittir, sigortaayı ikiye yarsak bile fazla olamz

çaglar abi düşüncem yüksek olması değil düşük olması...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

düşük de gelmez, ancak çakmaklığa takılan kısım iyi bir markaya ait değilse ufak gelir, ark yapar, duman mı çıktı cihaz mı yandı, soket mi yandı, cihaz ne idi?

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

düşük de gelmez, ancak çakmaklığa takılan kısım iyi bir markaya ait değilse ufak gelir, ark yapar, duman mı çıktı cihaz mı yandı, soket mi yandı, cihaz ne idi?

üstad sensin abi gelmez diyosan gelmez :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Abi ben sigortanın voltajı yüksek diye tahmin ediyorum. Voltaj yüksek olduğundan akım yüksek gelince sigorta atmıyordur bence

sigortanın voltajının yüksek olması ne demek? Arabadaki voltaj sabittir ... sigortalarda kullanılan değerler de A cinsindendir.

Ben duman çıkması olayını arabanın şarj aletini çakmak olarak sanıp yakmaya çalışması olarak algıladım. Şarj aletlerini başka bir araçta denediniz mi ?

Öyle bir şey olamaz. Evin duvarındaki prizinize hep ısıtıcı taktıktan sonra bilgisayar taktığınızda ısıtıcı sanıp bilgisayarı yakmaya çalışır mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

ÇAkmaklık üzerine takılan artı ve eksi kabloları ayrı ise muhtemelen çakmak konnektörlerine ters bağlandı. Artı ve eksi ters giriyor çakmklığa takılan nesneye.

Çakmaklığın kendi ısıtıcısı rezistanstır ertı eksi fark etmez.

Bağlantları kontrol edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

sigortanın voltajının yüksek olması ne demek? Arabadaki voltaj sabittir ... sigortalarda kullanılan değerler de A cinsindendir.

Öyle bir şey olamaz. Evin duvarındaki prizinize hep ısıtıcı taktıktan sonra bilgisayar taktığınızda ısıtıcı sanıp bilgisayarı yakmaya çalışır mı?

Yazdığım gibi bilmiyordum Abi, öğrendim çalışma mantığını ben çakmağı araba ısıtıyor sanıyordum, kendisi ısıtıyormuş anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

aynen kardeşim ölç bi ona göre yine konuşalım.. ama şunuda sormak istiyorum şarj aletlerinin ikisininde bozuk olma ihtimali varmıdır malum Made İn Chına

yok krdeşim ya çalışıyodu canavar gibi bazı çin malları baya sağlam çıkıyo ..:)

abı içinden duman cıktı şarj aletinin yanı yandı

ÇAkmaklık üzerine takılan artı ve eksi kabloları ayrı ise muhtemelen çakmak konnektörlerine ters bağlandı. Artı ve eksi ters giriyor çakmklığa takılan nesneye.

abi bende aynen bu tespiti yaptım teşekkürler...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

çakmaklık universaldir, ucu artı, dışı eksi :s

Ona gelen kabloyu kesip yer değiştirirsen..

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

evet abiler bugün sorunu çözdüm çakmaklığın uçlarını yanlış bağlamışım sokete, bugün konsolu söktüm soket girişlerini değiştirdim connim canavar gibi şarj etti ...dün yürüttüğümüz mantık tuttu ...saygılar ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

yok abi bildiğin şarj aleti telefonun ...ama hallettim ...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yani şarj aletini üreten, artıyı yanlış yere mi bağlamış?

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

hayır abi ben torpidoya ışık çekmiştim çakmaklıktan, alırken soketleri sökmüştüm takarken yönleri yanlış takmışım artı eksi ters olmuş o yüzden yanmış şarj aletleri bugün düzelttim yönlerini yeni şarj aleti aldım düzgün çalışıyo şuan ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aşırı güç geliyor. Sigortanızı kontrol edin abi.

bilmeden kesin gibi konuşmayalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Valla nasıl bir teknoloji ile çalıştığını bilmiyorum ama aklıma şu geldi :D

1.42 :D

:D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

parazit filtresi lazım hazır satılan yer var mıydı kendimiz mi sarmalıyız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

evet abiler bugün sorunu çözdüm çakmaklığın uçlarını yanlış bağlamışım sokete, bugün konsolu söktüm soket girişlerini değiştirdim connim canavar gibi şarj etti ...dün yürüttüğümüz mantık tuttu ...saygılar ...

Gökhan baştan bunu söyleseydin ya :) Ben çakmaklığı söktüm deseydin çözüm çok daha kolay olurdu. Servet Abi tebrik etmek az kalır seni ama yinede tebrik ediyorum.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...