Ümit Mavigöz 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 pahalı bişey olmasa gerek markasına ve opsiyonlarına göre degişiyor 20 tl den başlar 2.000 tl ye kadar gider... Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 10 Mart 2013 Yazar Paylaş 10 Mart 2013 tamamdır ümit en kısa zamanda alıp ölçücem çakmaklığın artısı eksisi varmı acaba çakmak kısmının eğer yoksa ışık çekerken soketleri yanlış taktıysa çakmakta sıkıntı olmaz ama şarj eletinde artı eksi olduğu için ters voltaj yakmış olabilir ...mantıklımı ... Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 tamamdır ümit en kısa zamanda alıp ölçücem aynen kardeşim ölç bi ona göre yine konuşalım.. ama şunuda sormak istiyorum şarj aletlerinin ikisininde bozuk olma ihtimali varmıdır malum Made İn Chına Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 tüm arabalarda olduğundan da fazla Connectin elektrik sistemine sonradan takılan cihazlar sorun çıkartabilir, çıkarma riski yüksektir. duman çıkartan apartalr neye aitti, vesile ile voltaj sabittir, sigortaayı ikiye yarsak bile fazla olamz Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 tüm arabalarda olduğundan da fazla Connectin elektrik sistemine sonradan takılan cihazlar sorun çıkartabilir, çıkarma riski yüksektir. duman çıkartan apartalr neye aitti, vesile ile voltaj sabittir, sigortaayı ikiye yarsak bile fazla olamz çaglar abi düşüncem yüksek olması değil düşük olması... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 düşük de gelmez, ancak çakmaklığa takılan kısım iyi bir markaya ait değilse ufak gelir, ark yapar, duman mı çıktı cihaz mı yandı, soket mi yandı, cihaz ne idi? Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 düşük de gelmez, ancak çakmaklığa takılan kısım iyi bir markaya ait değilse ufak gelir, ark yapar, duman mı çıktı cihaz mı yandı, soket mi yandı, cihaz ne idi? üstad sensin abi gelmez diyosan gelmez Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Abi ben sigortanın voltajı yüksek diye tahmin ediyorum. Voltaj yüksek olduğundan akım yüksek gelince sigorta atmıyordur bence sigortanın voltajının yüksek olması ne demek? Arabadaki voltaj sabittir ... sigortalarda kullanılan değerler de A cinsindendir. Ben duman çıkması olayını arabanın şarj aletini çakmak olarak sanıp yakmaya çalışması olarak algıladım. Şarj aletlerini başka bir araçta denediniz mi ? Öyle bir şey olamaz. Evin duvarındaki prizinize hep ısıtıcı taktıktan sonra bilgisayar taktığınızda ısıtıcı sanıp bilgisayarı yakmaya çalışır mı? 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 ÇAkmaklık üzerine takılan artı ve eksi kabloları ayrı ise muhtemelen çakmak konnektörlerine ters bağlandı. Artı ve eksi ters giriyor çakmklığa takılan nesneye. Çakmaklığın kendi ısıtıcısı rezistanstır ertı eksi fark etmez. Bağlantları kontrol edin. 2 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 sigortanın voltajının yüksek olması ne demek? Arabadaki voltaj sabittir ... sigortalarda kullanılan değerler de A cinsindendir. Öyle bir şey olamaz. Evin duvarındaki prizinize hep ısıtıcı taktıktan sonra bilgisayar taktığınızda ısıtıcı sanıp bilgisayarı yakmaya çalışır mı? Yazdığım gibi bilmiyordum Abi, öğrendim çalışma mantığını ben çakmağı araba ısıtıyor sanıyordum, kendisi ısıtıyormuş anladığım kadarıyla. Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 10 Mart 2013 Yazar Paylaş 10 Mart 2013 aynen kardeşim ölç bi ona göre yine konuşalım.. ama şunuda sormak istiyorum şarj aletlerinin ikisininde bozuk olma ihtimali varmıdır malum Made İn Chına yok krdeşim ya çalışıyodu canavar gibi bazı çin malları baya sağlam çıkıyo .. düşük de gelmez, ancak çakmaklığa takılan kısım iyi bir markaya ait değilse ufak gelir, ark yapar, duman mı çıktı cihaz mı yandı, soket mi yandı, cihaz ne idi? abı içinden duman cıktı şarj aletinin yanı yandı ÇAkmaklık üzerine takılan artı ve eksi kabloları ayrı ise muhtemelen çakmak konnektörlerine ters bağlandı. Artı ve eksi ters giriyor çakmklığa takılan nesneye. Çakmaklığın kendi ısıtıcısı rezistanstır ertı eksi fark etmez. Bağlantları kontrol edin. abi bende aynen bu tespiti yaptım teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 çakmaklık universaldir, ucu artı, dışı eksi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 çakmaklık universaldir, ucu artı, dışı eksi Ona gelen kabloyu kesip yer değiştirirsen.. Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 evet abiler bugün sorunu çözdüm çakmaklığın uçlarını yanlış bağlamışım sokete, bugün konsolu söktüm soket girişlerini değiştirdim connim canavar gibi şarj etti ...dün yürüttüğümüz mantık tuttu ...saygılar ... 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 el yapımı mıydı çakmaklığa takılan aparat ? ? ? Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 yok abi bildiğin şarj aleti telefonun ...ama hallettim ... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 yani şarj aletini üreten, artıyı yanlış yere mi bağlamış? Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 11 Mart 2013 Yazar Paylaş 11 Mart 2013 hayır abi ben torpidoya ışık çekmiştim çakmaklıktan, alırken soketleri sökmüştüm takarken yönleri yanlış takmışım artı eksi ters olmuş o yüzden yanmış şarj aletleri bugün düzelttim yönlerini yeni şarj aleti aldım düzgün çalışıyo şuan ... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Aşırı güç geliyor. Sigortanızı kontrol edin abi. bilmeden kesin gibi konuşmayalım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Valla nasıl bir teknoloji ile çalıştığını bilmiyorum ama aklıma şu geldi 1.42 :D :D Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 geçmiş olsun Bak bakalım neler demiş bu ihtiyar http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241449-cakmaklik-sarj-aletini-yakti/page__view__findpost__p__1878985 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 parazit filtresi lazım hazır satılan yer var mıydı kendimiz mi sarmalıyız? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 (düzenlendi) evet abiler bugün sorunu çözdüm çakmaklığın uçlarını yanlış bağlamışım sokete, bugün konsolu söktüm soket girişlerini değiştirdim connim canavar gibi şarj etti ...dün yürüttüğümüz mantık tuttu ...saygılar ... Gökhan baştan bunu söyleseydin ya Ben çakmaklığı söktüm deseydin çözüm çok daha kolay olurdu. Servet Abi tebrik etmek az kalır seni ama yinede tebrik ediyorum. ÇAkmaklık üzerine takılan artı ve eksi kabloları ayrı ise muhtemelen çakmak konnektörlerine ters bağlandı. Artı ve eksi ters giriyor çakmklığa takılan nesneye. Çakmaklığın kendi ısıtıcısı rezistanstır ertı eksi fark etmez. Bağlantları kontrol edin. 11 Mart 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts