İçeriğe Yönlendir

Araç Ses Izolasyonu

Erden Yenice

Recommended Posts

Erden Yenice

Arkadaslar sanırım fordların hepsinde bu sorun mevcut. özellikle dizellerde içeriye baya bir ses geliyor. bunu engellemek için ses izolasyonu yaptırmak istiyorum. İzmirde bu işi yapan bilindik bir yer varmı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bahsettiğiniz şey çok geniş açılımlı, yabi aracın altına pütür sıkmak ta izolasyon, benim gibi arkadaşlarında aracı her yerini sökerek yaptığı şeylerde izolasyon.

Sizin istediğiniz nedir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erden Yenice

hangisi daha verimli ve ucuz olursa o benim için yeterlidir. siz hangisini önerirsiniz? kendi yaptıgınız izolasyonda resim vb varmı?

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Dizel motor sesini engellemek pek mümkün değil. Bu işle profesyonel olarak uğraşan Ziebart gibi markalar bile yol ve tekerlek sesinde azalma olacağını iddia ediyorlar.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Motor sesi için aslında tasarım ile ilgili bir sorun var bir türlü kesemedik, hatta yol ve lastik sesi kesilince motor sesi daha çok duyulmaya başlandı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erden Yenice

Maşallah Allah nazardan saklasın kazasız belasız insallah. bende bu gidişle cam yünü ile izolasyon yapacam sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Motor sesi için aslında tasarım ile ilgili bir sorun var bir türlü kesemedik, hatta yol ve lastik sesi kesilince motor sesi daha çok duyulmaya başlandı.

hüseyin abi motor sesini bende komple izalasyon ve çamurluklara izalasyon yaptıktan sonra tek kalan o . onun için tek alternatif ön göğüslüğü sökmek. oda biraz ağır olur. ama olursa %90 sesiz bir tdci olur...

Maşallah Allah nazardan saklasın kazasız belasız insallah. bende bu gidişle cam yünü ile izolasyon yapacam sanırım.

cam yünü ile sadece ısı etkenini çözersiniz oda yapılabiliceğiniz bölgeler belli.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
hüseyin abi motor sesini bende komple izalasyon ve çamurluklara izalasyon yaptıktan sonra tek kalan o . onun için tek alternatif ön göğüslüğü sökmek. oda biraz ağır olur. ama olursa %90 sesiz bir tdci olur...

cam yünü ile sadece ısı etkenini çözersiniz oda yapılabiliceğiniz bölgeler belli.

Gögüslügü bende sökmek istiyorum ama montaji genelde geçmeli sökmeye sökerim Ama takmak sorun olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Gögüslügü bende sökmek istiyorum ama montaji genelde geçmeli sökmeye sökerim Ama takmak sorun olabilir

aynen abi sökmesine sökülürde nasıl takılır onu hiç bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

aynen abi sökmesine sökülürde nasıl takılır onu hiç bilmiyorum.

Cünkü seri üretim ayagina tüm vida sistemleri yerini geçme sistemine birakti bir kere sökünce bit daha takilmiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Eğer aracınız Titanium harici bir paketse ve motor koruma kapağı mevcut değilse, motor sesini azaltmak için bu kapağı almakla işe başlayabilirsiniz.

2005 model Focus için Turkay Bey'in eklemiş olduğu resimlerden alıntı yaptım.

9c43f615.jpg

579a7a32.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Benzinliye uyar mı?

Bildiğim kadarıyla benzinli Focuslarda yok ve gerek duyulmuyor. Motor dizel kadar gürültülü değil, böylece maliyetten de tasarruf yapılmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Erden Yenice

peki kapı içleri taban vs izolasyonu için hangi malzemeyi kullanmam gerek?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Erden Bey,

Forum içinde arama yaparsanız bu konu ile iligli malzeme bilgileri bir çok kereler paylaşılmıştı göreceksiniz, resimli ve daha detaylı bilgilere bu şekilde ulaşabilirsiniz.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Dilekci

focus 2 dizel arabalarımızda yol sesi ön lastiklerden geliyor ben tabana focal bam malzemesi ve üzerine firex sünger yapıştırdım özellikle su seslerini yağmurlu havalarda bayağı kesti ama ön lastik sesleri hala var. acaba serviste ön göğsü söktürüp bu motor yalıtım süngerlerinden ek olarak yapıştırılsa ( ön göğüs sacına iç taraftan ) yol sesini kesebilirmiyiz

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

focus 2 dizel arabalarımızda yol sesi ön lastiklerden geliyor ben tabana focal bam malzemesi ve üzerine firex sünger yapıştırdım özellikle su seslerini yağmurlu havalarda bayağı kesti ama ön lastik sesleri hala var. acaba serviste ön göğsü söktürüp bu motor yalıtım süngerlerinden ek olarak yapıştırılsa ( ön göğüs sacına iç taraftan ) yol sesini kesebilirmiyiz

Bunu hangi servis yapar bilmiyorum. :)

Standart dışı bir işlem çünkü bir arıza değil.

Deli işi yani.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Motor sesinin kesemezsiniz, göğsü söksenizde hem birşey yapamazsınız hemde yapsanızda işe yaramaz, zaten yeterince yalıtım var, motor sesinin kesme fikrini unutun, kesin ve net :)

Ancak motor koruma kapağınız yoksa ve takılıyorsa bunu alabilirsiniz, sesi çok az olmakla beraber azıcık boğuklaştırıyor.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Motor sesinin kesemezsiniz, göğsü söksenizde hem birşey yapamazsınız hemde yapsanızda işe yaramaz, zaten yeterince yalıtım var, motor sesinin kesme fikrini unutun, kesin ve net :)

bu focuslar için geçerli değil mi ali abi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ford un tüm arabaları için geçerli :)

Ford standartı,

Biz motor sesini önleyememişsek kimse önleyemez. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Bizim fiestaların göğüslüğünü söksek yalıtım yapsak motor sesi azalmaz mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Benim C4 tede motor sesi yok , tekerlek yuvarlanma sesi var gibi .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...