Erden Yenice 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Arkadaslar sanırım fordların hepsinde bu sorun mevcut. özellikle dizellerde içeriye baya bir ses geliyor. bunu engellemek için ses izolasyonu yaptırmak istiyorum. İzmirde bu işi yapan bilindik bir yer varmı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Bahsettiğiniz şey çok geniş açılımlı, yabi aracın altına pütür sıkmak ta izolasyon, benim gibi arkadaşlarında aracı her yerini sökerek yaptığı şeylerde izolasyon. Sizin istediğiniz nedir? 1 Yorum bağlantısı
Erden Yenice 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 hangisi daha verimli ve ucuz olursa o benim için yeterlidir. siz hangisini önerirsiniz? kendi yaptıgınız izolasyonda resim vb varmı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 hangisi daha verimli ve ucuz olursa o benim için yeterlidir. siz hangisini önerirsiniz? kendi yaptıgınız izolasyonda resim vb varmı? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/235531-kirmizi-arabamiz/ buradan bakınız. 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 izolasyon istiyorsanız bunun ucuzu yok. baştan söyliyim. aşağıda görüldüğü gibi buda benim araca yalıtım yaparken. biz kendimiz yaptık mal. dir vs dir 350 - 400 tl maliyeti oldu. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/234211-fiestam-bir-numaraarabami-seviyorum/page__st__40 Yorum bağlantısı
Ali Özgen 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Dizel motor sesini engellemek pek mümkün değil. Bu işle profesyonel olarak uğraşan Ziebart gibi markalar bile yol ve tekerlek sesinde azalma olacağını iddia ediyorlar. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Motor sesi için aslında tasarım ile ilgili bir sorun var bir türlü kesemedik, hatta yol ve lastik sesi kesilince motor sesi daha çok duyulmaya başlandı. 2 Yorum bağlantısı
Erden Yenice 13 Mart 2013 Yazar Paylaş 13 Mart 2013 Maşallah Allah nazardan saklasın kazasız belasız insallah. bende bu gidişle cam yünü ile izolasyon yapacam sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Motor sesi için aslında tasarım ile ilgili bir sorun var bir türlü kesemedik, hatta yol ve lastik sesi kesilince motor sesi daha çok duyulmaya başlandı. hüseyin abi motor sesini bende komple izalasyon ve çamurluklara izalasyon yaptıktan sonra tek kalan o . onun için tek alternatif ön göğüslüğü sökmek. oda biraz ağır olur. ama olursa %90 sesiz bir tdci olur... Maşallah Allah nazardan saklasın kazasız belasız insallah. bende bu gidişle cam yünü ile izolasyon yapacam sanırım. cam yünü ile sadece ısı etkenini çözersiniz oda yapılabiliceğiniz bölgeler belli. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 hüseyin abi motor sesini bende komple izalasyon ve çamurluklara izalasyon yaptıktan sonra tek kalan o . onun için tek alternatif ön göğüslüğü sökmek. oda biraz ağır olur. ama olursa %90 sesiz bir tdci olur...cam yünü ile sadece ısı etkenini çözersiniz oda yapılabiliceğiniz bölgeler belli. Gögüslügü bende sökmek istiyorum ama montaji genelde geçmeli sökmeye sökerim Ama takmak sorun olabilir 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Gögüslügü bende sökmek istiyorum ama montaji genelde geçmeli sökmeye sökerim Ama takmak sorun olabilir aynen abi sökmesine sökülürde nasıl takılır onu hiç bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 aynen abi sökmesine sökülürde nasıl takılır onu hiç bilmiyorum. Cünkü seri üretim ayagina tüm vida sistemleri yerini geçme sistemine birakti bir kere sökünce bit daha takilmiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Eğer aracınız Titanium harici bir paketse ve motor koruma kapağı mevcut değilse, motor sesini azaltmak için bu kapağı almakla işe başlayabilirsiniz. 2005 model Focus için Turkay Bey'in eklemiş olduğu resimlerden alıntı yaptım. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Benzinliye uyar mı? Bildiğim kadarıyla benzinli Focuslarda yok ve gerek duyulmuyor. Motor dizel kadar gürültülü değil, böylece maliyetten de tasarruf yapılmış oluyor. Yorum bağlantısı
Erden Yenice 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 peki kapı içleri taban vs izolasyonu için hangi malzemeyi kullanmam gerek? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Erden Bey, Forum içinde arama yaparsanız bu konu ile iligli malzeme bilgileri bir çok kereler paylaşılmıştı göreceksiniz, resimli ve daha detaylı bilgilere bu şekilde ulaşabilirsiniz. 14 Mart 2013 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Dilekci 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Motor sesi için aslında tasarım ile ilgili bir sorun var bir türlü kesemedik, hatta yol ve lastik sesi kesilince motor sesi daha çok duyulmaya başlandı. focus 2 dizel arabalarımızda yol sesi ön lastiklerden geliyor ben tabana focal bam malzemesi ve üzerine firex sünger yapıştırdım özellikle su seslerini yağmurlu havalarda bayağı kesti ama ön lastik sesleri hala var. acaba serviste ön göğsü söktürüp bu motor yalıtım süngerlerinden ek olarak yapıştırılsa ( ön göğüs sacına iç taraftan ) yol sesini kesebilirmiyiz Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 focus 2 dizel arabalarımızda yol sesi ön lastiklerden geliyor ben tabana focal bam malzemesi ve üzerine firex sünger yapıştırdım özellikle su seslerini yağmurlu havalarda bayağı kesti ama ön lastik sesleri hala var. acaba serviste ön göğsü söktürüp bu motor yalıtım süngerlerinden ek olarak yapıştırılsa ( ön göğüs sacına iç taraftan ) yol sesini kesebilirmiyiz Bunu hangi servis yapar bilmiyorum. Standart dışı bir işlem çünkü bir arıza değil. Deli işi yani. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 (düzenlendi) Motor sesinin kesemezsiniz, göğsü söksenizde hem birşey yapamazsınız hemde yapsanızda işe yaramaz, zaten yeterince yalıtım var, motor sesinin kesme fikrini unutun, kesin ve net Ancak motor koruma kapağınız yoksa ve takılıyorsa bunu alabilirsiniz, sesi çok az olmakla beraber azıcık boğuklaştırıyor. 26 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Motor sesinin kesemezsiniz, göğsü söksenizde hem birşey yapamazsınız hemde yapsanızda işe yaramaz, zaten yeterince yalıtım var, motor sesinin kesme fikrini unutun, kesin ve net bu focuslar için geçerli değil mi ali abi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Ford un tüm arabaları için geçerli Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Ford un tüm arabaları için geçerli Ford standartı, Biz motor sesini önleyememişsek kimse önleyemez. 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bizim fiestaların göğüslüğünü söksek yalıtım yapsak motor sesi azalmaz mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Benim C4 tede motor sesi yok , tekerlek yuvarlanma sesi var gibi . Yorum bağlantısı
Recommended Posts