İçeriğe Yönlendir

Güç Hattı Parazit Önleyici

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

telefon kitimin audio bağlantısına usb girişinden parazit sızıyor. eski 302 mercedes otobüslerde orta dalga radyo dinlerkenki jarrrrnnn diye muhtelemen alternatör sesini duyuyorum. toroidden sarmalı güç hattı filtresi lazım. ( ses hattı değil) . ass marka 75 liraya giddigidiyorda sahibindende mevcut? başka bilen duyan alan kullanan satılan yeri bilen var mı?

teşekkürler

bu arada kite çakmaklıktan almaktan da vazgeçtim orta üst torpidonun içine delik açıp oraan sigorta paneline kablo indirdim ordan elektrik aldım. ama parazit önceden de vardı yani aynı adaptör kalitesiz ve audio ile power telefona usb den giriyor ikisi birlikte. ordan sızıyor haliyle. güç vermezsem parazit yok. yani temiz. kitten çok memnunum bir ara resmini çekerim.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Hocam, telefon kitinin audio bağlantısına şesesinden 100k direnç ile arabanın şasesine bağlayın.

Sonra beslemeye 2 tane 10.000 uf 35 veya 63 volt kondansatör paralel bağlayın ve de besleme önune filtre bobinleri oluyor yani akü ile telefon kit arasına artı kabloya seri bobin bağlayın, bu 3 işlemi yapınca ses duymamanız lazım ( alıntıdır :) )

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

fusion :)

motorola razor aldık malum. cama yapışan ve soketle geçen araç kiti var. şak diye geçiyor ve telefonun üzerindeki usb şarj portundan ayrıca audio da çıkarıyor bu audio usb kablosunun içinden şarj cihazının oraya gidiyor ordan dişi 3.5 mm ile çıkış yapıyor. onu alıp aux in e bağlıyorsun. dolaysıı ile camdan aşağı inen tek kablo var o da şimdi torpido üst bölmesine giriyor. orijinal gibi oldu yani. çakmak da serbest kaldı. ortada kablo kalmadı. kiti takar takmaz telefon araç moduna giriyor ekran felan değişiyor speaker dan görüşür hale geliyor vs vs.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yarın gidiyorum, dükkanı kapatıp diplomamı yakıyorum. çıkan ateş üzerinde et pişireceğim :)

Hocam, bizimle eğlenmiyon değil mi :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hocam, telefon kitinin audio bağlantısına şesesinden 100k direnç ile arabanın şasesine bağlayın.

Sonra beslemeye 2 tane 10.000 uf 35 veya 63 volt kondansatör paralel bağlayın ve de besleme önune filtre bobinleri oluyor yani akü ile telefon kit arasına artı kabloya seri bobin bağlayın, bu 3 işlemi yapınca ses duymamanız lazım ( alıntıdır :) )

nunu çapraz sarılı bobin keser de kim satıyor? direnç ve kondansatör bir yere kadar keser evet. ama sıfırlamaz.

Yarın gidiyorum, dükkanı kapatıp diplomamı yakıyorum. çıkan ateş üzerinde et pişireceğim :)

Hocam, bizimle eğlenmiyon değil mi :yes:

nasıl ya?

ne yapacağımı biliyorum da hazır satılıyorsa 25 30 liraya alayım diye soruyorum ;)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

uzaya mekik mi yolluyoruz :s , floresan almalı, mavidişten tüm mp3 ler ekranda :dance3:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

floresanda youtube izleyip igo dan navigasyon yapıp trafik durumunu kontrol edebiliyor muyduk?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ben konferans dinlemeye başladım araçta. ders felan.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

floresanda youtube izleyip igo dan navigasyon yapıp trafik durumunu kontrol edebiliyor muyduk?

direksiyonu bile tutmadan gidiyordu, zaten tutsam da o kafasına göre gidiyordu, tut , tutma aynı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bu sesi bozar bence. güç hattında olmalı . bu aspirin gibi seninki. işe yarar ama hastalığa çözüm değil.

direksiyonu bile tutmadan gidiyordu, zaten tutsam da o kafasına göre gidiyordu, tut , tutma aynı :D

otopilot vaziyeti. vesile ile tekneye otopilot almıştım suya düşersem alır başını gider diye korktum kullanmadım sattım.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

bu sesi bozar bence. güç hattında olmalı . bu aspirin gibi seninki. işe yarar ama hastalığa çözüm değil.

Tizleri yani yüksek frekansı kesiyor, parazit de böylece kesinlikle bitiyor, malum parazit yüksek frekans. Ses sistemlerinde %100 çalışıyor ama ses kalitesi de azalıyor. Araç kitinde tizi azaltması iyi bile olabilir cızırtı falana kalmaz
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

ne yapacağımı biliyorum da hazır satılıyorsa 25 30 liraya alayım diye soruyorum ;)

Diyorum işte :)

hocam tek çare, dc/dc tam izalaysonlu konverter. 3-5 watt yeter.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hocam kesmeyecektir, Aracın eksi hattın da parazit dolanır daima. Millet artı da zanneder .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...