Murat DEMİRHAN 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Arkadaşlar merhabalar.Yazlık lastik alacağım için küçük çaplı bir danışma ve arştırma yaptım bu sebebden sizlerinde fikirlerini alayım dedim. Pirelli cinturato 195 60 15 yakıt:F yoltutuşu:E ses:71 db fiyat 174-182 aralığı değişiyor. Goodyear efficientgrip 195 60 15 yakıt:B yoltutuşu:B ses:66 db fiyat 170 tl civarı Michelin energy saver 195 60 15 yakıt:C yoltutuşu:A ses:70 db fiyat 200tl civarı Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Verdiğiniz değerler üzerine çok düşünülecek birşey yok sanırım.. Sorunun cevabıda sorunun içinde Yorum bağlantısı
İsa Köse 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Arkadaşlar merhabalar.Yazlık lastik alacağım için küçük çaplı bir danışma ve arştırma yaptım bu sebebden sizlerinde fikirlerini alayım dedim.Pirelli cinturato 195 60 15 yakıt:F yoltutuşu:E ses:71 db fiyat 174-182 aralığı değişiyor. Goodyear efficientgrip 195 60 15 yakıt:B yoltutuşu:B ses:66 db fiyat 170 tl civarı Michelin energy saver 195 60 15 yakıt:C yoltutuşu:A ses:70 db fiyat 200tl civarı Buradaki A-F değerleri bildiğimiz enerji verimliliği değerleri ise Pirelli ne kötüymüş! Goodyear hem sessiz, hem tasarruflu hem iyi yol tutuyor bu durumda. Yorum bağlantısı
Murat Bal 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Neden bu üç lastik ? Başka lastiklere de bakmanızı tavsiye ederim. Ör: Continental, Yokohama, Bridgestone.. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Buradaki A-F değerleri bildiğimiz enerji verimliliği değerleri ise Pirelli ne kötüymüş! Goodyear hem sessiz, hem tasarruflu hem iyi yol tutuyor bu durumda. Bununla alakalı bir çalışma yapmıştım forumda konusu var... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241557-lastik-etiket-bilgileri/page__p__1882721#entry1882721 2 Yorum bağlantısı
Semih Saner 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 lassa impetus bana göre mükemmel ,,hem yumuşak hem sessiz.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Yokohama C drive ı da incelemeleriniz içine almanızı tavsiye ederim Yorum bağlantısı
İsa Köse 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) 2007 yılında aldığım Bridgestone Turanza ER300'lerden memnundum fakat değişme vakti geldi sanırım. En sessizinden ben de almak istiyorum bu aralar. Şu etiket işi iyi olmuş. Daha kolay mukayese yaparız böylece. 14 Mart 2013 tarihinde İsa Köse tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 lassa impetus bana göre mükemmel ,,hem yumuşak hem sessiz.. lassa impetus kullandım.Doğru güzel lastik fakat hem çok ses hemde diğerlerine göre daha kısa ömürlü. Neden bu üç lastik ? Başka lastiklere de bakmanızı tavsiye ederim. Ör: Continental, Yokohama, Bridgestone.. Aslında bu 3 lastiğe kadar epey bir geniş yelpazede düşündüm fakat eleye eleye 2 ye inmiştim.Mehmet abi prelliyide bir araştır deyince değerleri yazayım mukayese edlim dedim.Tavsiye ettğiniz lastiklerden sağdece continantele bakmadım birde onu inceleyim. Yokohama C drive ı da incelemeleriniz içine almanızı tavsiye ederim Teşekkürler Tahir bey.Tavisyeniz üzeri yokahama lastiği araştırdım şimdi.ffakat A,B,C Gibi karşılaştırma skalası koymamışlar. Fiyatta ise diğerleri ile paralel. Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 2007 yılında aldığım Bridgestone Turanza ER300'lerden memnundum fakat değişme vakti geldi sanırım. 2007 mi? Oh my god!! 6 yılda o lastik taş gibi olmuştur herhalde.. Bence vakti epey geçmiş Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Murat bey,konunuzu ilgili başlık altına aldım.Burada hemen hemen tüm lastik markalarının kullanıcı yorumları var.Bu bölüm size daha faydalı olur. Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 Continental premiumcontact 5 şimdi araştırdım:Yakıt:C Yol tutuş:A Ses:71db fiyat 160tl Aslında olabilecek bir lastik fiyat performans değerlendirilmesi yapıldığında.Bununla goodyear arasındayım.Sanırım cumartesi lastiğimi alacağım bakalım.Hayırlısı olur İnşallah.Herkese teşekkür edrim.Umarım bana faydalı olduğu kadar forum arkadaşlarımada faydalı olmuştur. Murat bey,konunuzu ilgili başlık altına aldım.Burada hemen hemen tüm lastik markalarının kullanıcı yorumları var.Bu bölüm size daha faydalı olur. Pardon Tahir bey.İnanın alışkanlık olmuş direk gidip alakasısız yerde konuyu açmışım.Sonra farkettim ama iş işten geçmişti.Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO) 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 2007 yılında aldığım Bridgestone Turanza ER300'lerden memnundum fakat değişme vakti geldi sanırım. En sessizinden ben de almak istiyorum bu aralar. Şu etiket işi iyi olmuş. Daha kolay mukayese yaparız böylece. Lastiklerinizi aşınma sınıra ulaşmadıkları sürece 5 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak 5 yıldan sonra, her yıl mutlaka kontrolünü yaptırmalısınız. 10uncu yılda* ise artık lastiklerinizle vedaşlaşma ve kendinize yeni lastik alma zamanı. *Lastikleriniz bu zamana kadar aşınmadığı ve size herhangi bir sorun çıkarmadığı sürece, evet, onları lastik üreticilerine göre 10 yıl kullanabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 bu ebat hatta aynı araç için arkadaşıma efficientgirp aldık ancak önemli hatırlatma "efficientgrip performance" modelini aldık. o da çok araştırmıştı ve bana sorduğunda iki marka vardı aklında zaten. conti 5 bence de güzel lastik ama bence ankara ikliminde (nevşehiri bilmiyorum) goodyear az farkla da olsa birinci lastiktir. diğer taraftan aracı limitlerinde kullanmıyorsanız ne alırsanız alın farketmez. petlas'ı çok destekliyorum mesela. kötü lastikler çok sattıkça, iyi lastiklerin fiyatları indiğinden biz daha iyisini daha ucuza alabiliyoruz Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 petlas'ı çok destekliyorum mesela. kötü lastikler çok sattıkça, iyi lastiklerin fiyatları indiğinden biz daha iyisini daha ucuza alabiliyoruz Demekki neymiş ; şuan gereğinden ve hakettiğinden fazla para verip alıyormuşuz bu lastikleri... Demekki daha ucuzada satılabilirmiş... Demekki fiyatlara çok aldanmamak gerekiyormuş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 vesile ile bu lastik üstü değerlendirme notlarını, üreticiler kendi test sonuçları üstünden yapıştırıyorlar 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Bu hangi pirelli acaba?Çünkü p1 de yakıt C ,yol tutuş B, ses69 desibel görünüyor Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO) 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Energy Saver yol tutuş A mı ? Michelin Energy Saver'ın ıslak zeminde kavrama (frenleme mesafesi) B olarak belirtilmiştir. Bu lastiğin diğer performanslarıyla ilgili değerlendirmeleri görmek isterseniz eğer buyurun sayfayı sizinle paylaşayım : http://www.rezulteo-lastik.com.tr/michelin-lastikler/energy-saver-lastik/deneme-test-1564 Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Demekki neymiş ; şuan gereğinden ve hakettiğinden fazla para verip alıyormuşuz bu lastikleri... Demekki daha ucuzada satılabilirmiş... Demekki fiyatlara çok aldanmamak gerekiyormuş kesinlikle katılıyorum. e o zaman niye ucuz fiyatına kanıp dandik lastik alıyorsunuz Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 kesinlikle katılıyorum. e o zaman niye ucuz fiyatına kanıp dandik lastik alıyorsunuz BİM genel müdürü der ki biz zengin müşteriye değil, Akıllı müşteriye hitap ediyoruz Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 BİM genel müdürü der ki biz zengin müşteriye değil, Akıllı müşteriye hitap ediyoruz vestelin yan markası geldi aklıma regaldi sanırım o hesap. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 bu arada rezulteo'yu beğendim ilk bakışta. çok farklı bir yaklaşıma sahipler. bilgilendirici ama seçim motoru yanlış çalışıyor. - ebat girilen bölümde yük ve hız endeksi girilmeden seçim yapılmıyor. farklı lastik kullanma tercihim olabilir. - aynı kısımda girdiğiniz değerden daha iyileri de kapsamda olmalı ancak bu da yok. sadece girdiğiniz değerlerle arıyor. tercih edeceğim bir site olabilir ileride. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts