İçeriğe Yönlendir

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Hakkında Yardım

Umut Bayrak

Recommended Posts

Umut Bayrak

Merhaba..

Müzikteki ritme göre yanıp sönen led sistemi yapmak istiyorum. Elimde aşşağıdaki şemalar mevcut fakat tip 31 adlı parçayı bulamıyorum. Ankara'da nerede bulunabilir? Yada bu sistemi bilgisayara yapmanın başka yolu var mı?

l2hwl.jpg

l2hyl.gif

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

bunların hazırları var. ama el emeği başka tabi ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şemaya göre bağladığınızda transistörün base'si, olası yüksek ses genliğinde delinecek ve collector ile kısa devre olacak. Ledler üzerinden Base uçuna geri gelen gerilim, ses kaynağınıza zarar verecek. Veya zayıf ses sinyali geldiğinde transistorun 0.7 volttan daha fazla yükselmeyen base ucu nedeni ile ses kaynağı aşırı yüklenip bozulacaktır

Şöyle yapın, base ile ses kaynağı arasına 1kohm direnç bağlayın. Transistör olarak bdx53 kullanın ( piyasada sabil). Daha güzel olur.

Hatta, base ile emiter arasına 10 mf 16 volt kondansatör bağlarsanız daha yumuşak yanan led strobunuz olur.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Hoparlöre gelen + ve - uclarına bağlayarak daha mı kolay oluyor forumda birileri öyle bişeyler yapmıştır sanırım yada bu kadar uğraşıp emeğiniz boşa gitmesin diye söylüyorum.

Yorum bağlantısı
Umut Bayrak

Şemaya göre bağladığınızda transistörün base'si, olası yüksek ses genliğinde delinecek ve collector ile kısa devre olacak. Ledler üzerinden Base uçuna geri gelen gerilim, ses kaynağınıza zarar verecek. Veya zayıf ses sinyali geldiğinde transistorun 0.7 volttan daha fazla yükselmeyen base ucu nedeni ile ses kaynağı aşırı yüklenip bozulacaktır

Şöyle yapın, base ile ses kaynağı arasına 1kohm direnç bağlayın. Transistör olarak bdx53 kullanın ( piyasada sabil). Daha güzel olur.

Hatta, base ile emiter arasına 10 mf 16 volt kondansatör bağlarsanız daha yumuşak yanan led strobunuz olur.

Tavsiyeniz için teşekkürler ama ankarada bu tip elektronik parçaları satan yerlerde bulamadım ama tip 31 alınca dediğiniz gibi yapacağım

Hoparlöre gelen + ve - uclarına bağlayarak daha mı kolay oluyor forumda birileri öyle bişeyler yapmıştır sanırım yada bu kadar uğraşıp emeğiniz boşa gitmesin diye söylüyorum.
cevabınız için teşekkürler deneyeceğim
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır
:) gençliğimde her müzik setinde hatta araçlara takılan eko'larda mutlaka vumetre olurdu :) hey gidi günler hey :)
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Ben yapmıştım benim yaptığımda amfi şart şerit led alıp basın + - ucuna bağlıyorsunuz bu kadar gerisi koyver müziği basa göre yansın ama tabi devre ile daha güzel sonuçlar alınır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tavsiyeniz için teşekkürler ama ankarada bu tip elektronik parçaları satan yerlerde bulamadım ama tip 31 alınca dediğiniz gibi yapacağım

cevabınız için teşekkürler deneyeceğim

Konya sokakta yok mu yani..

Yorum bağlantısı
Umut Bayrak

Konya sokakta yok mu yani..

Ben konya sokağa kendim gitmedim bir abim benim için gitti o bulamamış

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben konya sokağa kendim gitmedim bir abim benim için gitti o bulamamış

Orada mutlaka vardır.Yanlış yerlere sormuştur.Çıktısını alın gösterin mutlaka bilirler.Pasaj içlerine bakılmalı.

Yorum bağlantısı
Umut Bayrak

Orada mutlaka vardır.Yanlış yerlere sormuştur.Çıktısını alın gösterin mutlaka bilirler.Pasaj içlerine bakılmalı.

Teşekkürler bir ara gidip arayacağım.

Yorum bağlantısı
Misafir

Servet ustamın tavsiyelerini asla kulak ardı etmeyin. :good1: Bdx53 ve tavsiye edilen diğer parçalar daha iyi seçim olur.

Tip31 bulamaması imkansız gibi bişi.Muhtemelen yol kenarındaki dükkanlara sormuştur.Yıldırım elktronikte bolca bulabilirsiniz.Bu iş için bu devre ile uğraşmayın derim.Emeginiz boşa gider.Entegre vumetre kullanın led sayısı ve hassaslık daha iyi olur.Fakat tam olarak nerde kullanacaksınız bu önemli tabiki.

Yorum bağlantısı
Misafir

Entegre vumetreden yada her lede 1 transistörlü şemadan şasılmasın.Devredeki uygulama yüksek güçlerdeki anfilere eh iştelik bir uygulama olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Umut Bayrak

Öncelikle konuya cevap vererek bana yardıncı olan herkese teşekkürler.

Konya sokakta aradığım parçayı buldum ve sistemi yaptım forumdaki herkesi bilgilendirmek için yeni bir şema ve videoyu ekliyorum.5C9F07F4D6B54EF5BAE66C0D6AAD524E.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Dirençsiz çok uzun ömürlü olmaz.

Geçen şunu gördüm "aaaa" dedim. Fabrika çıkışı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

decoder: hazır yapılmışını alın

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

decoder: hazır yapılmışını alın

ocakbaşında pişmiş et yemeyi sevmem, maşa elimde, et kokusu üzerimde olmalı :mangal:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...