Sedat Can 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Arkadaşlar merhabalar, Focus 1 aracımın merkezi kilit sistemi ve bagaj açma düğmesi çalışmıyor. Sürücü tarafından anahtarla kilitleme yaptığımda 4 kapı da kilitleniyor du, ancak şimdi ne kumandadan ne de anahtarla kilitleniyor. Araç içindeki sigorta kutusundan merkezi kilit sisteminin sigortası 63 nolu sigorta görünüyor ama en son 62' ye kadar sigorta yeri var ve o da boş. Tahminim merkezi kilit ile bagaj açma düğmesinin sigortaları aynı, ancak yerini bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Benim de focus 1 var; aynen anlatıyorum ,geçen hafta bagaj açma arızasından (oto anahtarcısına ) gittim..ince bir tornavida ile( bagaj açma butonunu) köşesinden kanırtarak açtı.soketten kapagı çıkarttı....kilit saglam mı kontrol edelim dedi..soketin içinde iki kablo var,5cm lik kablo ile kabloları birbirine degdirdi,bagaj kapagı açıldı,kilit saglam dedi.....sıra geldi butonu kontrol etmeye dedi,gözle baktı,oksitlenmiş dedi,okullarda kullandıgımız (silgi) ile sildi,taktı tamamen çalıştı....dene derim,çok kolay Bu arada butonun içinde elektronik küçük devre var,onu silgi ile sildi..hatırlatma. Yorum bağlantısı
Murat Karataş 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 bende bugün kapıları kitlerken fark ettim sadece sağ ön kapı kilitlenmedi arabayı çalıştırıp söndürdüm tekrar denedim kilitlendi. arada bazen takılıyor sağ ön kilitlenmiyor neden acaba? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Arkadaşlar merhabalar, Focus 1 aracımın merkezi kilit sistemi ve bagaj açma düğmesi çalışmıyor. Sürücü tarafından anahtarla kilitleme yaptığımda 4 kapı da kilitleniyor du, ancak şimdi ne kumandadan ne de anahtarla kilitleniyor. Araç içindeki sigorta kutusundan merkezi kilit sisteminin sigortası 63 nolu sigorta görünüyor ama en son 62' ye kadar sigorta yeri var ve o da boş. Tahminim merkezi kilit ile bagaj açma düğmesinin sigortaları aynı, ancak yerini bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. sigortaya ulaşabilmek için sigorta kutusunu sökmeniz gerekiyor. sigorta tablasını sökünce ancak 63 nolu sigortayı görebilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Muhtemelen sigorta işi değildir... Bence sürücü kapı kilidi bozuk.. Yorum bağlantısı
Sedat Can 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 Mehmet bey, merkezi kilit ile bagaj aynı gün arızalandığı için her ikisinin de tek sigortaya bağlı olduğu düşündüm. Malum kış aylarında kapılar ve bagaj kilidi donuyor, muhtemelen kumandadan merkezi kilidi açınca veya bagaj açma düğmesine basınca donduğundan zorlanıp sigortayı attırmış diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Sedat Can 17 Mart 2013 Yazar Paylaş 17 Mart 2013 Öneri ve yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü, Yaşar abinin dediği gibi merkezi sigorta kutusunun arkasında, merkezi kilidin sigortası atmış, değiştirince hem merkezi kilit, hem de bagaj açma çalıştı, tekrar teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Oturak 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 slm .ah şu merkezi kilit yokmu.aracımın merkezi kilitine yapmadığım kalmadı.wd-40 falan hiç yani.kafasına göre takılıyor.bazen cok düzgün bazende deli oluyorum.sol ön kapı anahtarla manuel kitleniyor.ama manuelde acılmıyor.uzaktan kumanda ile açılıyor.buna alıştım ama....................ön kaputu tam 25 gündür açamadım.anahtarla açılmıyor.nasıl açıcam yard.olurmusunuz çok zorladım anahtar kırılacak diye korkuyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts