İçeriğe Yönlendir

Kontak Kapalıyken Turbo Bölgesinden Gelen Ses

Mehmet Karabacak

Recommended Posts

Mehmet Karabacak

Bu pazar arabanın (2007 c max 1,6 dizel ghia) iç dış temizliklerini yaptıktan sonra motor kaputunu açıp kontrollerini yapayım dedim motoru bir kaç dk çalıştırıp kontrol edip,dinledim. kontağı kapattıktan sonra. Çaydanlığın kaynamadan önceki sesine benzeyen ve yükselip bir kaç dakika devam ettikten sonra yavaş yavaş sönümlenen bir ses duydum. İnternette araştırdım ama tutarlı cevaplar bulamadım. (sanki turbo da sıkışan hava bir yerden kaçak yapıyormuş gibime geliyor. bu konudaki görüşleriniz nedir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

bence soğutma sisteminizde hava var. onun sesini duydunuz. aynı ses bendede var. umursamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Motor çalışırken gaz verip stop etmişseniz turbo dönmeye devam ettiğinden onun sesi olabilir .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Herhangi bir yerinde hava sıkışmaz turboda 2 adet pervane vardır o kadar, motor açık ilk edefa stop ettiğiniz için olabilir bu dikkatinizi şimdi çekmiştir, direksiyon pompası, iç sirkülasyon motoru da ses yapar bu anlarda

Yorum bağlantısı
Mehmet Karabacak
(düzenlendi)

Herhangi bir yerinde hava sıkışmaz turboda 2 adet pervane vardır o kadar, motor açık ilk edefa stop ettiğiniz için olabilir bu dikkatinizi şimdi çekmiştir, direksiyon pompası, iç sirkülasyon motoru da ses yapar bu anlarda

Doğru söylüyorsunuz 2 aydır kullanıyorum ilk defa kaput açık olarak dinledim; anladığım kadarıyla bu ses için normal diyorsunuz.

tarihinde Mehmet Karabacak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Karabacak
(düzenlendi)

Motor çalışırken gaz verip stop etmişseniz turbo dönmeye devam ettiğinden onun sesi olabilir .

kontağı kapatıp arabadan inmem en az 30 sn. sesi fark etmem de en az bir o kadar ve sesin süresi de 1-2 dk. sizce pervanenin dönüşü 2-3 dk kadar sürer mi? üstelik rölantide çalıştı

bence soğutma sisteminizde hava var. onun sesini duydunuz. aynı ses bendede var. umursamıyorum :)

Soğutma sistemini hiç çalıştırmadım kontrol için bir iki dk. çalıştırıp kapattım

tarihinde Mehmet Karabacak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben turbo hortumunu söküp baktım, turbo neredeyse motordan önce duruyor...Bende bir süre döner diye biliyorum, ancak benim baktığım turbo sıfır takılmıştı motora..Belki zamanla daha kolay döner hale geliyordur, bilemiyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...