Misafir 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Kokladın mı? Gülme! ciddi söylüyorum, kasayı açıp elemanlara yaklaşıp birer birer kokladın mı? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Göstergesidir. Ancak göstergeleri kapatma seçeneğine haizsiniz. Bip sesi BIOS tarafından yapılan POST (Power On Self Test) işleminin başarılı geçtiğini belirtir. Bu işlem başarılıysa işletim sistemini yükler, yoksa yüklemez. İşin uzmanı varken elbette bize söz düşmez, fakat benim dediğimi bir bakıma doğrulamışsınız, bir tecrübemin doğruluğunu göstermişsiniz, teşekkür ederim. Ben bip sesinin kapalı olabileceği ihtimalini vurgulamak istemiştim. Yavuz bey, asrock anakartımda bu sorunu çok yaşıyorum ben de. Bios pilini bitmiş olabilecei ihtimaliyle 6-7 ayda bir değiştiriyorum. Nedense yaptığım bios ayarları zaman zaman sıfırlanıyor. Boot sequence değişiyor. Default ayarlarda ısrarla hdd leri raid olarak görmek istiyor, ben raid seçeneğini non raid yaptığım zaman hdd leri görüyor. Bu konudaki bilgi ve tecrübenize ben de müracaat edebilirim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Birde, bir kablo al ve bir ucunu toparaklamaya veya kalorifer borusuna yada priz topraklamasına falan bağla, diğer ucunu anakartın metal kısımlarına 5-6 sn. kada tut, ramlere özellikle bunu yap, ekran kartıda bazen bunu yapar (bilgisayarı açtın herşey tamam ama harici ekran kartın çalışmazsa ilk önce bu yapılır), statik elektrik yükü boşaltılamalıdır, ama en başta kendi vucudunu boşalt, elini prizlerdeki topraklama tırnağına yada betona değdir, önce statik elektrik boşaltılır sonrasında bilgisayar bileşenleri kurcalanır, sen temel kuralı atlamışsın, cpu yu bile yakabilirsin. 22 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 22 Mart 2013 Yazar Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) Vatan'daki iş yapar da, bence önce psu denenmeli. Sani riske etmeden bir psu (sanırım güç kaynağı demek istedin )alacağım yine vatandan. onda neye dikkat etmek gerekir? Kokladın mı? Gülme! ciddi söylüyorum, kasayı açıp elemanlara yaklaşıp birer birer kokladın mı? Ciddi söylüyorum, kokladım mis gibi kokuyordu elemanların hepsini koklayamadım ama güç kaynağı ile ilgili sorum Sani nin alıntısı altında ama yanlış anlaşılmasın konunun piri tüm arkadaşların önerilerini bekliyorum. 22 Mart 2013 tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Ciddi söylüyorum, kokladım mis gibi kokuyordu elemanların hepsini koklayamadım ama Mis gibi kokuyorsa kesin olmamakla birlikte elektriksel bir sorun yok gibi diyebiliriz. Bir de kalın pipetlerle parçalar üzerinde yoğunlaşmayı dene, bazı yerlere ulaşmak daha kolay olur. 5-6 ay önce başıma gelmişti, bizimkinde muazzam bir yanık kokusu vardı. Ana kartta bir entegrenin parçalanmış olduğunu görmüştüm. İnşallah seninkinde böyle bir sorun yoktur. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 PSU için minimum 400watt bakın abi. Coolermaster, Thermaltake, High Power, Xilence, FSP gibi ürünlere bakının. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Göstergesidir. Ancak göstergeleri kapatma seçeneğine haizsiniz. Bip sesi BIOS tarafından yapılan POST (Power On Self Test) işleminin başarılı geçtiğini belirtir. Bu işlem başarılıysa işletim sistemini yükler, yoksa yüklemez. peki bu olay laptopta nasıl oluyor. Ciddi söylüyorum, kokladım mis gibi kokuyordu elemanların hepsini koklayamadım ama olsa da yesek 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Aynen. aynen? yani laptopta bip sesi yok demek istemiştim Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 Problem anakartta imiş. Değiştim kurtuldum. Hatta anakartın ikinci defa arızalanması nedeni ile de Güç kaynağını da değiştirdim (coolermaster 400w aldım). elim değmişken bir de akım korumalı priz dedikleri 3 lü grup prizden de aldım. Bir rahatlık çöktü üstüme Anakart ta vatandaki Gigabyte ın g41m modeli. (Dediğim gibi fazla seçenek yoktu zaten bu konuda.) Herkese Teşekkürler. Artık biiip leyen ve açılan bir bilgisayarım var 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Problem anakartta imiş. Değiştim kurtuldum. Hatta anakartın ikinci defa arızalanması nedeni ile de Güç kaynağını da değiştirdim (coolermaster 400w aldım). elim değmişken bir de akım korumalı priz dedikleri 3 lü grup prizden de aldım. Bir rahatlık çöktü üstüme Anakart ta vatandaki Gigabyte ın g41m modeli. (Dediğim gibi fazla seçenek yoktu zaten bu konuda.) Herkese Teşekkürler. Artık biiip leyen ve açılan bir bilgisayarım var yarın da dersin ki,bu pc açılırken çok bipliyo rahatsız ediyo,nasıl keserim bu sesi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Geçmiş olsun. Tavsiyem, voltaj dengeliyici priz gibi şeyler yerine, direkt UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) alınmasıdır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts