Eren Sağanak 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 97 sedan ghıa sahıbıyım.arabamda gecen hafta hafıf sılkelenmeler basladı.duz yolda sabıt hızda ılerlerken oluyo genellıkle.daha sonra ayagımı gazdan cektıgımde arac stop etmeye basladı. arıza ısıgı yaktı.bılgısayara baglattım.hava akısmetre arızası verdı.akısmetrenın fısını cektım 2-3 gun bu sekılde kullandım eskısı gıbı oldu araba.ama bu parca yapılmıssa vardır bı gorevı dıyerek gıttım yenısını aldım.baglattırdım hata kodlarını sıldırdım fakat yıne aynı sorun devam edıyor.bu arada arıza ısıgı sondu.bı sorun gozukmuyor yanı bakıldıgında arabada.benzındede yapıyor lpgdede.atesleme bobınınden yapma ıhtımalı varmı acaba.araba sıfırdan berı bızde.hıc degıstırılmedı su ana kadar atesleme bobını.fıkrı olan varsa sevınırım Yorum bağlantısı
Fatih Emre 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Benim bildiğim 97 mondeoda motor arıza ışığı yok. Bahsettiğiniz arıza ışığı nasıl bir şekle sahip? Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 Anahtar seklınde.sag tarafta arıza gosterge panellerının orda Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Anahtar seklınde.sag tarafta arıza gosterge panellerının orda Arıza ışığı bildiğim kadarıyla belli bir km yapıldıktan sonra bakım yapılması gerektiğini uyarmak için yanıyor...Kontağı 1 kademeye getirip bir toplu iğne veya bir ataç yardımı ile ışığın altındaki küçük düğmeye 10-15 saniye basılı tutulduğu zaman sönüyor... 1 Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 Evet bılıyorum nasıl sonucegını.hava akısmetreyı degıstırene kadar ne kadar denedıysem sonduremedım fakat degıstırdıkten sonra sondurmeyı denedım sondu.bende arıza oldugu ıcın yandıgını dusundum.belkıde yanlıs bılıyorumdur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Sorun maf sensörü sorununa benziyor... Ateşleme sorun olsa, daha çok motor yükte iken hissedersiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 Maf sensoru=hava akısmetre degılmı? Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Evet bılıyorum nasıl sonucegını.hava akısmetreyı degıstırene kadar ne kadar denedıysem sonduremedım fakat degıstırdıkten sonra sondurmeyı denedım sondu.bende arıza oldugu ıcın yandıgını dusundum.belkıde yanlıs bılıyorumdur. Evet,o lamba bakım ikazı... Yorum bağlantısı
Mutlu Menteşe 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 Aşırı duman varmı varsa beyaz renkte mi ? Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 Ben o sensorun yenısını aldım.su an yenısı takılı ustunde. Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 (düzenlendi) Aşırı duman varmı varsa beyaz renkte mi ? cok yogun olmasada beyaz duman var 24 Mart 2013 tarihinde Eren Sağanak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 24 Mart 2013 Yazar Paylaş 24 Mart 2013 Aşırı duman varmı varsa beyaz renkte mi ? bıraz once dıkkatlı baktım.arac ılk calıstıgında cıkıyor.dumanda degıl.buhar gıbı.ve damla damla su akıyo egzostan Yorum bağlantısı
Mutlu Menteşe 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 bıraz once dıkkatlı baktım.arac ılk calıstıgında cıkıyor.dumanda degıl.buhar gıbı.ve damla damla su akıyo egzostan bir enjektörlere aç bak bir benzin birikmesi var mı diye. Benim enjektöre giden elektrik kablosunun şase yapmasından kaynaklı bir durum vardı silkme yapıyordu hafif ordan çıktı Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 bir enjektörlere aç bak bir benzin birikmesi var mı diye. Benim enjektöre giden elektrik kablosunun şase yapmasından kaynaklı bir durum vardı silkme yapıyordu hafif ordan çıktı şimdi soyle bişeyde var.maf sensorunu degıstırmeden once arac silkeleme yapıyodu.Fişini cıkartıp bikac gun oyle gezdim.Silkelemeyi kesti.Hiçbir sorun kalmadı arabada.Yenisini alıp taktırdım.Aynı sorun yıne devam ediyor.Hatta artarak Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 (düzenlendi) bir enjektörlere aç bak bir benzin birikmesi var mı diye. Benim enjektöre giden elektrik kablosunun şase yapmasından kaynaklı bir durum vardı silkme yapıyordu hafif ordan çıktı Lpg de de yapıyor yazmış sadece enjektöre bağlı bir arıza olsa benzinde yapardı 97 sedan ghıa sahıbıyım.arabamda gecen hafta hafıf sılkelenmeler basladı.duz yolda sabıt hızda ılerlerken oluyo genellıkle.daha sonra ayagımı gazdan cektıgımde arac stop etmeye basladı. arıza ısıgı yaktı.bılgısayara baglattım.hava akısmetre arızası verdı.akısmetrenın fısını cektım 2-3 gun bu sekılde kullandım eskısı gıbı oldu araba.ama bu parca yapılmıssa vardır bı gorevı dıyerek gıttım yenısını aldım.baglattırdım hata kodlarını sıldırdım fakat yıne aynı sorun devam edıyor.bu arada arıza ısıgı sondu.bı sorun gozukmuyor yanı bakıldıgında arabada.benzındede yapıyor lpgdede.atesleme bobınınden yapma ıhtımalı varmı acaba.araba sıfırdan berı bızde.hıc degıstırılmedı su ana kadar atesleme bobını.fıkrı olan varsa sevınırım Ne zaman değişti biliyormusunuz bilmiyorum ama bu arıza buji kablosundan ve bujilerden de yapabilir. bencede dediğiniz gibi bobin kablolar ve bujilere bir bakılmalı. İyi bir elektrikçi ölçüm yapmalı. Yeni alınan sensör arızalı değilse (zaman zaman sıfır parçanında arızalı olduğu gözlemleniyor) birden fazla unsurun bir araya gelmesi olabilir ateşleme elemanlarını bir kontrol ettirin. ateşleme sorunu ise özellikle LPG de daha çok hissettirir kendisini daha şiddetli tekler yada silkeler. Bilginize. Ayrıca o anahtar şeklindeki lamba arıza kodunda yanmıyor bende aynı hataya düşmüştüm. Sanırım aracı bilgisayara bağlattığınızda bağlayan kişi reset butonuna basmıştır siz arıza kayıtları silininvce söndü sanmış olabilirsiniz. O ışık yanılmıyorsam yaklaşık 15-20 binde bir bakım için otomatik yanıyor.. 25 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 Lpg de de yapıyor yazmış sadece enjektöre bağlı bir arıza olsa benzinde yapardı Ne zaman değişti biliyormusunuz bilmiyorum ama bu arıza buji kablosundan ve bujilerden de yapabilir. bencede dediğiniz gibi bobin kablolar ve bujilere bir bakılmalı. İyi bir elektrikçi ölçüm yapmalı. Yeni alınan sensör arızalı değilse (zaman zaman sıfır parçanında arızalı olduğu gözlemleniyor) birden fazla unsurun bir araya gelmesi olabilir ateşleme elemanlarını bir kontrol ettirin. ateşleme sorunu ise özellikle LPG de daha çok hissettirir kendisini daha şiddetli tekler yada silkeler. Bilginize. Ayrıca o anahtar şeklindeki lamba arıza kodunda yanmıyor bende aynı hataya düşmüştüm. Sanırım aracı bilgisayara bağlattığınızda bağlayan kişi reset butonuna basmıştır siz arıza kayıtları silininvce söndü sanmış olabilirsiniz. O ışık yanılmıyorsam yaklaşık 15-20 binde bir bakım için otomatik yanıyor.. bujılerı 300 km once degıstırdım.motocraft marka.bujı kablolarını 6 ay once degıstırdım.orjınal aradım ozellıkle.zor buldum.hava fıltesını gecen ay degıstırdım.yanı kısacası yagı suyu tuzu herseyı normal:)sadece bobını aldıgımızdan berı hıc degıstırmedık.16 sene olmus.bı etkısı varmıdır dıye merak etmıstım 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 (düzenlendi) Doğrudur yazdığım gibi bobin yapar . Şu konuda arkadaşlar da benzeri sorunlardan bahsediyorlar işinize yarar ümit ederim ki. 25 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 Ttesekkur ederım kenan bey.ben degıstırıyım bobını,olmasa bıle eskı parcayı yenılemıs oluruz Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 25 Mart 2013 Yazar Paylaş 25 Mart 2013 Ttesekkur ederım kenan bey.ben degıstırıyım bobını,olmasa bıle eskı parcayı yenılemıs oluruz özur dılerım ısmı yanlıs soylemısım.taner bey olcaktı.kusura bakmayın 1 Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 4 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2013 bobın değişti.sorun devam ediyor.hafif silkelenmeler var giderken.cekişimde sıkıntı yok.gidişindede sıkıntı yok.sadece silkelenme olayı var.lpgde ve gazda yapıyor.varmı yardımcı olabilcek bi arkadaş Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 istanbuldasınız. bence forum ile ilgilenen bu araçları tanıyan arkadaşlara gösterseniz daha iyi olur.zaman ve para kaybınız önlenmiş olur. 1 Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 6 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2013 evet haklısınız.sureklı sehirdışı seyahatlerine cıktıgım için fazla vaktim olmuyor istanbulda.bakalım bugun yeni bi hava akışmetre aldım.değiştirip deniycem.hava akışmetrenin fişini cıkartınca araba kendine geliyor.takınca silkeleme yapıyor.anlamadım gitti Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 bobın değişti.sorun devam ediyor.hafif silkelenmeler var giderken.cekişimde sıkıntı yok.gidişindede sıkıntı yok.sadece silkelenme olayı var.lpgde ve gazda yapıyor.varmı yardımcı olabilcek bi arkadaş bu sorununuz örneğin düz yolda 2000 devirde sabitleyebildiğiniz bir hızda derken var ama gazdan ayağınızı çekince yada biraz fazla basınca düzeliyorsa belki benim dün yaşadıklarım gibi olabilir. bobinin altında rolanti motoru var onu temizletip civatalarını bir kontrol ettirin gevşekliği halinde almaması gereken bir şekilde hava alıyor (bende civatanın birisi düşmüştü). Birde herhangi bir hava hortumunda (karter havalandırma da dahil) gevşeklik var mı onlara da baktırın. Ben böyle kurtardım. Benimde bobin, buji, buji kablosu, tüm filtreler v.s. yeniydi. Kelebekle maf yeni temizlenmişti hatta rolanti motoru da yeni temizlenmişti. Ben bu sorunu araç park halinde ayağım gazda sabit tutarken silkeleme başlayınca 4 usta geçti motorun başına sesi dinleyip çözdüler. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts