Eren Sağanak 9 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2013 bu sorununuz örneğin düz yolda 2000 devirde sabitleyebildiğiniz bir hızda derken var ama gazdan ayağınızı çekince yada biraz fazla basınca düzeliyorsa belki benim dün yaşadıklarım gibi olabilir. bobinin altında rolanti motoru var onu temizletip civatalarını bir kontrol ettirin gevşekliği halinde almaması gereken bir şekilde hava alıyor (bende civatanın birisi düşmüştü). Birde herhangi bir hava hortumunda (karter havalandırma da dahil) gevşeklik var mı onlara da baktırın. Ben böyle kurtardım. Benimde bobin, buji, buji kablosu, tüm filtreler v.s. yeniydi. Kelebekle maf yeni temizlenmişti hatta rolanti motoru da yeni temizlenmişti. Ben bu sorunu araç park halinde ayağım gazda sabit tutarken silkeleme başlayınca 4 usta geçti motorun başına sesi dinleyip çözdüler. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 9 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2013 bende dusuk hızlarda yapıyor taner bey.yanı 3 vıteste kadar sıkıntılı durum.4 ve 5te sorun yok.cekısı super gaz tepkımesıde ıyı.bogulma yok.ıstanbula gelınce ustama goturup genel bı temızlık yaptırtcam(bogaz,kelebek vs.)egryı ıptal etmek ıle temızletmek arasında kaldım ama cekınıyorum bı sıkıntı cıkarırmı dıye.katalızor zaten cıkarmıstım daha onceden.su rolantı motorunuda soylıyım onuda bı kontrol etsınler.aklmızın kosesınde bulunsun 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 bende dusuk hızlarda yapıyor taner bey.yanı 3 vıteste kadar sıkıntılı durum.4 ve 5te sorun yok.cekısı super gaz tepkımesıde ıyı.bogulma yok.ıstanbula gelınce ustama goturup genel bı temızlık yaptırtcam(bogaz,kelebek vs.)egryı ıptal etmek ıle temızletmek arasında kaldım ama cekınıyorum bı sıkıntı cıkarırmı dıye.katalızor zaten cıkarmıstım daha onceden.su rolantı motorunuda soylıyım onuda bı kontrol etsınler.aklmızın kosesınde bulunsun 1 - Tarifinize göre motor fazladan hava alıyor bir yerden; yükselen hız yada devir ile kesiliyorsa hortum bağlantılarına ve hortumların durumununa (yırtık çatlak v.s.varmı diye) bakılmalı 2- Benim Egr aktif bir ara niyetlendim ama iptal ettirmedim şimdilik bir sorunum yok. Forumdaki ustalar çekişi arttırdığını yazıyorlar.(Çünkü EGR iptal edilince egzozdan dönen belli yüzde deki egzoz gazı yerine motor daha rahat yakabildiği sadece oksijeni alıyor bu da biraz çekişi etkiliyor). Motorun ve yağın temizliği açısından da öneriyorlar aslında ama dediğim gibi ben iptal ettirmedim. Çok basit bir işlem zaten bizimkiler elektronik bir sisteme bağlı olmadığı için isterseniz ustalarca kolayca iptal edilebilir. Bir ucu motorun önünde diğer ucu motorun altında bir yerde egzoza bağlı bakır bir boru. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Bir gelisme var mi?? Benzer bi sorun bendede var, dun katalitik konvertoru kontrol ettirdim temiz cikti. Carbon clean yaptirdim ama bi gelisme yok . Sabit hizda hafif silkeleme devam ediyor Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 4 Haziran 2013 Paylaş 4 Haziran 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244671-icten-yanmali-motorlarda-vuruntu/ Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 4 Haziran 2013 Paylaş 4 Haziran 2013 Sabit hızda silkeleme klima açıkken de yapabiliyor. Siz klima kapalıyken de denemişsinizdir ama hatırlatayım dedim. Klimanın gazı azalınca silkeleme yapmıştı benim Focus 1 de. 1 Yorum bağlantısı
Bahri Çar 10 Haziran 2013 Paylaş 10 Haziran 2013 bu gün itibari ile bende bu dertten kurtuldum . lpg enjetörlerim sorunlu çıktı 2000 2200 devirde silkeleme olayı tamamen ortadan kalktı araçta. İstanbul da 1 yıldır dönem dönem azalan artan sarsıntının kaynağı lpg enjeötürü çıktı. izmir de zavolli servisine aracı soktum durumu anlattım regülatörü değiştirdiler enjektörleri sökü test makinasına bağladılar enjektörlerden birinde çanak diye bir parça kırılmış o sorun yapıyormuş. geçen cumatesi bu işlemler yapıldı 1000 km yap gel dediler 1 haftada şehirler arası yolda 0-190 km hızlar arasında kullandım en ufak bir silkeleme problemi olmadı. bu bilgi umarım işinize yarar arabadaki titreme tamamen ortadan kalktı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 11 Haziran 2013 Paylaş 11 Haziran 2013 Ne mutlu size... Darısı bizim başımıza Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 12 Haziran 2013 Yazar Paylaş 12 Haziran 2013 aracım daha 70.000 kmde.ilk sahibiyiz.butun değişen parçalarını biliyorum.bende hem gazda hem benzinde yapıyor.gecen hafta cerkezkoye gittim.biraz deneme sansım oldu.ibre 200de iken bikaç dakika gittim.yağ gibi gidiyor araç.daha sonra hız sabitliyicisiyle 110a sabitledim.yine bir sorun yok.bazen rampalarda bayıldı sadece.ama gelgelelim dusuk hızda kolbastı oynuyormuş gibi gidiyorum bazen.hego,maf,bobin,buji kabloları,buji,carbon clean.hepsini yaptım.eskisi gibi olmasada yine devam ediyor.egzostan supheleniyorum.hava almıyomus gibi oluyor bazen.bikaç ay sonra dugunum var.hem maddi olarak hemde vakit bulamadıgımdan ustune dusmuyorum.Şimdilik bu sekilde kullanıyorum.ama arac surme keyfim kalmıyor sehir içinde.berbat bişey. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Arkadaslar merhaba benimde bir vuruntu sorunum var. Sizlerin bahsettigi vuruntu ile ayni mi sayilir bilemiyorum ama kisaca ozetlemeye calisayim. Araba 2. Ve 3. Viteste iken arac 3000 devirdeyken birden ayagini gazdan cekince araba frene basmis gibi ne yigiliyor. 4. Viteste bu olay rahatsizlik vermeyecek kadar az 5. Viteste ise hic yok. Ama 2. Viteste bir hayli var. Bugun bir motor ustasina goturdum hava ile ilgili biseyin iptal edilmis oldugunu soyledi ama inanin simdi ne dedigini hatirlayamiyorum. Tecrubeye ciktik 4000 5000 dvirler arasi vites gecisleri yapti buna bi gaz ayari yaptir biseyi yok duzelir dedi. Ustaya soyledim 3000 devirde cekince yapiyor diye ama o gaz ayarindan dedi bakmadi bile dedigim gibi. Gaz ayarina gittim ama yetisemedim kapanmisti. Yarin gaz ayarini yaptiracagim bakalim duzelecek mi. Sizce de gaz ayarindan midir? Ben daha buyuk bir masraf cikaracagindan korkuyorum. Ha birde debriyajdan ayagini ilk kaldirdiginda da bir sallanma soz konusu oluyor. Uzun yolda keyfine diycek yk cekme problemi falan hicbisey yok hep 5. Viteste. Ama benzine alip denemedim isin acikcasi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Arkadaslar merhaba benimde bir vuruntu sorunum var. Sizlerin bahsettigi vuruntu ile ayni mi sayilir bilemiyorum ama kisaca ozetlemeye calisayim. Araba 2. Ve 3. Viteste iken arac 3000 devirdeyken birden ayagini gazdan cekince araba frene basmis gibi ne yigiliyor. 4. Viteste bu olay rahatsizlik vermeyecek kadar az 5. Viteste ise hic yok. Ama 2. Viteste bir hayli var. Bugun bir motor ustasina goturdum hava ile ilgili biseyin iptal edilmis oldugunu soyledi ama inanin simdi ne dedigini hatirlayamiyorum. Tecrubeye ciktik 4000 5000 dvirler arasi vites gecisleri yapti buna bi gaz ayari yaptir biseyi yok duzelir dedi. Ustaya soyledim 3000 devirde cekince yapiyor diye ama o gaz ayarindan dedi bakmadi bile dedigim gibi. Gaz ayarina gittim ama yetisemedim kapanmisti. Yarin gaz ayarini yaptiracagim bakalim duzelecek mi. Sizce de gaz ayarindan midir? Ben daha buyuk bir masraf cikaracagindan korkuyorum. Ha birde debriyajdan ayagini ilk kaldirdiginda da bir sallanma soz konusu oluyor. Uzun yolda keyfine diycek yk cekme problemi falan hicbisey yok hep 5. Viteste. Ama benzine alip denemedim isin acikcasi. Erdem bey sorun benzinde de varsa tek tavsiyem bir enjektör-karbüratör tamircisine gidip sorunu çok fazla anlatmadan (gereksiz masraftan kaçınmak adına ) EGRyi devre dışı bırakmak istiyorum deyin. EGR kablosunun içine bilye gibi birşey tıkayıp olayı devredışı bırakıyorlar. böylece ayağı gazdan çekince hiç bir şekilde sarsıntı yaşamıyorsunuz.. Şiddetle tavsiye ederim. Benzinde sorun yok da sadece lpgde sorun yaşıyorsanız, lpg gaz ayarı yaptırınca düzelir. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 (düzenlendi) Aylarca binbir uğraşa rağmen çözemediğimiz " düz yolda sabit hızda silkeleme sorunun" çözümü olarak herkese şiddetle tavsiyem EGR iptalidir. Hiç bir ustaya gitmeden (zaman ve para kaybetmemek için) bir karbüratör-enjektör tamircisine gidin, Egryi devredışı bıraktırın. Araç Lpgde silkeliyor, benzinde rahat ise lpg gaz ayarı yaptırın. Araç benzindeyken bile silkeliyorsa mutlaka ilk işlem egryi devredışı bırakmak olsun. EGR yanmayan gazların tekrar motorun içine sokulup tekrar yakılmaya çalışıldığı bir sistemmiş. Egr iptali ve faydaları konusunda internette bir çok kaynak mevcut. EGR valfinin devredışı bırakılmasından sonra en belirgin olarak gazı saldığınızda meydana gelen sarsıntı kayboluyor. Sabit gazla gitmek istediğinizde meydana gelen silkeleme kayboluyor. Yakıt tüketiminde de herhangi bir artış olmadı bende. EGR iptaline ragmen düzelmeyen silkeleme sorununuz varsa ilk iş buji ve buji kablolarının değişimi olmalı, yine düzelmezse MAF sensörü temizliği. 2 Temmuz 2013 tarihinde Mehmet Eren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 12 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2013 Aylarca binbir uğraşa rağmen çözemediğimiz " düz yolda sabit hızda silkeleme sorunun" çözümü olarak herkese şiddetle tavsiyem EGR iptalidir. Hiç bir ustaya gitmeden (zaman ve para kaybetmemek için) bir karbüratör-enjektör tamircisine gidin, Egryi devredışı bıraktırın. Araç Lpgde silkeliyor, benzinde rahat ise lpg gaz ayarı yaptırın. Araç benzindeyken bile silkeliyorsa mutlaka ilk işlem egryi devredışı bırakmak olsun. EGR yanmayan gazların tekrar motorun içine sokulup tekrar yakılmaya çalışıldığı bir sistemmiş. Egr iptali ve faydaları konusunda internette bir çok kaynak mevcut. EGR valfinin devredışı bırakılmasından sonra en belirgin olarak gazı saldığınızda meydana gelen sarsıntı kayboluyor. Sabit gazla gitmek istediğinizde meydana gelen silkeleme kayboluyor. Yakıt tüketiminde de herhangi bir artış olmadı bende. EGR iptaline ragmen düzelmeyen silkeleme sorununuz varsa ilk iş buji ve buji kablolarının değişimi olmalı, yine düzelmezse MAF sensörü temizliği. ınan olsun gecen ay ben onu ıptal ettirmeye gitmiştim.fakat motor sıcak dıye ustam simdi olmaz sogukken yapmam lazım dediği için kaldı oyle.yarın en ıyısı ben onu ıptal ettiriyim.sendende duymam ıyı oldu bunu.bende sonucu buraya yazcam 1 Yorum bağlantısı
Fatih Emre 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Bu silkeleme olayını EGR'yi iptal ederek önleyemezsiniz. Sarsıntı benzinde de yapıyorsa + buji,bobin,buji kablosunu değiştirdiniz sarsıntı hala devam ediyorsa+ arıza tespit cihazı taktırıp OBD' arıza kodu olarak P0171(fakir karışım) tespit edilmiş ise motor emme manifolduna kontrolsüz hava emişi vardır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 (düzenlendi) fakir karışım vardı denilen herşeyi yaptık sorun çözülmedi, sonraki süreçte beyin cihaza bağlantı herhangi hatası çıkmadı. EGR iptaliyle sorun tamamen düzeldi... Hemde tamamen düzeldi.. 14 Temmuz 2013 tarihinde Mehmet Eren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 16 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2013 an itibariyle egr iptali yapıldı ve sorun duzeldi fakat ayagımı gazdan cekince eskisi kadar olmasada bi vuruntu yapıyor.ama silkeleme kalmadı 1 Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 Bende tün tekrar sanayiye gittim. Gaz ayarına tekrardan bir bakayım diye. Usta tecrübeye çıkınca ne hikmetse benim araba kuzu gibi oluyor. Ben geçtim direksiyona. Bende de yapmıyor. Benzin de denedim onda da yapıyordu. Gaz ayarı değil evet dediğiniz gibi EGR yi iptal etmek gerekiyor ama bir türlü fırsat bulamadım. Bu arada bunun yanında rölanti düzenleyici de bozulmuş sanırım. Onunda gösterilmesi lazım. Offf Offf zaman olsa uğraşmaya üşenmiyorum da 2 saat 2 saat kaçıp sanayiye gidiyorum ustaların gönlü olana kadar vaktim bitiyor. Bide usta bulabilmek bütün mesele kışa girmeden EGR yi iptal etmek lazım. Yakıtta inşallah bir artış olmaz. Çünkü nazar değecek arabama etrafımdaki birçok 1.6 dan bile az yakan arabama kimse inanamıyor. Bana aman alma çok yakar dediler. Şimdi biz haklıymışız dedirtmek istemiyorum kimseye. Çünkü arabamın yakıtı ilk 1 ayda gerçekten çok çok iyi. Üstüne LPG li bir araba da alamayacağım kadar performans veriyor ki en güzeli de bu bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 Bende tün tekrar sanayiye gittim. Gaz ayarına tekrardan bir bakayım diye. Usta tecrübeye çıkınca ne hikmetse benim araba kuzu gibi oluyor. Ben geçtim direksiyona. Bende de yapmıyor. Benzin de denedim onda da yapıyordu. Gaz ayarı değil evet dediğiniz gibi EGR yi iptal etmek gerekiyor ama bir türlü fırsat bulamadım. Bu arada bunun yanında rölanti düzenleyici de bozulmuş sanırım. Onunda gösterilmesi lazım. Offf Offf zaman olsa uğraşmaya üşenmiyorum da 2 saat 2 saat kaçıp sanayiye gidiyorum ustaların gönlü olana kadar vaktim bitiyor. Bide usta bulabilmek bütün mesele kışa girmeden EGR yi iptal etmek lazım. Yakıtta inşallah bir artış olmaz. Çünkü nazar değecek arabama etrafımdaki birçok 1.6 dan bile az yakan arabama kimse inanamıyor. Bana aman alma çok yakar dediler. Şimdi biz haklıymışız dedirtmek istemiyorum kimseye. Çünkü arabamın yakıtı ilk 1 ayda gerçekten çok çok iyi. Üstüne LPG li bir araba da alamayacağım kadar performans veriyor ki en güzeli de bu bence. EGR iptal edilince performans artabilir ama azalmaz bu konuda korkunuz olmasın.. Yakıtta da ecuya müdehale edilmedikçe yakıtın arttığını görmedim, eskiden benzinde 50 kuruş yakıyordum ne olursa olsun ne yaparsam yapayım 50 kuruşun üstüne çıkmıyordu sadece benzine zam gelince etkileniyordu.. Bir de benden tavsiye çok kafaya takmayın mondeo asil arabadır hallolur, yolda bırakmadıkça sanayiyi çok göstermeyin morali bozulur Hele ustaların gönlünü yapacam diye mondeonun yanında eğilip bükülmemek gerek gurur yapar, yolda performansı düşer Takmayın, bir ara EGRyi iptal ettirin keyfinize bakın, saygılar... 2 Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 EGR iptal edilince performans artabilir ama azalmaz bu konuda korkunuz olmasın.. Yakıtta da ecuya müdehale edilmedikçe yakıtın arttığını görmedim, eskiden benzinde 50 kuruş yakıyordum ne olursa olsun ne yaparsam yapayım 50 kuruşun üstüne çıkmıyordu sadece benzine zam gelince etkileniyordu.. Bir de benden tavsiye çok kafaya takmayın mondeo asil arabadır hallolur, yolda bırakmadıkça sanayiyi çok göstermeyin morali bozulur Hele ustaların gönlünü yapacam diye mondeonun yanında eğilip bükülmemek gerek gurur yapar, yolda performansı düşer Takmayın, bir ara EGRyi iptal ettirin keyfinize bakın, saygılar... Mondeo'nun asaletine şüphe yok zaten. İlk arabam Mondeo ama öylesine param buna yettiği için yada tesadüfen alınmış bir araba değil özel olarak 2 ay boyunca sırf bu arabayı aradım. Aslına bakarsanız evet dediğiniz çok doğru yolda bırakmadıkça sanayiye gitmemek gerek herkes öyle diyor. Herkesin dediğine pek kulak asmasam da kendi tecrübem de o yönde. Bi kere gidince bağımlı gibi oluyor araba. Habire bi yerlerden bişeyler çıkartıyor. Ama çok şükür ki daha motorunda bir tek antifiriz değişimi için kaput açtım. Onun dışında aksesuar kısmına el attım cam düğmesi bagaj lambası Xenon far sis farı vs gibi. Motordan yana tekleme dışında hiçbir şikayetim yok çok şükür. 180.000 e yaklaşıyor bide yağını hava filitresini falan değiştirdim mi kışa rahat girer çıkarım. Ama yine de ne olursa olsun arabada en ufak bir hata olunca çocuğum ateşlenmiş gibi oluyorum rahat edemiyorum. Vakit darlığından sanayiye gitmek zorunda kalıyor insan. Yoksa bi çoğu ustanın yaptıkları çocuk oyuncağı işe bir ton da para istediklerinde üzülüyor insan. Tabi birde usta parçayı söktüğünde altındaki tozu kiri temizlemeden geri takınca insan ben kendim sökseydim hem bide tertemiz yapardım diye keşkeleniyor insan işte. Ama artık yapabildiğimin hepsini kendim yapmaya karar verdim. Şu rölanti müşürü ve EGR yi halledeyim gerisinde Mondi ellerimde 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts