İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1.6 Ghia Benzin/Lpg'Li Almalımıyım?

Mustafa Sabanci

Recommended Posts

Ömer Türkşanlı
(düzenlendi)

Hayırlı olsun

tarihinde Ömer Türkşanlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Sabanci

teşekkürler arkadaşlar aracın tekleme sorununu LPG'ci çözdü bobin , buji kablosu ve bujiler değiştirildi LPG ayarı yapıldı sorun tamamiyle çözüldü araç 10 TL gaz ile 41 KM yol gitti bu 2'inci denemedede aynı gitti gaz litre fiyatı: 2,60 TL yani uzun lafın kısası araç km'de 0.25 krş yakıyor ve bu mukemmel bi sonuç ford focus çok yakıyor diyenler meğer hep bilinçsiz kullanıcıymış vallahi aracımdan çok memnunum yakıtı gidişi ve yol tutuşu çok güzel arkadaşlar aracın arka koltuk basamaklarındaki taban halısında yırtık var işin garip tarafı 2 taraftada var orasını nasıl tamir ettiririz komple taban halısımı değişmesi lazım yoksa?

Yorum bağlantısı
Eren Aksoy

Degişmesine geerek yok gibi hocam ya aynı renk aynı ton halı bulun yapıştırın bence güzel bi işçilik olursa pek fazla dikkat çekmez en azından bu görüntüsünden iyidir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlyas Durmuş

Benim Ford Focus 2001 1.6İ Ghia Hb Kış şartlarında 1 litre lpg ile şehiriçi 8,5 km civarı; şehirdışı 10 km yapıyor. Yazın ise şehiriçi 1 litre lpg ile 10 km; şehirdışı 11,5-12 km yol yapabiliyor. 3000 devir de yaklaşık olarak 120 km hızlı gidiliyor. Lpg kiti Landi Renzo'dur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Asil

Haftasonu da 400 km. yol yaptım aracımla, Litre fiyatını 2.180 TL.'den aldık. Km. başına 190 krş. yakmış....

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Haftasonu da 400 km. yol yaptım aracımla, Litre fiyatını 2.180 TL.'den aldık. Km. başına 190 krş. yakmış....

şehir dışımı bu fiyat.bence fazla biraz az daha az yakması lazım.ama yolun durumuna görede değişebilir.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Haftasonu bacanağım benim araçla(2006 c-max) 700 küsür km yol yaptı(600 küsür km şehirdışı 70-80 km şehiriçi) bagaj dolu ve 6 kişi, ekranda ortalama 7,6 litre görünüyordu yani 7,6 x 2,5 = 19 kuruş gibi oluyor. LPG deposunu doldurarak ölçmüş bir de onda da yaklaşık 19-20 kuruş arası çıkmış...

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

şehir dışımı bu fiyat.bence fazla biraz az daha az yakması lazım.ama yolun durumuna görede değişebilir.

Serkan, bu şehir dışı otoban üzerinden, yani rampa, iniş karışık, arabada da 4 kişiydik, klima zaman zaman açtık...

Artık bana göre arabanın hakkı bu, LPG'nin litresi 2,65 olmuş, araba 1,6 motor.... yakıt bu normal hatta az yakıyor da denebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Serkan, bu şehir dışı otoban üzerinden, yani rampa, iniş karışık, arabada da 4 kişiydik, klima zaman zaman açtık...

Artık bana göre arabanın hakkı bu, LPG'nin litresi 2,65 olmuş, araba 1,6 motor.... yakıt bu normal hatta az yakıyor da denebilir.

o zaman normal abi

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kilometrede 190 krş çok iyi bir değer bence.

Bence de. Şehiriçinde 30-32 kuruştan aşağı kalmayan araç şehir dışında kokluyor, zaten ort. yakıt göstergesi de şehiriçi 11,5-12,5 arası oluyor ama son yolculukta 7,6 gibi bir değer yazmış, süper bence.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Şehir içi şehir dışı yakıt farkının bu kadar olmasının iki nedeni olabilir.

1.Şehiriçi kullanım dur kalkı çok olan bir yerde.

2. Lpg enjeksyon süreleri yüksek devirlerde normal düşük devirlerde zengin veya fakir karışım.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Hafta sonu bende Maraş Adana arası 8 litre değerini yakaladım.Hızımda 140 - 150 den aşağı değildi.Biraz havaların ısınmasının etkisi var sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Şehir içi şehir dışı yakıt farkının bu kadar olmasının iki nedeni olabilir.

1.Şehiriçi kullanım dur kalkı çok olan bir yerde.

2. Lpg enjeksyon süreleri yüksek devirlerde normal düşük devirlerde zengin veya fakir karışım.

Şehiriçi Ortalama hız 22-23 km'den fazla olamadığı için olan bir durum, neredeyse araç 4. vitesi hatta 3. vitesi unutuyor ama şehirdışında ortalama hız 55-60 km'lerde. Tek sebep bu; benim aracın ayarları sürüş esnasında da kontrol edildi. Laptop'a bağlı şekilde hem 20-30 km hem de 130-140 km hızlarda bakıldı değerlere...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...