Fatih Sarıkaya 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Arkadaşlar 2 ay önce aracımın z-rotlarını salıncak burçlarını ve 4 diskini değiştirmiştim.Dün şanzıman yağını değiştirmek için bu parçaları taktırdığım tamirciye değilde benim araçtan anlayan başka bir ustanın varlığını öğrendim ona gittim.Dedim ustam şanzıman yağını değiştirelim yağı söylediğim markanın koy dedim,sonra şanzıman borusuna bak dedim,ordan yağ sızdırıyor(adını hatırlayamadım o borunun o nedenle boru yazdım) ve son olarak sol taraftan ses gelir dedim,cır cır cır cır diye ama firene basınca kayboluyor,tamam dedi bakalım.Aracı bıraktım aradan 2 saat geçri usta aradı,ay abim dedi bu aracın sol arka disk eğri dedi bunu ne zaman değiştin sen dedi,2 ay önce dedim ben,bunu sökelim yenisini iste dedi,bende değişmezler abi dedim aradan 2 ay geçmiş yenimi farkketin demezlermi sen 2 ay kullan sonra eğri de değişsinler.Usta o zaman tornaya verelim dedi bende tamam dedim. Akşam oldu usta aradı gel abim dedi araba hazır,bende gittim sanayiye ustanın yanına,abim dedi 2 salıncak komple alacaksın.Birde arka sol polya bilyaları ile beraber,salıncaklar yerinden çıkmış uzun süre idare etmez,ustam dedim 2 ay önce ben ön takıma baktırdım ustaya sordum salıncaklar ne durumda oda abi iyi dedi sende ölmüş diyon dedim,ustada ben gördüğümü söylüyorum aracı life aldığımızda salıncaklar yerinden çıkıp giderdi sen ne yaptırmışsan yapan eline yüzüne bulaştırmiş demek istedi tabi o arada ben eski ustaya boyuna kayıyorum ağzıma ne gelirse o sinirle heralde 7 ceddine kaymışımdır,oturdum yere artık ettiğim masrafın boşa gitmesinemi yanayım tekrardan ödeyeceğim parayamı,salıncaklar çok pahalı 500-tl her biri ebaydan buldum 100-euro alacağım artık ama polya nedir onu bilemedim POLYA nın ing cesi veya almancasını bilen yazarsa çok sevinirim, sözlükte çevirdiğimde yanlış şeyler çıkıyor.Bu polya ölmüş,usta diyorki eğrilmiş şaseye sürtüyor(artık polyamı sürtüyor yoksa tekerleklerden başka şeylermi o sinirle pek anlayamadım)şaseyi yer geder dedi.Dedim usta şasede sıkıntı varmı yani çokmu yemiş yada önemli bir sıkntı varmı şuan,usta yok dedi yeni başlamış sürtmeye ama değiştirmek lazım yoksa koparır orayı dedi. Benim için en önemlisi şanzımandı zaten az kalsın onu soramıcaktım son anda aklıma geldi o borunun adıda şimdi aklıma geldi rekor .Dedim usta yağı değiştinmi rekorlara baktınmı çıkan yağ nasıl pürüz varmı çapak kalıntı falan,usta dedi yağı değiştik çıkan yağı süzdük çapak v.s çıkmadı rekorlarda gevşemiş onları sıktım,şanzımanın sağlıklı,oh dedim en azından bu cevap biraz içime su serpti, Ben araca karşı çok hassasım tıkırtı takırtı v.s sıkıntı çıkarmamalı eğer çıkarırsa hemen yaptırmak isterim verdiğim paranında hakkını isterim ama nerde.Daha sonra usta dedi bak dedi bu arabayı herkese götürüp söktürme bundan kimse anlamaz iyi yapamazlar sen bana getir ben bu araçlardan anlarım nitekim gazipaşada herkes benimki gibi angirik gungirik araçları bu ustaya götürüyor, Sonra ordan ayrıldım vitesleri test edeyim dedim sıkıntı varmı,düştüm yola yavaş yavaş hızlanıyorum vites geçişlerinde hissedilir düzelme oldu 5 vitese attığında şanzıman od on of düğmesine bastım hemen 1 vites düştü sonra od kapatım tekrar yükseldi az gittim tekrar denedim açtı kapadı vites attı düştü sıkıntı yok sonra durdurdum,tekrar harekt ettim şanzıman baya iyi durumda umarım ben ölene kadarda iyi durumda olur.Şimdi böyle diyorumda 2 salıncak 1000-tl aklıma geldikçe çıldırıyorum birde bu polya denen şeyi bulsam,sadece bilyası 70-tl kendi kaçparadır ALLAH bilir, Arkadaşlar yurt dışı getirme en son plan büyük şehirde yaşayan arkadaşlar salıncak ve polya ile ilgili bana yardım ederse çok dua ederim.Etsenizde etmesenizde ALLAH razı olsun hepinizden,bütün işlerinizi rast getirsin benim işim ras gitmedi ama sizinki rast gitsin ALLAH zorluklar çektirmesin kötü usta ile terbiye etmesin.Çok uzun oldu kusura bakmayın artık çok vakti olan okur olmayanında canı sağolsun. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Öncelikle geçmiş olsun. Poryadır kelimenin doğrusu. Tekeri döndüren bilyayı salıncağa bağlar en basitinden. Poryanın dağılmasını anlarım da, şaseye neyin sürtüp şaseyi yiyebileceğini anlamadım. Şase dediğiniz, demir aksam? Tekerler saatlerce sürtse, tekerlek gümler, şase sağlam kalır? Bence başka ustaya daha baktırın. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Öncelikle geçmiş olsun. Poryadır kelimenin doğrusu. Tekeri döndüren bilyayı salıncağa bağlar en basitinden. Poryanın dağılmasını anlarım da, şaseye neyin sürtüp şaseyi yiyebileceğini anlamadım. Şase dediğiniz, demir aksam? Tekerler saatlerce sürtse, tekerlek gümler, şase sağlam kalır? Bence başka ustaya daha baktırın. Bende okudum ama Porya bilyasından başka bir şey anlamadım inanın..Siz iyi bir araştırma yapıp iyi bir usta bulun en iyisi.Scorpio şakaya gelmez,,, Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Scorpio-85-94-On-Porya-Bijonlu-Orjinal.html İlk bulduğum örnek.. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 26 Mart 2013 Yazar Paylaş 26 Mart 2013 Öncelikle geçmiş olsun. Poryadır kelimenin doğrusu. Tekeri döndüren bilyayı salıncağa bağlar en basitinden. Poryanın dağılmasını anlarım da, şaseye neyin sürtüp şaseyi yiyebileceğini anlamadım. Şase dediğiniz, demir aksam? Tekerler saatlerce sürtse, tekerlek gümler, şase sağlam kalır? Bence başka ustaya daha baktırın. Teşekürler Sani Bey,şimdi almancasını buldum tam adını sizden öğrendikten sonra.Poryayı buldum bilyası ile beraber 250-tl,keşke daha iyi usta olsada baktırsak ama malesef yok,ayrıca değişik değişik adamlara gidip aracı mıncıklatmak istemiyorum hepten mahvederlerse heralde oturup ağlarım bu sefer. Bende okudum ama Porya bilyasından başka bir şey anlamadım inanın..Siz iyi bir araştırma yapıp iyi bir usta bulun en iyisi.Scorpio şakaya gelmez,,, Sağolun Şahin Bey,Para olsun yeter tüm parçalar var salıncakta,poryada.Fordçu aradı salıncağı bulmuş 450-tl her biri,ustaya dedim komple bulamam dedim teker teker alayım,oda olmaz rotiller üzerinde olacak dedi,satan adamı aradım zaten üstünde olur dedi burçları ile beraber,toplamı 1150-200 de işçilikde 1350-tl.Acaba bu salıncağı daha ucuza bulamammı,gönül diyor aç googlu kaçtane fordçu varsa tr de hepsin tek tek ara http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Scorpio-85-94-On-Porya-Bijonlu-Orjinal.html İlk bulduğum örnek.. Teşekür ederim Cem Bey,bu porya eski modele göre benimki yeni kasa bu olmuyor malesef. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Salıncak çıkmaz canım daha neler.çıksa o arabayı nasıl kullandınız ki?yan sanayi takılmıştır ve o da en kötüsüyse eğer lastikler gitmiştir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 başka bir ustaya gidin bence kontrol için Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 (düzenlendi) salıncak yerinden mi çıkmış Burçları dağılmış demek istemiş sanırım.. 26 Mart 2013 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 26 Mart 2013 Yazar Paylaş 26 Mart 2013 Salıncak çıkmaz canım daha neler.çıksa o arabayı nasıl kullandınız ki?yan sanayi takılmıştır ve o da en kötüsüyse eğer lastikler gitmiştir. Üzerindekiler orjinal,burçlardan çıkmış heralde ama burçları yeni taktırmıştım. başka bir ustaya gidin bence kontrol için Rot balanscı var güvendiğim biri ona götürüp baktıracağım,rot ayarlarında belli olur hepsi. Burçları dağılmış demek istemiş sanırım.. Arka ve ön burçları değişmiştik ön burçların dağılma şansı yok zaten,takılırken iyi takılmamış dedi.Poryayı kesin değiştireceğim ama salıncakları şuan değişmicem kalsın öyle,arabamda tık ses yok yağ gibi akıyor yolda.Öğleden önce deneme yapayım dedim ne durumdalar,160 çıktım aniden freni kökledim sağa sola kaçma yok sesde yok zınk diyede durdu.Sonra yüksek hızda keskin dönüşlere girdim yatırdım kaldırdım hiçbirşey hissetmedim. Geçen ay yeni lastik takmıştım rotcuya gittim.Abi dedim alt takımada bak ne var ne yok parçaları yeni değiştim sıkıntı varsa söyle.Rot ayarını yaptı altına baktı rotlara rotillere salıncağa arka ön amartisörlere her şeyine,sağdece sol ön amartisörde dengesizlik var dedi ama oda çok mühim bişi değil ve şanzıman rekorlarını kontrol ettir dedi yağ kaçırıyor,bende zate yağ değişeceğim o zaman baktırırım dedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts