İçeriğe Yönlendir

Focus Çekiş Ve Isınma Sorunum

Semih İzgi

Recommended Posts

Berkok Polat

Götürdüm sanayiye, dedim bobinden olabilirmi ? bobinden olsa araba silkeleme yapar bunda silkeleme yapıor bobin sorunu olamaz dediler. Ama katalizör olma ihtimali yüksek bencede

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Forumdan biraz kopunca konularıda kaçırıyor insan :(

Geçmiş olsun Semih. Çözümü bekleyeceğiz bakalım.....

Teşekkür ederim abicim. Bakalım artık. Kısa zamanda çözülür inşallah

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Hiç düşünmediğim bir seçenekti. En çok hangi maddeler sizinkine uyuyor Ali hocam?

semih hocam yazdıklarınızın hepsi bire bir uyuyor.Sanki arabanın arkasından birisi tutuyormuş gibi geliyordu bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

1. 20lt yakıtlı depoya katkı konmaz, bence hiçbir sıvıya hiçbir katkı konmaz ayrı konu

2. debriyaj ne alemde?

3. kompresyon testi yaptır, 5 dakikalık 20-30 TL lik bir işlem

4. üst kapak her zaman ısınır, scak motorda el yakar

Mesajını görmemişim abicim. Katkı koymamın sebebi, bakım sonrası buji kabloları tam oturtulmadığı için birkaçgün ateşleme sorunu yaşadım.. Böyle durumlarda çok fazla kurum oluştuğunu sanıyorum.. O yüzden katkı eklemiştim yakıtıma.

2. Debriyaj el freni çekili kalkış testlerinde başarılı. Motorda güç yok ki debriyaj kaçırsın :(

3. Kompresyon testini yapacak kadar donanımlı nezih bir sanayimiz yok ama bir araştırayım :)

4. Belki psikolojiktir benimkisi

semih hocam yazdıklarınızın hepsi bire bir uyuyor.Sanki arabanın arkasından birisi tutuyormuş gibi geliyordu bana.

Teşekkür ederim. Hego'yu da değerlendireceğim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Güçlü

buji ve Atesleme bobinine bi baktir dusuk bi ihtimal egzoz kurum baglamis olabilir

Yorum bağlantısı
Enez Güner

aynı sorun bendede var kardeşim ilk mesajda anlattığının bire bir aynısıı...

ancak benim Kat. hariç egzoz komple yeni, ve bununla birlikte bobin-buji kablosu-bujiler yeni olmasına rağmen yapıyor ve kat. bende şüphelenmiştim baktırdım dinledi falan biraz kat. içi boş muhtemelen dedi... ama sonra baktırdım servise çekmio bu dedim baktılar rolantideyken benzin pompası normal ancak gaza basınca basınç artması gerekirken düşüyor dediler serviste pompa gidik ama öyle kullanıyorumm...

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

aynı sorun bendede var kardeşim ilk mesajda anlattığının bire bir aynısıı...

ancak benim Kat. hariç egzoz komple yeni, ve bununla birlikte bobin-buji kablosu-bujiler yeni olmasına rağmen yapıyor ve kat. bende şüphelenmiştim baktırdım dinledi falan biraz kat. içi boş muhtemelen dedi... ama sonra baktırdım servise çekmio bu dedim baktılar rolantideyken benzin pompası normal ancak gaza basınca basınç artması gerekirken düşüyor dediler serviste pompa gidik ama öyle kullanıyorumm...

Aracında LPG mevcutmu kardeşim? LPG de düzgün gitmesi gerek ozaman.

Ben son kalan enjektör temizleyiciyide kullandım, sonrada götürüp alt devirlerdeki gaz beslemesini %10 arttırdım. O aşırı hantallık kalmadı ama yinede bi verimsizlik bir sıkışıklık hakim. Tahminim o ki katalizörüm tıkalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Aracında LPG mevcutmu kardeşim? LPG de düzgün gitmesi gerek ozaman.

Ben son kalan enjektör temizleyiciyide kullandım, sonrada götürüp alt devirlerdeki gaz beslemesini %10 arttırdım. O aşırı hantallık kalmadı ama yinede bi verimsizlik bir sıkışıklık hakim. Tahminim o ki katalizörüm tıkalı.

Yok benimkisi benzinli hiç lpg takılmamış.. o dediğini nasıl yaptırdın..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Yok benimkisi benzinli hiç lpg takılmamış.. o dediğini nasıl yaptırdın..

Gaz ayarı, kısaca lpg ;) BRC'deki ince ayar menüsünde.

Yorum bağlantısı
Murat Bektaş
(düzenlendi)

Benimde başıma eski aracımda gelmişti.

Sağolsun düşünceli babam arabayı muayene için götürmüştü o sırada bir LPG istasyonuna uğrayıp gaz almış. Gaz alırken pompacı babama tank temizleme spreyi pazarlamış ve LPG tankına basmış... :D

Sonuç ;

- işten 1 gün izin

- bütün filtrelerin değişimi

- Buji değişimi

- Gaz ayarı

- Motor yağı değişimi

Adamların sattığı ürün işe yaramış. Tanktaki bütün pisliği motora aktarmış :D :D :D

tarihinde Murat Bektaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...