Ahmet Topcu 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 (düzenlendi) Geçen ay arabanın bakımı yaptırdık ama ben aracın başında değildim , motor yağı olarak fiyatı 40 lira civarı 10w40 yağ koymuşlar, ama benim içim bir türlü rahat etmedi ve kendim değiştirmeye karar verdim , motorun kanı olan sıvının en iyisi koyulması gerektiğini düşünüyorum gittim castrol 5w30 edge yağ aldım. yağ filtresini değiştirmedim çünkü daha 1 ay önce değişmiş eski yağı boşaltıp yenisini koydum motor sesi ilk çalışmadan itibaren fark etti. Arabanın bir tarafını takoza çıkardım diğer tarafınıda krikoyla kaldırdım ancak iki tarafdan kalaslarla destek verdim önce iş güvenliği Gerçekden çok basit bir işlem eğer uygun bir yeriniz varsa kısa bir sürede araçınızın yağını değiştirerek bakımını yapabilirsiniz. ilk olarak aracın altındaki karter muhafazasını söküyoruz bunu için 30 tork tornavida gerekli karter tapası için 21 numara lokma anahtarı aracımdan çıkan yağı ise yeni yağın kutusuna doldurup koydum bir köşeye daha 1 aylık olmasına rahmen hava filitresi az kirlenmiş onuda söküp temizledim üstüne birde motoru yıkadım 31 Mart 2013 tarihinde Ahmet Topcu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 abi merak ettiğim tek şey takozun üstüne nasıl çıktın öyle düzgün yoksa krikoyla kaldırıp altına mı koydun ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 edge nasıl geldi, canlandı mı araba? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 31 Mart 2013 Yazar Paylaş 31 Mart 2013 Takoz olayı çok riskli... Yedek lastikteki kriko ile de işinizi görebilirdiniz... takoz 10 a 10 kocaman bir kalas emin olunki krikodan çok daha güvenli Gereksiz bir uğraş olmuş .. benim için gerekliydi teşekkürler. abi merak ettiğim tek şey takozun üstüne nasıl çıktın öyle düzgün yoksa krikoyla kaldırıp altına mı koydun ? Tabikide krikoyla kaldırıp altına koydum yoksa üstüne çıkmak sıkıntı bir durum. edge nasıl geldi, canlandı mı araba? Edge çok iyi geldi belki biraz psikolojik ama eminimki yararını görürüm. Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 31 Mart 2013 Yazar Paylaş 31 Mart 2013 Yağ filtresini nasıl değiştireceğiz ? Yağ filitresi için ilk hava filitresi kutusunu sökmek gerekiyor ,ardından 27 numara lokma anahtarı olması lazım, sökerek değiştiriyoruz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 çıkan yağı, sanayide bir tükkanda, atık yağ bidonuna dökün, geri dönüşüm sağlansın 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Çogu yağları yağ sobalarında yakıyorlar sanayiye gdince verin birisine ısı olarak geri dönsün 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Elinize sağlık... iyi yapmışsınız... 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 (düzenlendi) Elinize sağlık.Paylaşım için teşekkürler. 31 Mart 2013 tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Varol Güner 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Elinize sağlık en güzelini yapmışsınız. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Özçapan 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Elinden geliyorsa insan kendi yapmalı bence. Eline ve aklına sağlık kardeşim. 1 Yorum bağlantısı
Samet Çömez 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Eline sağlık hocam mükemmel olmuş ayrıca yağ filtresinide değiştirseydiniz +1bonus olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 5w30 edge öyle bir rahatlama sağlıyor ki, anlatamam. Fakat yağcı arkadaş, gittiği seminerde bu yağın yüksek performanslı araçlarda kullanılması gerektiğinin anlatıldığını, benim aracım için uygun olmayacağını söyledi, ben de bir daha koymadım. İşin içinde olan tecrübeli arkadaşlar ne düşünüyorlar bu konuda? 1 Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 5w30 castrol magnatec mi? yoksa 5w30 castrol edge mi aracımız için daha verimli olur?? 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Hayırlı olsun, fakat en iyisi benim kullandığım mobil 0w30 diye biliyorum ben 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Bravo.Ben de hep dusunmusumdur ama hep kanal nereden bulunur derdinden olmadi.Kalas hic aklima gelmedi.Bu gun esimin arabasinin yagini degistirdik.Adam tam yeni yagi koyacak dur dedim.Motora hava tutturdum 1 su bardagi kadar kapkara yag cikti.Yag degistireceklere tavsiye ederim.Keske benim arabada da aklima gelseydi.Birde su tork nahtari nasil birsey?Uygulayacaginiz gucu mu ayarliyorsunuz? motora tam olarak havayı nereden tutturdunuz. Hep aklımda kalmıştır motor içinde kalan sızıntı yağ. Keza pat küt beklemeden değişiyorlar yağı. Tahminim 100-200 gram eski yağdan kalıyor. Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Hayırlı olsun, fakat en iyisi benim kullandığım mobil 0w30 diye biliyorum ben süha bey 0w30 u bilmiyorum. ford onaylı yazan yağlarda 5w30 yazıyor. bir de ben dizel açısından sordum, dizele de 0w30 olur mu? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 süha bey 0w30 u bilmiyorum. ford onaylı yazan yağlarda 5w30 yazıyor. bir de ben dizel açısından sordum, dizele de 0w30 olur mu? benim araçta tdci, volvo da da aynı motor ve turbo kullanılıyor onların önerisi 0w30 1 Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 benim araçta tdci, volvo da da aynı motor ve turbo kullanılıyor onların önerisi 0w30 bunu öğrendiğim iyi oldu. eksik olma üstad.. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 bunu öğrendiğim iyi oldu. eksik olma üstad.. Valla banada öğreten Sabri abimiz, diyorki volvo da Turbo bozulma problemi yok aradaki tek fark ise kullanılan yağ diyor 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Hem yag kapagini acip oradan hem de yag cubugunun oradan.Benim yag 1000 km once degisti peceteye surunce siyah iz kaliyor.Benim yag degisirken aklima gelmemisti.Esimin arabada nasip oldu.Yillar once birde vakumlama lafi duymustum ama hic gormedim nasil yapiliyor bilmem. Vakumlamayı yine aynı yerden yapıyorlar ama hiç iyi değil zira bayağı bir yağ içerde kalıyor. Valla banada öğreten Sabri abimiz, diyorki volvo da Turbo bozulma problemi yok aradaki tek fark ise kullanılan yağ diyor Tüm motorlar için mi? (dizel) Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Valla banada öğreten Sabri abimiz, diyorki volvo da Turbo bozulma problemi yok aradaki tek fark ise kullanılan yağ diyor aynı motora sahip iki markanın farklı yağ önermesi ilginç değil mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts