Süha Demirtaş 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Vakumlamayı yine aynı yerden yapıyorlar ama hiç iyi değil zira bayağı bir yağ içerde kalıyor. Tüm motorlar için mi? (dizel) 1.6 tdci için konuşmuştuk sadece aynı motora sahip iki markanın farklı yağ önermesi ilginç değil mi? Bir şey diyemem 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 1.6 tdci için konuşmuştuk sadece 90 BG yada 109 falan fark ediyormudur, darklı motorlar çünkü. Sacma degilmi?Yukaridan basinc verip yercekimine yardimci olmak varken neden goremedikleri yag yukari cekmeye calisiyorlarki?Ben hep rabanin altindan vakumluyorlar diye dusunmustum. Bedava yağ deiştiren yerler öyle yapıyorlar. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 90 BG yada 109 falan fark ediyormudur, darklı motorlar çünkü. Bedava yağ deiştiren yerler öyle yapıyorlar. motor aynı turbo farklı Şahsi düşüncem fark etmez yönünde Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 yağ değişiminde filtre değişimi şart yoksa değiştiniz yağın bi özelliği kalmaz Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 çıkan yağı, sanayide bir tükkanda, atık yağ bidonuna dökün, geri dönüşüm sağlansın Ben tüm arabalarımızın yagını degiştirttirdikten sonra geri alırım çaglar ustam yaglar lazım oluyo. Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Bravo.Ben de hep dusunmusumdur ama hep kanal nereden bulunur derdinden olmadi.Kalas hic aklima gelmedi.Bu gun esimin arabasinin yagini degistirdik.Adam tam yeni yagi koyacak dur dedim.Motora hava tutturdum 1 su bardagi kadar kapkara yag cikti.Yag degistireceklere tavsiye ederim.Keske benim arabada da aklima gelseydi.Birde su tork nahtari nasil birsey?Uygulayacaginiz gucu mu ayarliyorsunuz? Teşekkür ederim, tork uçlu torna vida ayarlama yok arabanın coğu parçaları tork anahtarıyla açılıyor çıkan yağı, sanayide bir tükkanda, atık yağ bidonuna dökün, geri dönüşüm sağlansın Çıkan yağı bidona geri koydum sonuçda daha 1 aylık belki lazım olur koydum bodrumda bir köşeye Hayırlı olsun, fakat en iyisi benim kullandığım mobil 0w30 diye biliyorum ben Bu konuda hakısınız en iyisi 0w30 bizimkine adamlar 10w40 koymuşlar ancak arabam 120binde olması ve yaz ayının gelmesi yüzünden 5w30 tercih ettim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Yağı motor tam ısınmışken değişeceksiniz, ayrıca hava tutunca az bir miktar yağ çıkar fakat yeni yağı etkilyececek kadar değildir, zaten yarı ömrü olan 10.000 de bir değişiyoruz, motor içini sadece bu iş için yapılan bşr yıkama aleti ile atık yağdan tam olarak temizleyebilirsin, bazı ender servislerde vardır, ama şartmıdır, bence değil, zaten dediğim gibi yağı erken değişiyoruz. Bu arada dizelde yağ çok çabuk siyahlaşır, gayet normaldir. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Elinize sağlık,güzel bir iş çıkmış ortaya.... Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Bende neler düşündüm ya.Neden erken siyahlaşıyorki? Ali beyinde dediği gibi sıcakken yağ değiştirmeli ben yağ almaya gittiğimde baya bir yol kat ettim motor sıcacık olmuştu mazotun içerdiği kurumdan dolayı hemen siyahlaşır bunu bir zararı yoktur 2013 dizel bir mercedesde yağı doldur 1 tur at gel onda dahi yağ simsiyah oluyor. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Garaj kültürü gelişmemiş bir ülke olduğumuz kesin.Bu tarz çalışmalar umarım artar.Elinize sağlık. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 İnanılmaz o derece yani.E yağ nasıl hala görevini yapabiliyorki? Yağın sadece rengi değişir diğer özelliklerini yitirmiyor bu yüzden dizel arabada renk'e bakarak ömrü konusunda birşey diyemezsin. Hatta bazı kaynaklarda ne kadar kararırsa o kadar iyi diylar çünkü bu motoru temizlediğinin göstergesiymiş. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Ayrıca tan sentetik yağdan sakın şaşma, tam sentetik demek, yağın daha erken bozulmasına sebeb olan maddelerin labratuvar ortamında ayrıştırılarak daha saf hale getirilmiş yağ olması demektir, zaten bu sebeble daha uzun ömürlüdür. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 benim için gerekliydi teşekkürler. Gereksiz uğraş derken , sizin uğraşmanız gereksiz olmuş , yağ değişimi değil , Bende dışarıdan yağ almıştım , yağcıya gittim filtrede yağcıdan , ayrıca yağ eksik geldiğinden 0.5 lt. de yağcıdan ilave ettik 15 TL para verdim , sizin filtre değişmemiş ekstradanda yağ ilavesi yok , 5-10 TL için bu kadar uğraşmanız gereksiz olmuş. Gereksiz bir uğraş olmuş .. Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Garaj kültürü gelişmemiş bir ülke olduğumuz kesin.Bu tarz çalışmalar umarım artar.Elinize sağlık. Garaj kültürünün gelişmesi için ilk önce konut kültürünün gelişmesi, ondan öncede kent kültürünün gelişmesi gerekmektedir. Zannediyorum herkeste amerikan filmlerindeki villa tarzı evlere imrenme var keşke öyle olsa o zaman garajımızda olur garaj kültürümüz de. Tabi amerikan arabalarımız olur mu şöyle v8 motorlusundan işte o imkansız gibi Arabalarla oynamak veya bakımını kendin yapmak tamamen zevk işi ve dolayısıyla tercih meselesi. Kimisi için araba bir tutku ve buna bağlı olarak hobisel bir yanı varsa kimisi için de sadece getir götür aracı 4 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Garaj kültürünün gelişmesi için ilk önce konut kültürünün gelişmesi, ondan öncede kent kültürünün gelişmesi gerekmektedir. Zannediyorum herkeste amerikan filmlerindeki villa tarzı evlere imrenme var keşke öyle olsa o zaman garajımızda olur garaj kültürümüz de. Tabi amerikan arabalarımız olur mu şöyle v8 motorlusundan işte o imkansız gibi Arabalarla oynamak veya bakımını kendin yapmak tamamen zevk işi ve dolayısıyla tercih meselesi. Kimisi için araba bir tutku ve buna bağlı olarak hobisel bir yanı varsa kimisi için de sadece getir götür aracı Araba benim için bir oyuncak, sağını solunu kurcalamak, sökmek eğlenceli geliyor, belkide içgüdüsel olarak ortaya birşey oluşturma dürtüsü olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Gereksiz uğraş derken , sizin uğraşmanız gereksiz olmuş , yağ değişimi değil , Bende dışarıdan yağ almıştım , yağcıya gittim filtrede yağcıdan , ayrıca yağ eksik geldiğinden 0.5 lt. de yağcıdan ilave ettik 15 TL para verdim , sizin filtre değişmemiş ekstradanda yağ ilavesi yok , 5-10 TL için bu kadar uğraşmanız gereksiz olmuş. Engin bey sizde kendinizce haklısınız maksat para değil çünki lokma takımı o bu şu derken bana masrafı daha çok oldu hatta yağı aldığım yer ücretsiz değiştireçekdi burdaki amaç tamamen hobi diyeğim benim arabaya yaptıklarımı diğer konularıma bakarakda görebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Engin bey sizde kendinizce haklısınız maksat para değil çünki lokma takımı o bu şu derken bana masrafı daha çok oldu hatta yağı aldığım yer ücretsiz değiştireçekdi burdaki amaç tamamen hobi diyeğim benim arabaya yaptıklarımı diğer konularıma bakarakda görebilirsiniz. Belki de lokma takımı bedavaya geldi Bu arada ben de hava filtresini temizlemeye niyetlendim. Komşu sanayide usta, fakat ben yapmayı düşünüyorum bir bilgim yok ama deneyeceğim inşallah araba tek parça halinde kalır 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 Belki de lokma takımı bedavaya geldi Bu arada ben de hava filtresini temizlemeye niyetlendim. Komşu sanayide usta, fakat ben yapmayı düşünüyorum bir bilgim yok ama deneyeceğim inşallah araba tek parça halinde kalır Mehmet bey işin en kolayı hava filitresi bundan emin olun sizde fiesta var sanırım sadece bir kaç tane vide sökiceksiniz max. 10 dk alır söküp takmak Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Mehmet bey işin en kolayı hava filitresi bundan emin olun sizde fiesta var sanırım sadece bir kaç tane vide sökiceksiniz max. 10 dk alır söküp takmak peki filtreyi nasıl temizliyoruz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Gereksiz uğraş derken , sizin uğraşmanız gereksiz olmuş , yağ değişimi değil , Bende dışarıdan yağ almıştım , yağcıya gittim filtrede yağcıdan , ayrıca yağ eksik geldiğinden 0.5 lt. de yağcıdan ilave ettik 15 TL para verdim , sizin filtre değişmemiş ekstradanda yağ ilavesi yok , 5-10 TL için bu kadar uğraşmanız gereksiz olmuş. Yağcıdan hangi yağı koydunuz acaba? peki filtreyi nasıl temizliyoruz? Yenisini takıyoruz, kağıt filtre temizlenmez ve hava tutulmazya Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 1 Nisan 2013 Yazar Paylaş 1 Nisan 2013 peki filtreyi nasıl temizliyoruz? ilk yere hafifce vur zaten yere düşen pisliği göreçeksin ardından güçlü bir süpürgeyle çektir, eğer çok pis ise değiştir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Yağcıdan hangi yağı koydunuz acaba? Yenisini takıyoruz, kağıt filtre temizlenmez ve hava tutulmazya Yenisi 80 küsür olduğundan zor geliyor değiştirmek Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Yenisi 80 küsür olduğundan zor geliyor değiştirmek Temizlenebilir KN filtre uzun vadede daha efektif oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Ercan Aytuğ Atalay 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 castrol edge başarılı ben memnunum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Yenisi 80 küsür olduğundan zor geliyor değiştirmek Siz bitmişsiniz azizim, bizimkiler 20 kaat 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts