Levent Köse 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Arkadaslar sicak asfaltta yavas giderken aracta asiri bir sallama vibrasyon basladi amortisorlerimi 1 sene once degistirdim z rotlarini degistirmedim teker ve rulmanlari saglam lastiklerin yenileme zamani yaklasti bu problemi neden yapiyor bigisi olan varmi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Direksiyon mu sallanıyor yoksa araba mı ? Bu titreme gaza basınca artıyor mu? Aynı zamanda ses ugultu varmı. Yorum bağlantısı
Levent Köse 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Araba sallaniyor hizlaninca azliyor cok az belli oluyor ses ugultu yok Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 rot mili veya alt takımda boşluk varmı Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 lastiklerini kaç senelik en son rot balansa ne zaman girdi ? Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 motor takozlarını özellikle şanzuman takozunu kontrol ettir Yorum bağlantısı
Kanber Taştan 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Aynı sorun bende de var gaza bastığımda sallama artıyor gazdan ayağımı çektiğimde tamamen kesiyor. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 hocam bu sorunu cözdünüzmü aynı sorun benım arabada da başladı araba sankı altımda calkalıyor on düzende gram boşluk yok sanzuman takozunuda bugun değiştirdım eskısının yanları yırtılmıs ama hala aynı kalkarken ve 40 km hıza kadar çalkalayıp duruyor araba sallanıyo titreme değil Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 aks kafası sorunudur hocam aks kafası boşluk yaptığında mı olur yoksa egilme mi oluyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 aks kafası içinde bilyalar ve bunların yuvaları vardır, orada boşluk olmuştur, artık çok güzel tamir yapan yerler de var, yan sanayi almayın, ya tamir ya da orjinal . Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 dısmı yoksa iç akis kafası bu sorunu yapan Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Hocam aynı durum bende de vardı.Aks laleleri sökülüp tornalandı.Sorun giderildi . Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Hocam aynı durum bende de vardı.Aks laleleri sökülüp tornalandı.Sorun giderildi . hocam sol aks lalesimi tornalandı daha geniş bilgi verebilirmisin senın araçta neye benzer bi sallama vardı benim arabada dreksiyonu hafıf sol yapıp sağa donderırken çeyrek ceyrek doner gibi oluyor bu arada da sallama yapıyor aksları söküp kontrok ettım ne sağda ne solda hiç bi boşluk yok Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 aks kafası içinde bilyalar ve bunların yuvaları vardır, orada boşluk olmuştur, artık çok güzel tamir yapan yerler de var, yan sanayi almayın, ya tamir ya da orjinal . hocam aks lalerine baktım gram boşluk yok Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 hocam aks lalerine baktım gram boşluk yok Benim eski aracımda böyle bir şey olmuştu rot balanscımız önce boşlukları aldı devam edince motor kulağı demişti değiştirdim düzeldi. aks laleleri daha çok aracı kasıyor araç kaçmaz gaz verince. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 Arkadaslar sicak asfaltta yavas giderken aracta asiri bir sallama vibrasyon basladi amortisorlerimi 1 sene once degistirdim z rotlarini degistirmedim teker ve rulmanlari saglam lastiklerin yenileme zamani yaklasti bu problemi neden yapiyor bigisi olan varmi? Yüksek ihtimalle jant ta yamukluk var veya lastikleriniz bozuk. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Karaçolak 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 Arkadaşlar Merhaba, Buna benzer bir sorunda bende mevcut idi.2007 C-max 1.6 TDCi aracım özellikle 3-4 ve 5. vitesde devirlenirken araç sallıyordu.Yetkili servis ve bir özel servis aks'lerden dedi.Çok atmosferik bir fiyat istedi.Sağ ve sol aks komple değişecek dedi.Özel servisde aynı akslerden dedi.Orjinali çok pahalı.Yan sanayi takarız dedi.350-450 tl arası fiyat verdi.Son olarakda eşimin bir yakını özel bir ford servisinde çalışıyormuş.Tavsiye üzerine oraya gittim.Araç incelendi,sürüş testi yapıldı.Aks'lar kontrol edildi.Aks'lar yağsız,bakımını yapalım,yağlayalım dediler,işlem yapıldı.Test ettik olmadı,halen devam etmesi üzerine usta bir konudan şüphelendi. Bunlarda bazen işinin ehli usta yapmaz ise veya atlanır ise bu tip sorun olabiliyor dedi.Bende merak içinde dinledim.Sorun şöyle enjektör pulları değişirken eski pullar alınmadan üzerine yeni pullar atılarak işlem yapıldığında da böyle sorun olabiliyormuş.Araçda sallantı,silkeleme ve devirlenirken isteksizdi. Pullar yenileri ile değiştirildi.Motor Bakım ve temizliği yapıldı.Sonrasında sürüş testi yaptık ve sorunun çözülmüş olduğu görüldü.Bilgilerinize, Bu sayede ustanın sağduyusu ile sağlam parçaların değişimi ve bir ton maddi külfetten kurtulduk.Tşkler. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 (düzenlendi) hocam benim sorun lastiklerde cıktı özellikler lastiğin biri form değiştirmiş tel kırmış lastiğn dördünü değiştirdim araba zıpkın gibi oldu benim sallama 30-40 km de araba çalkalıyor ve 80 den sonrada titriyordu şimdi maşallahı var Yüksek ihtimalle jant ta yamukluk var veya lastikleriniz bozuk. aynısı bende baştada söylediğim gibiydi lastik değişti tel kırmış 2 tanede jant yamulmuş düzelttirdim arabada tık yok su an direksiyonda saga sola cevirirken çeyrek çeyrek dönme vardı oda lastik ve janttanmış ben direksiyon kutusuna yonelmiştim ama sorun şukur lastikte çıktı lastiklerin de değişme zamanı gelmişti 21 Mart 2014 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts