Murat Yalçın 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Arkadaslar Selamlar , Merak ettigim bir sey var , bu sorum ozellikle 1.24 Benzinli Fiesta kullanıcısı arkadaşlara , Taksi ile gittigimde arka koltukta otururken bile bu nasıl yokus dedigim , Fulya yokusu vardır ya , Shell Benzin istasyonunun yanından cıkar direk ortakalra baglanır. İşte bu yokusu 1.24 benzinli bir fiesta kac'ıncı viteste kac bin d/d da cıkar ? Yokusta durmak zorunda durursa ne olur ? Aracta sofor harici yolcu olursa ne gibi senaryolar cıkar ortaya ? Deneyenler ve tahmin edebilen arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum , istanbulun en dik yokusu belkide uzunluk ve egim acısından ve malum hızlanacak bir alan yok orda direk yavaslıyorsunuz ve sag'a dogru yokusun basından gidiyorsunuz. Kolay gele , cık cıkabilirsen diyorum kendime eheh ~ Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Sadece tek bir şey diyebilirim; o yokuşta birde doluysa araç sakın durmayın Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 8 Nisan 2013 Yazar Paylaş 8 Nisan 2013 Bir arkadasım 2012 Otomatik Dizel Jetta ile cıkmıstı iki kişiydik arabada toplamm , yuklendi tabi fakat rahatca cıktı diye hatırlıyorum , işte o an o arabanın arkasına "düz yolda gec beni rampada ezerim seni" yazasım geldi ahaha baskı balata elvedaaaaa el freni ile kalksak'ta elveda mı acaba ? Zaten orda el frensiz nasıl kalkılır ki ? Hem de benzinli fiesta da kavrama noktasına gelene kadar asagi shell'e ini verirsin ahahaha Yorum bağlantısı
İhsan Candan 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 bilim merkezeinin önünden tam devri alınca o yokuşu dizel fiesta 2. viteste çıkıyo ama benziliyi sanmıyorum Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 10 Nisan 2013 Yazar Paylaş 10 Nisan 2013 Benzinli sanırım 2. viteste mumkun degil cıkması 1. viteste bagıra bagıra cıkar ancak o da durmayacak , durdumu vay haline ... 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Benzinli sanırım 2. viteste mumkun degil cıkması 1. viteste bagıra bagıra cıkar ancak o da durmayacak , durdumu vay haline ... Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 Yokuş denince bizim sabuncu beli gelir aklıma, dizel fiestayı bile zorlayan baba bir yokuştur kendisi... Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 10 Nisan 2013 Yazar Paylaş 10 Nisan 2013 1.4 Dizel Fiesta Tork ve HP degeri nedir acaba Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 1.4 Dizel Fiesta Tork ve HP degeri nedir acaba 67 Hp 160 Nm Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Nisan 2013 Yazar Paylaş 11 Nisan 2013 67 Hp 160 Nm hmm 1.4 160 Nm tork ise benzinli kac ki acaba ? Ruhsatta benzinli 60 HP yazıyor 1.25 , dizel olmasına ragmen dusuk kalmıs tork sanki , Yorum bağlantısı
Noyan Demirdağ 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Tahmin ettiğim kadarıyla el freni ile araç motorunu çığlık attıra attıra çıkarabilirsiniz, tabi arkada oturanlar fazla ağır değilse Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Arkadaslar Selamlar , Merak ettigim bir sey var , bu sorum ozellikle 1.24 Benzinli Fiesta kullanıcısı arkadaşlara , Taksi ile gittigimde arka koltukta otururken bile bu nasıl yokus dedigim , Fulya yokusu vardır ya , Shell Benzin istasyonunun yanından cıkar direk ortakalra baglanır. İşte bu yokusu 1.24 benzinli bir fiesta kac'ıncı viteste kac bin d/d da cıkar ? Yokusta durmak zorunda durursa ne olur ? Aracta sofor harici yolcu olursa ne gibi senaryolar cıkar ortaya ? Deneyenler ve tahmin edebilen arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum , istanbulun en dik yokusu belkide uzunluk ve egim acısından ve malum hızlanacak bir alan yok orda direk yavaslıyorsunuz ve sag'a dogru yokusun basından gidiyorsunuz. Kolay gele , cık cıkabilirsen diyorum kendime eheh ~ Dün öyle bir yokuşun ucunda kaldım çift durmak zorunda kaldım arabada 5 kişi çocukların çantalarıda var çektim el frenini debriyajı bas bırak şeklinde pompalayarak anca kalktım vırjjjjjjjjjjjj diye bağırarak çıktı Yorum bağlantısı
Akan Belen 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Nasıl biryermiş orası öyle yahu.Bari birde foto ekleseydiniz de bizde görseydik Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Sayın Murat Yalçın ve İhsan Candan, Açtığınız konu ve gönderdiğiniz mesajlarda imla kurallarına (noktalama işaretleri/küçük-büyük harfler), gönderdiğiniz fotoğrafların küçük - çok büyük boyutlu olmasına, alıntılarda fotoğraflar gibi gereksiz kısımların silinmesine, standart font kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...ilecek-hususlar linkinde bulunmaktadır. Kural dışı konu ve mesajların tekrarı halinde cezai yaptırım uygulanacaktır. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi Yani İstanbul içinde en dik rampa burasımıdır? Bu aracı yapan ve bu motoru bu araca koyan Mühendis arkadaşlar hiç mi düşünmemiştir bu araç burayı yada benzeri yokuşu nasıl çıkar diye Acemilik zamanlarında ben de hep korkardım gideceğim güzergah üzerinde böyle rampaları hatırladıkca 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Ford rampada kalkma özürlüdür, bilmezmisiniz Yorum bağlantısı
Akan Belen 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Ford rampada kalkma özürlüdür, bilmezmisiniz Senin tırt fiestan kalkmıyorsa şuç bizim mi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 (düzenlendi) Fiesta zaten bu konuda zayıfta, diğerleride adam gibi düzgün kalkmıyor, taunus 2.0 bile çok daha iyi kalkardı, yerim son teknolojisini, geri geri durumunu zaten yazmama gerek yok Ford un düz şanzımanlılarının hepsinde, rampa kalkışında bir tutukluk var sanki. 14 Nisan 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Sadece tek bir şey diyebilirim; o yokuşta birde doluysa araç sakın durmayın böyle durumlarda yer kuru ise tam sol yaparak yana doğru kalkış yapmak faydalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 böyle durumlarda yer kuru ise tam sol yaparak yana doğru kalkış yapmak faydalıdır. Doğrudur, fakat sert kalkarsanız aksı törpülersiniz, yavaş ve az güç verilerek kalkılmalı, tabii bu çok sık olan bir durum değil, ama dikkat edilmeli. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 (düzenlendi) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Simple_CV_Joint_animated.gif 14 Nisan 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 (düzenlendi) yokuş heralde bu ama bence fazla dik değil %40 yokuşlar var izmir gümüşpalada. 14 Nisan 2013 tarihinde Mustafa Volkan Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 (düzenlendi) Biliyorum, fakat direksiyon tam kırıkken tam limitte çalışıyor ve hasar veriyor. 15 Nisan 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 15 Nisan 2013 Yazar Paylaş 15 Nisan 2013 Hocam selamlar , evet yokuş bu fakat çekilen goruntuden tam olarak anlaşılmıyor , araç giderken gördüğünüz kısım yokuşun giriş kısmı asıl bir noktadan sonra yukarı doğru dikleşiyor açı artıyor , bir imkan olursa resmini çeker gönderirim , hatta bu videoyu öncesinde seyretmiştim , videoyu ceken arkadaş ben 2 kere yokuşta durdum kalktım hemde el freni kullanmadan yorumlarına karşın diger arkadaşların kesin baskı balatayı yemişsindir mumkun degil gibi yorumları vs de vardı , hatta yine aynı sekilde 2. vitesle cıktım yorumu oldugunuda hatırlıyorum ki arac dizel toyota idi yanlış hatırlamıyorsam ... Albea bir taksi ile o yokuşu 1. viteste 4500 5000 d/d ile cıktık ancak arka koltukta gozlerim kadrandaydı. Yokuşun bitimine yakın artık araç iyice bağırınca 2. vitese geçti taksici . Yorum bağlantısı
Recommended Posts