İçeriğe Yönlendir

Aks Sesi

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Yakup Amanvermez

Arkadaşlar aracımdan 1.vitese takıp hareket ederken ve geri vitese takıp hareket ederken ustaların aks sesi dediği çıtırtı sesi geliyor.Bu aks denilen parçanın da orijinali 1400 tl.Bu ses aks lalesinden de gelebilir dedi usta.Fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar aracımdan 1.vitese takıp hareket ederken ve geri vitese takıp hareket ederken ustaların aks sesi dediği çıtırtı sesi geliyor.Bu aks denilen parçanın da orijinali 1400 tl.Bu ses aks lalesinden de gelebilir dedi usta.Fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum.

ince çıt diye bir ses evet,aksın kendisinden gelirmi bilmiyorum ama laleden geldiğini biliyorum.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Aks lalesi denilen, Aksın tekerle beraber dönmesini sağlayan mafsallar. Mafsalların içinde laleyi andırır geçmeli kollar var. Buradaki boşluk ses yapabilir. sadece mafsallar değişirse sorun çözülür.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Bu aks laleleri yani mafsallar aks denilen parçadan ayrı olarak satılır mı?

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Aynı ses benim aracımda da var. Servise gösterdim birşey yok dedi. Ama ses halen devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

bu ses için sanırım parça değişimine gerek yok. akslar sökülerek porya ya geçtiği kısımlara silikon uygulaması yapılarak tekrar takılacak, muhtemelen ses gidecektir.

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

bizim focus ta da ayni sorun vardi... servise goturduk garantili araba halen ilk inanmadilar yogun ugras ve testten sonra ikna oldular ve garantiden degisti akslar yaklasik 2000 tl civari masrafi oldu aracin ve garanti karsiladi... eger garantisi bitmediyse aracinizin bi servise basvurmanizi tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

bizim focus ta da ayni sorun vardi... servise goturduk garantili araba halen ilk inanmadilar yogun ugras ve testten sonra ikna oldular ve garantiden degisti akslar yaklasik 2000 tl civari masrafi oldu aracin ve garanti karsiladi... eger garantisi bitmediyse aracinizin bi servise basvurmanizi tavsiye ederim...

ben servise götürdüm serviste usta o kadar uğraştı rampada filan kalkmaya çalıştı yapmadı... Eve geldim evin önünde normal kalktım kat diye ses gene var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

bende de direksiyonu tam sağ/sol yapıp 1.viteste hareket ederken takır takır diye ses geliyor. Bahsedilen problemle mi ilgili acaba ?

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

bende de direksiyonu tam sağ/sol yapıp 1.viteste hareket ederken takır takır diye ses geliyor. Bahsedilen problemle mi ilgili acaba ?

aynen büyük ihtimalle o ses olabilir. Bende daha o kadar ses yapmaya başlamadı ama ilerde benimki de yapabilir..

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

bu sesi yalnızca direksiyon son kademedeyken yapıyor o yüzden çok da problem yaratmıyor benim için ama ileride dahada kötüleşir mi acaba ? Garanti bitmeden servise uğrasam iyi olacak sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Büyük olasılıkla bu ses akslardan geliyor.Zaten teşhisi direksiyon tam tur sağa sola dönükken kalkışlarda ses var mı yok mu diye bakılarak konulur.Zamanla çoğalır..

Sebebi de sert kalkışlar yapmaktır..Özellikle sağ sol manevralarda..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Aynı ses bende de var usta dediki tamir ediliyor ama sonra yine yapar kullnınımda sesten paşka sıkıntı yapmaz dedi şimdilik biniyoruz Allah'a emanet gidiyoruz bakalım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Boşluk fazla değile dolgu yapılıyor..Bu şekilde uzun süre sorunsuz kullananları biliyorum.Ancak boşluk fazla ise dolgu falan fayda etmez kısa süre sonra aynı sıkıntı baş gösterir.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Boşluk fazla değile dolgu yapılıyor..Bu şekilde uzun süre sorunsuz kullananları biliyorum.Ancak boşluk fazla ise dolgu falan fayda etmez kısa süre sonra aynı sıkıntı baş gösterir.

Ayhan Kardeşim günaydın,Arkadaşların bahsettiği ses aks başının veya aks lalesinin sesi değil,Yukarıda Sayın Ustamın(Yaşar Demirci)bahsettiği ve Focus II lerin kronik arızası, aks başı ile porya firezesi arasında boşluk yapması.Aracında bu şekilde arızası olan arkadaşlarıma bende Yaşar Ustamın bahsettiği uygulamayı önereceğim.Akslar sökülecek aks frezesi ile porya frezesi arasına loktayt sürülüp aks yerine montaj edilecek ve 6 saat hiç hareketsiz bekletilecek hayırlı günler :flowers:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

....Akslar sökülecek aks frezesi ile porya frezesi arasına loktayt sürülüp aks yerine montaj edilecek ve 6 saat hiç hareketsiz bekletilecek hayırlı günler :flowers:

Sabri Bey günaydın ,

Bahsettiğiniz işlemleri serviste yaparlar mı ? Bu sorun ilerleyen zamanlarda tekrarlar mı ? Şuan için tam sağ/sol yaptığım durumda ses geliyor onun haricinde bir sıkıntı yok. Bu şekilde kullanmaya devam etmem daha büyük sıkıntılara yol açar mı ?

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

....Akslar sökülecek aks frezesi ile porya frezesi arasına loktayt sürülüp aks yerine montaj edilecek ve 6 saat hiç hareketsiz bekletilecek hayırlı günler :flowers:

Sabri Bey günaydın ,

Bahsettiğiniz işlemleri serviste yaparlar mı ? Bu sorun ilerleyen zamanlarda tekrarlar mı ? Şuan için tam sağ/sol yaptığım durumda ses geliyor onun haricinde bir sıkıntı yok. Bu şekilde kullanmaya devam etmem daha büyük sıkıntılara yol açar mı ?

Kerim Bey tüm Ford Servisleri durumdan haberdar,bu şekilde kullanmanız boşluğu çoğaltıp tamiri zora sokabilir :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kerim Bey tüm Ford Servisleri durumdan haberdar,bu şekilde kullanmanız boşluğu çoğaltıp tamiri zora sokabilir :)

Sabri abi benim bahsettiğim sorun F1 de karşılaştığım sorunun çözümüydü.F2 de henüz bu sorunla tanışmadım ancak sorun olmasa bile söktürüp dediğin işlemi yaptırmakta fayda var mıdır ? yada mesela birisinden ses geliyor diğerinden gelmiyorsa bile çiftine işlem uygulamak daha mı iyi olur..Kronik sorunsa bir süre sonra o da bozulur yoksa..

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Sabri abi benim bahsettiğim sorun F1 de karşılaştığım sorunun çözümüydü.F2 de henüz bu sorunla tanışmadım ancak sorun olmasa bile söktürüp dediğin işlemi yaptırmakta fayda var mıdır ? yada mesela birisinden ses geliyor diğerinden gelmiyorsa bile çiftine işlem uygulamak daha mı iyi olur..Kronik sorunsa bir süre sonra o da bozulur yoksa..

Bence ses gelmese bile her iki aks başını söküp loktayt yapmak faydalı kardeşim :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Edip Aydın
(düzenlendi)

bu sesi yalnızca direksiyon son kademedeyken yapıyor o yüzden çok da problem yaratmıyor benim için ama ileride dahada kötüleşir mi acaba ? Garanti bitmeden servise uğrasam iyi olacak sanırım.

sizinki büyük ihtimal amortisör yay grubuyla alakalı.

akslara locktide sürmek bir tamir değil, sadece ford tarafından toleransların dışında hatalı üretilmiş bir seri aksın değiştirilmemesi için uydurulmuş bir düzenleme. bu yöntemi otomotiv hocalarına da danıştım. bu malzeme sürüldüğü zaman akstaki boşluğa bir etkisi yok, sadece sesi dumanızı engelliyor. benim aracıma bu işlemi 4 kere yaptılar. en sonunda kavga dövüş o akslar değişti.

ayrıca mahkemede, teknik servis bülteni kapsamında yaptıkları aks tamiratının bile müşteri kaynaklı bir arıza olduğunu iddia edecek kadar etik yoksunu insanların bu "kurumsal" firmada çalıştıklarını üzülerek gördüm.

tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

sizinki büyük ihtimal amortisör yay grubuyla alakalı.

akslara locktide sürmek bir tamir değil, sadece ford tarafından toleransların dışında hatalı üretilmiş bir seri aksın değiştirilmemesi için uydurulmuş bir düzenleme. bu yöntemi otomotiv hocalarına da danıştım. bu malzeme sürüldüğü zaman akstaki boşluğa bir etkisi yok, sadece sesi dumanızı engelliyor. benim aracıma bu işlemi 4 kere yaptılar. en sonunda kavga dövüş o akslar değişti.

ayrıca mahkemede, teknik servis bülteni kapsamında yaptıkları aks tamiratının bile müşteri kaynaklı bir arıza olduğunu iddia edecek kadar etik yoksunu insanların bu "kurumsal" firmada çalıştıklarını üzülerek gördüm.

Sevgili Hocam Arkadaşların aracı 2006 model dolayısıyle garanti dışı, Arkadaşlara aks porya değiştirin dememek için bu yöntemi uygulamalarını öneriyoruz buda bir tamir şekli oluyor.Araç garanti dahilinde olsa idi bende sizinle aynı düşüncede olurdum :flowers:

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Sevgili Hocam Arkadaşların aracı 2006 model dolayısıyle garanti dışı, Arkadaşlara aks porya değiştirin dememek için bu yöntemi uygulamalarını öneriyoruz buda bir tamir şekli oluyor.Araç garanti dahilinde olsa idi bende sizinle aynı düşüncede olurdum :flowers:

Benim aracımın daha 1 sene garantisi var ben ne yapmam lazım sabri ustam... Gittim servise birşey yok aracınızda dediler :) (Gerçi yalan yok serviste o sesi yapmadı)

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Benim aracımın daha 1 sene garantisi var ben ne yapmam lazım sabri ustam... Gittim servise birşey yok aracınızda dediler :) (Gerçi yalan yok serviste o sesi yapmadı)

Benim aracımdada özellikle direksiyonu kırdıktan sonra 1. viteste veya geri viteste harekete geçerken bi tık diye ses yapıyodu 2 ay öncesine kadar daha yapmıyo :)))

Arkadaşlar sizlerin aracındada bahsettiğimiz arıza var, araçlar garanti kapsamında ancak yetkili servise verilen talimat benim bahsettiğim şekli yapmaları :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Arkadaşlar sizlerin aracındada bahsettiğimiz arıza var, araçlar garanti kapsamında ancak yetkili servise verilen talimat benim bahsettiğim şekli yapmaları :(

Peki garanti bittikten sonra aynı sorun kaynaklı daha büyük bir arızaya yol açarsa ne yapcaz?? Mahkemeye mi verelim servisleri :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...